- 22 Temmuz 2019
- 760
- 500
- 53
- Konu Sahibi Sultan Gezer
-
Eşimin teyzesi 46 yaşında doğum yaptı. Hiçbir şey için geç değil. Sakin ol. Stres hem hamile kalmanı engeller hem de sağlıklı gebelik geçirmeni. Umarım herşey gönlünce olur.Merhabalar tekrar ayni konuyu açacağım kusura bakmayın
Polikistik over sendromu olanlar bilir bu korkuyu, olurmu Nezaman olur zaman geçiyo tedaviye geç başladım siniri üzerimde. Yaş gidiyo 9sene önce doktor söylemişdi ama aldırış etmedim adetim de düzenli geliyo yumurta gününü hisediyorum ondan sorun olmaz diye düşündüm ki dr.da öyle demişdi.. ama clomifen hapı aldıgım halde hamile kalamayınca büyük şok yaşadım. Gelecek ay randevu var tekrar muayene olacam polikistik over sendromu için.. bende kilo fazla umarım kilo ver sonra gel demez zaman geçiyo ne bilim çokvakit kaybetdim sanki keşke evlendikten hemen sonra tedavi olsaydımiçimi dökmek istedim sadece
Maşallah ilk doğum muydu? Haklısınız stress ister istemez oluyo sakin olmaya çalişacağımEşimin teyzesi 46 yaşında doğum yaptı. Hiçbir şey için geç değil. Sakin ol. Stres hem hamile kalmanı engeller hem de sağlıklı gebelik geçirmeni. Umarım herşey gönlünce olur.
2. Doğum ama hem kist hem kalp sorunu vardı. 16 yıl sonra 2. Çocuğu oldu.Maşallah ilk doğum muydu? Haklısınız stress ister istemez oluyo sakin olmaya çalişacağım
Ben de pkoluyum. 1 yıl evde kendi kendime olur diye bekledim olmadı. 1 yıl tedavi gördüm olmadı. Psikolojim bozulmuştu benim çocuğum olmayacak diye ağlıyordum her gün. Bu forumlarda araştırdım araştırdım. Doktora hocam glifor diye bir hap varmış şeker için pkolularda da insilün direnci oluyormuş ben ondan kullanmak istiyorum dedim. Yalnız bunun öncesinde aşılama olmuştum 5 yumurta ile tutmamıştı. Bu gliforu yumurtayı kalitelileştirdiğini duymuştum. Doktor çok aşırı bir kilom yok ama istiyorsan kullanalım zararı yok belki yararı olur dedi. Kullanmaya başladım ama diyete de başladım tabi. Hemen yıllardır o gitmeyen kilolar gitmeye başladı. 3 ay sonra tedaviye tekrar döndüm ve hamile olduğumu öğrendim. Femara diye bir ilaç kullanmıştım o ay yumurta gelişsin diye ama hiç ümidim yoktu ama. 9 kilo vermiştim tam. O bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum. Bu sefer bekleme süresince daha çok kilo verdim 56 kiloya düştüm. Sonuç yine hamileyim çok şükür. Pıhtılaşma olduğundan şüphelenildiğinden her gün iğne yapıyorum kendime eskiden kan aldırmaya ağlayarak giderdim eşim zor ikna ederdiMerhabalar tekrar ayni konuyu açacağım kusura bakmayın
Polikistik over sendromu olanlar bilir bu korkuyu, olurmu Nezaman olur zaman geçiyo tedaviye geç başladım siniri üzerimde. Yaş gidiyo 9sene önce doktor söylemişdi ama aldırış etmedim adetim de düzenli geliyo yumurta gününü hisediyorum ondan sorun olmaz diye düşündüm ki dr.da öyle demişdi.. ama clomifen hapı aldıgım halde hamile kalamayınca büyük şok yaşadım. Gelecek ay randevu var tekrar muayene olacam polikistik over sendromu için.. bende kilo fazla umarım kilo ver sonra gel demez zaman geçiyo ne bilim çokvakit kaybetdim sanki keşke evlendikten hemen sonra tedavi olsaydımiçimi dökmek istedim sadece
cok tesekkür ederim desteginiz icin ve cok gecmis olsun size malesef hamilelik toz pembe de gecmiyor allah herkese kolaylik versin ve dogurdukdan sonra da lohusa dönemi gecirenler var ah kadin olmak ne zor.. ben yaz tatilimi yapar hamile kalirim ise gitmem diyordum hahaha ben ne planladim ne oldum hahaha ..hayirlisi hersey2. Doğum ama hem kist hem kalp sorunu vardı. 16 yıl sonra 2. Çocuğu oldu.
Yürüyüş yapın bol bol vaktiniz varsa elbette.
