Korkuyorum

Üzülme ilk aylarda anneden çok etkilenmiyor bebek, hiç bir şey olacağını düşünmüyorum, arkadaşım dünyanın antibiyotigini kullanırken hamileymis, hiç bir şey olmadı koca kızı var,siz bu saatten sonrasi düzenli beslenin, sigarayı muhakkak kesin, zaten düzenli kontrollere gidersiniz, dr gelişimini takip eder. Ben de yaklaşık 13 haftalık gebeyim, kusmaktan beslenemiyorum, ama şükür gelişimi gayet güzel bebeğin.
Maşallah Allah sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin.

Plansız hamile kaldım, hamile olduğumu öğrendiğimden 2 gün önce haftasonuydu ve bir kaç paket sigara ile baya ağır alkoller tüketmiştim. İlk başlarda çok paniğini yaptım, doktora da söyledim bu durumu. Etkilenecekse zaten tutunamaz düşerdi diyor doğal seleksiyonda. Şu an 4. Ay bitti ve çok şükür bugüne gelişmesinde bir sıkıntı olmadan geldik. Sizin yapacağınız tek şey şu an kendinize bakmak. Zor bir süreçten geçmişsiniz, psikolojik olarak yıpranmışsınız ve bebek şaşkınlığı da yaşıyorsunuz. Umarım her şey sizin için en iyisi olmuştur, hayat bazen garip bir şekilde çalışıyor çünkü.

Hamile olduğumu bilmeden koli koli fayans taşımıştım, hem de çok ağır oldukları için karnıma yaslayarak destek alarak taşıdım. Sigara kullanıyordum zaten. Çocuğum olmayacağını zannettiğim için rahat takılıyordum. He bir de halı yıkadım haldır haldır :) Hamile olduğumu öğrenince ben de panik olmuştum. Çok şükür bebeğim sapasağlam. Korkmayın hayırlısıyla sağlıkla doğsun bebeğiniz 💜

her işte bir hayır var diye boşuna demiyorlar bu da sizin şansınız olmuş allah analı babalı büyütsün

Arkadaşlar merhaba. Bu konuyla ilgili gebelik sayfasında konu açtım ama yeterli dönüşleri alamadığım İçin burdan yazıyorum. Ayrıca gerçekten de bir derdim var. Şöyle ki ben şundan 15 20 gün öncesine kadar boşanma aşamasında olan bir kadındım. 2 ay boyunca eşimle ayrı yaşadık aşılamaz sorunlarımız olduğunu düşünüyorduk. Ben bu süreçte büyük depresyona girdim. Antidepresanlar kullandım. Alkol sigara tamamen sağlıksız bir 2 ay yaşadım. Birden 9 kilo verdim. Hergün ama hergün ağlıyordum. Ardından eşimle son bir konuşma yapmak İçin buluştuk. Buluştuğumuzda hala birbirimizi sevdiğimizi anladım ve birlikte olduk. O anın heyecanıyla korunmadık.4 yıldır evliyiz ve hiç çocuk istememiş kendimizi hazır hissetmemiştik. Ve bu kadar korunmuşken bir kere korunmasız ilişkiden hamile kalacağımı düşünmedim aklıma bile gelmedi açıkçası. Sonra yaklaşık bir hafta boyunca sürekli Özlem’le birlikte olduk. Barışmıştık. Tekrar denemeye karar verdik neyse uzatmayayım. Ben market alışverişi yapmış yaklaşık 20-25 kilo poşeti arabaya taşırken belime müthiş bir ağrı saplandı. Acil doktora gittim. Ağrı kesici iğne yapacaktı. Hamilelik şüphem var mı dedi ben de o an aklıma geldi korunmasız ilişki oldu dedim. Test istedi daha adetime bir hafta vardı ve beta hcg 60 çıktı 😱 ben şok oldum tabi. Böylece bel ağrısı İçin doktora gidip hamile olduğumu öğrendim. 3 gün sonra tekrar test oldum 414 çıktı. Ben açıkçası ne yapacağımı şaşırdım bu bebek o kadar sağlıksız bir bedene geldi ki 2 ay boyunca antidepresanlar,alkol,stres,sigara birden verilen onca kilo, yemek bile yiyemiyordum ki depresyondan ve anksiyete ataklarından. Şimdi biz barıştıgımız gece hamile kalmama mı şaşırayım boşanmadan dönüp çocuk kafasına girmeye mi... o kadar beklemiyordum ki bu süreçte bir de covid aşısı oldum. Şimdi çok korkuyorum bebeğim sağlıksızsa diye. Hem sağlıksız bir beden ve ruhtayken hamile kaldığım İçin hem de üstüne zigot varken bilemeyip covid alışı olup ağır şeyler taşıdığım İçin🙇‍♀️ İnanın korkudan sevinemedim bile lütfen bana yardım eder misiniz? Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum bu konuda. Ayrıca hala şoktayım
Rahat olun sağlıklsız olsa tutunamazdı zaten. Mutluluklar