Yumurtlama günlerini iyi değerlendirin ben bir uygulama indirmiştim. Riskin en yüksek olduğu günleri değerlendirmiştim. Tabi kist yoktu bende. Ama kist olup hamile kalan arkadaşlarım oldu. Kistten çok inanın sizi gerginlik etkileyecek. Hatta bi arkadaşım sırf hamile kalmak için eşiyle tatile çıkmıştı. Rahatlamak ve akışına bırakmak önemli. İnanın hamile olsanız dahi derdi bitmiyor. Hamileyim ve zor bir süreç geçiriyorum. Tuvalete bile gidemiyorum altıma ördek veriyorlar. Kanamam var. Dediğim gibi herşey sizin elinizde lütfen sakin bir süreç geçirin. Hiçbir şey için geç değil. Asıl şimdi hazır hisssediyorsanız bunca zaman düşünmemişseniz tam vakti demek ♥
tesekkür ederim sagolunPkoluyum yas 35 ve 15 aylık evlıyım ve hamıleyım ustelık hıcbır tedavı gormedım. Ustelık reglim duzenli degıldi. İlk 3ay ıstemedık tam 1yıl doldurunca oldu kendiliğinden. Ve o kadar okudum arastrdım sonrada bıraktım oluruna. Ve gıttıgım her Dr hormonların ıyı dedı pko da hamılelıge engel degil dedı. Ogun bugun dur hıcbır zaman takmadım kafama akışına bıraktım. Sadede regl olmadıgım zaman tarlusal kullandım o kadar. Birde fıtıl akıntı sıkayetım vardı. Onun harici hıcbır ilaç vs kullanmadım. 57 ile evlendim 62 olmuştum derken 58e dustum ve hamıleyım şükür. Allah yerını zamanını veriyor eger kilolu isen gercekten zayıfla cunku bırcok kişiden okudum duydum Kılo engel gb bıraz. Ama bana hıcbır de kilo demedi demekkı 62 bıle normal. Onu dısında herseyi oluruna bırak stres tetikliyor ence insan kendı zıhnıyle bedenini hukmedıyor. Pko engel degıl pko bır kötu hastalık degıl.
Ustelık hamıle oldugum da ilk ogrendıgım de Dr um birde Yumurta kistin var dedı güldüm. Hepsi dogum la gecer dedı.
Hepsi bu. Hersey olur bu hayatta. Allah gonlüne göre versin inşaallah.
hic duymadim ama sizden ögrendigim iyi oldu bu hemen doktoruma soracagim. cok üzüldüm bebeginizi kaybettiginize ama herseyin hayirlisi önemli olan pes etmemek birakmamak kendimiizi bende vardir bunda bi hayir diyorum ama bi yandan da pskolojim alt üst oluyor bi an agliyorum sonra geciyor degisik bi psikoloji yasiyorumBen de pkoluyum. 1 yıl evde kendi kendime olur diye bekledim olmadı. 1 yıl tedavi gördüm olmadı. Psikolojim bozulmuştu benim çocuğum olmayacak diye ağlıyordum her gün. Bu forumlarda araştırdım araştırdım. Doktora hocam glifor diye bir hap varmış şeker için pkolularda da insilün direnci oluyormuş ben ondan kullanmak istiyorum dedim. Yalnız bunun öncesinde aşılama olmuştum 5 yumurta ile tutmamıştı. Bu gliforu yumurtayı kalitelileştirdiğini duymuştum. Doktor çok aşırı bir kilom yok ama istiyorsan kullanalım zararı yok belki yararı olur dedi. Kullanmaya başladım ama diyete de başladım tabi. Hemen yıllardır o gitmeyen kilolar gitmeye başladı. 3 ay sonra tedaviye tekrar döndüm ve hamile olduğumu öğrendim. Femara diye bir ilaç kullanmıştım o ay yumurta gelişsin diye ama hiç ümidim yoktu ama. 9 kilo vermiştim tam. O bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum. Bu sefer bekleme süresince daha çok kilo verdim 56 kiloya düştüm. Sonuç yine hamileyim çok şükür. Pıhtılaşma olduğundan şüphelenildiğinden her gün iğne yapıyorum kendime eskiden kan aldırmaya ağlayarak giderdim eşim zor ikna ederdiama çok şükür bugünümüze. Yaşla bir alakası yok bence. 47 yaşında evlenip hemen çocuğu olanları biliyorum. İnofolic combi diye bir folik asit var bak onu da kullan. Pkolular için özel o. Glifor da iste eğer kilo veremiyorsan muhtemelen insülin direncin vardır.