Hamile olduğumu bilmeden koli koli fayans taşımıştım, hem de çok ağır oldukları için karnıma yaslayarak destek alarak taşıdım. Sigara kullanıyordum zaten. Çocuğum olmayacağını zannettiğim için rahat takılıyordum. He bir de halı yıkadım haldır haldır :) Hamile olduğumu öğrenince ben de panik olmuştum. Çok şükür bebeğim sapasağlam. Korkmayın hayırlısıyla sağlıkla doğsun bebeğiniz 💜
Ya harikasınız. Beni öyle mutlu etti ki yorumunuz bunlar benim gibi adet gecikmesi yaşamasan önce yaptığınız şeyler değil mi?

ben de böyle düşündüm yani ortada öyle bir durum olsa bence de kötü bir durum olurdu zaten olmamış ne güzel
Doktorum bana demişti. İlk günlerde kullanılan ilaçlar etki etmez, adet geciktikten sonra dikkat etmen gerekir diye. Önceki ilaçlar etki etse düşer kimyasal gebelik olurmuş

İlk aylarda sıkıntı olmuyor diye biliyorum. Benim annemde bana hamile olduğunu bilmeden adet söktürücü iğne olmuş üstüne bissürü hap içmiş adeti gelsin diye. En son hamile olabileceği aklına gelmiş. Ve kontrollerede düzgün gitmemiş korkudan.Allah'a şükür bir sağlık problemim yok.

Eşim çok mutlu bayram havasında. Ben hala şoktayım.

Ben hamileliğimin ilk zamanlarında bilmeden adet söktürücü içtim. Çok şükür sağlıklı şu anda. Detaylıda her şey yolunda çıktı.
Yine de sağlık kontrollerini yaptır tabi. Ama anladığım kadarıyla siz sağlıksız yaşarken değil, o aşamayı geçtikten sonra hamile kalmışsınız. O yüzden içinizi ferah tutun. Çünkü stres de o saydıklarınız kadar zararlı.

İlk aylarda sıkıntı olmuyor diye biliyorum. Benim annemde bana hamile olduğunu bilmeden adet söktürücü iğne olmuş üstüne bissürü hap içmiş adeti gelsin diye. En son hamile olabileceği aklına gelmiş. Ve kontrollerede düzgün gitmemiş korkudan.Allah'a şükür bir sağlık problemim yok.

Ay bu mesaj beni de mutlu etti :D
Bende anneniz gibi yaptım çünkü.
Ne kanda ne ultrasonda çıkmamıştı gebelik, bende içtim doktorun verdiği ilaçları adetin gelsin diye, meğer hamileymişim.

Esımle ara ara ıcerdık. Hamile oldugumu ogrendıgımde bebecıgım 5 haftalıktı.tabı hıc ıcmedım o zamandan sonra. Suanda zaten emziriyorum ıcemem.Doktorunuza gıdın folıkasıttır vitamin dır hemen baslayın. Korkmayın Allahımın izni ile 🤲

Ay bu mesaj beni de mutlu etti :KK70:
Bende anneniz gibi yaptım çünkü.
Ne kanda ne ultrasonda çıkmamıştı gebelik, bende içtim doktorun verdiği ilaçları adetin gelsin diye, meğer hamileymişim.
Siz içinizi ferah tutun ultrasonda falan sıkıntı çıkmadıysa bir şey olmaz. Benim birde korkudan doktora bile gitmemiş hap içtim bebekte anormallik varsa diye öğrenmek istememiş. Ama hiçbir sağlık problemim yok Allah'a şükür.