eveeeeet tabiiki bilmek isterimmmm nasil yapdiniz neler uyguladiniz diyetisyene mi gittiniz ?İstikrarlı giderim dersen ben sana yaptığım her şeyi tek tek anlatabilirimçok zor dayandığım zamanlar oldu. Öğretmenim ben yorgunluktan bacaklarımı hissetmezken bile akşam yürüyüşümüz aksatmadım 1 kez bile. açlıktan ölürken saat 7yi geçtiyse asla ağzıma bir lokma koymadım su dışında. Baya istikrarlıydım
Ben o kadar kötü günler geçirdim ki kimseyle görüşmek istemiyordum. Dışarı çıkmak zulüm gibiydi saçlarım beyazlamıştı artık. Çok çektiğim için her şeyi araştırdımhic duymadim ama sizden ögrendigim iyi oldu bu hemen doktoruma soracagim. cok üzüldüm bebeginizi kaybettiginize ama herseyin hayirlisi önemli olan pes etmemek birakmamak kendimiizi bende vardir bunda bi hayir diyorum ama bi yandan da pskolojim alt üst oluyor bi an agliyorum sonra geciyor degisik bi psikoloji yasiyorumya ben burda cok okuyorum bi türlü anlayamiyorum hayret ediyorum doktor gibi bilgililer ben okuyom okuyom bi türlü beynim basmiyor mesela insulin direnci nasil olur hic bilmem cok salagim galiba cidden hahaha
Hayır diyetisyene gitmedim. Glifor kullandım sabah ve akşam, yürüyüş yaptım her güüünnn. 10 gün sabahları 3 kaşık yoğurt, 1 şişe soda, 1 çay kaşığı zencefil, yarım limon karıştırıp içtim. 10 gün dolunca sabah öğle akşam birer bardak kefir içtim. 10 gün biri 10 gün biri öyle gittim. Ama pkoda normal diyet yapılmıyor araştırarak bunu da öğrendim. 2 öğün yiyorsunuz. Azar azar sık sık bizde olmuyor. Karbonhidratı 1 ay tamamen kestim.ondan sonra çok az az yedim. Porsiyonları mı çeyreğe indirdim günde 2 öğün yedim. Saat 7den sonra çoğu zaman 5ten sonra ağzıma su dışında bir şey sürmedim. Zordu mide küçülene kadar ama sonra hem vücudum çok düzgün oldu istediğim her şeyi giyebiliyordumeveeeeet tabiiki bilmek isterimmmm nasil yapdiniz neler uyguladiniz diyetisyene mi gittiniz ?
Merhaba,Ben de pkoluyum. 1 yıl evde kendi kendime olur diye bekledim olmadı. 1 yıl tedavi gördüm olmadı. Psikolojim bozulmuştu benim çocuğum olmayacak diye ağlıyordum her gün. Bu forumlarda araştırdım araştırdım. Doktora hocam glifor diye bir hap varmış şeker için pkolularda da insilün direnci oluyormuş ben ondan kullanmak istiyorum dedim. Yalnız bunun öncesinde aşılama olmuştum 5 yumurta ile tutmamıştı. Bu gliforu yumurtayı kalitelileştirdiğini duymuştum. Doktor çok aşırı bir kilom yok ama istiyorsan kullanalım zararı yok belki yararı olur dedi. Kullanmaya başladım ama diyete de başladım tabi. Hemen yıllardır o gitmeyen kilolar gitmeye başladı. 3 ay sonra tedaviye tekrar döndüm ve hamile olduğumu öğrendim. Femara diye bir ilaç kullanmıştım o ay yumurta gelişsin diye ama hiç ümidim yoktu ama. 9 kilo vermiştim tam. O bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum. Bu sefer bekleme süresince daha çok kilo verdim 56 kiloya düştüm. Sonuç yine hamileyim çok şükür. Pıhtılaşma olduğundan şüphelenildiğinden her gün iğne yapıyorum kendime eskiden kan aldırmaya ağlayarak giderdim eşim zor ikna ederdiama çok şükür bugünümüze. Yaşla bir alakası yok bence. 47 yaşında evlenip hemen çocuğu olanları biliyorum. İnofolic combi diye bir folik asit var bak onu da kullan. Pkolular için özel o. Glifor da iste eğer kilo veremiyorsan muhtemelen insülin direncin vardır.
Folik asiti gebelik düşünmeden 3 ay öncesinden başlayabilirsiniz diyor doktorlar.Merhaba,
Bende de pcos var, defalarca diyete girdim biraz zayıfladım bıraktım bu sefer sporla destekleyerek tekrar başladım hayatimda kalıcı olacak inşallah sağlıklı beslenme.
Benim sormak istediğim şey su; bizde bebek istiyoruz bunun için sigarayı bıraktım Eylül'de adetim düzene girdi, şimdi kilo verme surecindeyim doktora da gidemiyoruz tüp Bebek yada aşılama için. (coronadan önceki kontrollerde ikimizde de birşey çıkmadı) malum Corona.
Şimdi sizin yazdığınız glifor ve diğer folik asit araştırıcam. Doktora gitmeden kullansam birşey olur mu ki. Reçeteli mi satılıyor. Gebelikten öncede folik asit desteği alın diyorlar kafam çok karışık bu konuda
Bu arada eşimle son 20 gündür falan çoban çökerten içiyoruz. Adet sancimi hiç yasamadim son sefer ve miktarı ciddi anlamda azaltti. Bununla birlikte bu ilaçları alabilir miyim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?