Arkadaşlar merhaba. Bu konuyla ilgili gebelik sayfasında konu açtım ama yeterli dönüşleri alamadığım İçin burdan yazıyorum. Ayrıca gerçekten de bir derdim var. Şöyle ki ben şundan 15 20 gün öncesine kadar boşanma aşamasında olan bir kadındım. 2 ay boyunca eşimle ayrı yaşadık aşılamaz sorunlarımız olduğunu düşünüyorduk. Ben bu süreçte büyük depresyona girdim. Antidepresanlar kullandım. Alkol sigara tamamen sağlıksız bir 2 ay yaşadım. Birden 9 kilo verdim. Hergün ama hergün ağlıyordum. Ardından eşimle son bir konuşma yapmak İçin buluştuk. Buluştuğumuzda hala birbirimizi sevdiğimizi anladım ve birlikte olduk. O anın heyecanıyla korunmadık.4 yıldır evliyiz ve hiç çocuk istememiş kendimizi hazır hissetmemiştik. Ve bu kadar korunmuşken bir kere korunmasız ilişkiden hamile kalacağımı düşünmedim aklıma bile gelmedi açıkçası. Sonra yaklaşık bir hafta boyunca sürekli Özlem’le birlikte olduk. Barışmıştık. Tekrar denemeye karar verdik neyse uzatmayayım. Ben market alışverişi yapmış yaklaşık 20-25 kilo poşeti arabaya taşırken belime müthiş bir ağrı saplandı. Acil doktora gittim. Ağrı kesici iğne yapacaktı. Hamilelik şüphem var mı dedi ben de o an aklıma geldi korunmasız ilişki oldu dedim. Test istedi daha adetime bir hafta vardı ve beta hcg 60 çıktı 😱 ben şok oldum tabi. Böylece bel ağrısı İçin doktora gidip hamile olduğumu öğrendim. 3 gün sonra tekrar test oldum 414 çıktı. Ben açıkçası ne yapacağımı şaşırdım bu bebek o kadar sağlıksız bir bedene geldi ki 2 ay boyunca antidepresanlar,alkol,stres,sigara birden verilen onca kilo, yemek bile yiyemiyordum ki depresyondan ve anksiyete ataklarından. Şimdi biz barıştıgımız gece hamile kalmama mı şaşırayım boşanmadan dönüp çocuk kafasına girmeye mi... o kadar beklemiyordum ki bu süreçte bir de covid aşısı oldum. Şimdi çok korkuyorum bebeğim sağlıksızsa diye. Hem sağlıksız bir beden ve ruhtayken hamile kaldığım İçin hem de üstüne zigot varken bilemeyip covid alışı olup ağır şeyler taşıdığım İçin🙇‍♀️ İnanın korkudan sevinemedim bile lütfen bana yardım eder misiniz? Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum bu konuda. Ayrıca hala şoktayım
Hamileler ve emzirenler biontech olabiliyor sanrm siz hangisini oldunuz ayrıca bebeğin kalbi atana kadar yiyip içtiğiniz ilacın alkolün bebeğe zararı yoktur bebek için endiselenmeyin

Ben de hamile olduğumu bilmeden sizin gibi antidepresan, alkol, sigara kullandım. Çok korktum aldıralım dedim. İçtiğim antidepresan bebeği etkilemeyen gruptaymış. Şimdi 8 aylık sağlıklı bir bebeğim var

Eşim çok mutlu bayram havasında. Ben hala şoktayım.
Problemli bebekler genelde tutunamaz. Sizin bebek güçlü ve saglikli. Israrla sizi anne baba yapmak istiyor. Sorunlarinizi gözden geçirip. Karşılıklı fedakarlıklar yapip evllilginnizi toparlamaya bakın. Üç kişi oluyorsunuz. Bunda bı hayır vardır mutlaka. Boşanma sebepleri arasında şiddet yoktur diye düşünüyorum . Zira şiddet gören bı kadın hamile de olsa asla yuvana dön diyemem. Zira sidett asla azalmaz . Neden boşanmaya karar vermiştiniz özel degilse

Ya harikasınız. Beni öyle mutlu etti ki yorumunuz bunlar benim gibi adet gecikmesi yaşamasan önce yaptığınız şeyler değil mi?
Tabi ki, ben zaten hamile olduğumu adet olmam gereken gün öğrendim ve öğrendiğimde bhcg değeri 590 lara çıkmıştı. Yani bunları yaptığım zaman hamileymişim ancak adet günüm gelmediği için bilmiyormuşum. Çok şükür bir şey olmadı, stres yapmamaya çalışın stres bebeğe en zararlı şeylerden biri. Sağlıkla kucağınıza alın 😊💜

Back
X