- 20 Ağustos 2016
- 774
- 3.002
- 113
- Konu Sahibi kurdelemsi
-
üç çocuklu bir anne ve baba düşünelim. 3 çocuğun da anne babası aynı kişi ama o anne babanın 3 ayrı ebeveynliği var bir kere. bu ebeveynlik çocuğun mizacına göre, anne-babanın çocuğun doğduğu süreçteki ruh haline göre, çocuğa yapılan yüklemelere göre vs pek çok şeye göre değişiyor, pek çok şeyden etkileniyor.O zaman nasıl 5 parmağın 5i bir olmuyor?
siz o aileyi dışarıdan görüyorsunuz. geçmişten gelen kuşaksal travmaları bilmiyorsunuz, ailenin içini bilmiyoruz, ailenin gündemini, ananın gündemini, babanın gündemini, herhangi birinin mizacını bilmiyorsunuz.Korkumsa çevremdeki birkaç aile yapısıyla çocukları arasında gördüğüm taban tabana zıtlıklar.
"Çocuklarınızı terbiye etmeye çalışmayın.
Zira size benzeyeceklerdir..
Kendinizi terbiye edin yeter.."
Gerçekten böyle mi?
O zaman nasıl 5 parmağın 5i bir olmuyor?
Korkumsa çevremdeki birkaç aile yapısıyla çocukları arasında gördüğüm taban tabana zıtlıklar. Ben çocuğuma terbiye verebilecek miyim korkusu. O kadar nezih ailelerin küfür ağzına yuva yapmış, toplumu geçtim kendine faydası olmayan çocukları ya da kavga kıyamet içinde büyümüş duyarlı kendine saygı duyurtabilen çocukları.
Gerçekten herkes ailesinin aynası mı
Dediklerinizin bir kısmına katılıyorum ama kitap olayı çocuk yetiştirmenin çok küçük bir kısmı. En önemli şey annenin sabırlı ve mutlu olması. Anne mutlu kalıp çocuğa bakabiliyorsa çocuk gerçekten mutlu büyüyor.üç çocuklu bir anne ve baba düşünelim. 3 çocuğun da anne babası aynı kişi ama o anne babanın 3 ayrı ebeveynliği var bir kere. bu ebeveynlik çocuğun mizacına göre, anne-babanın çocuğun doğduğu süreçteki ruh haline göre, çocuğa yapılan yüklemelere göre vs pek çok şeye göre değişiyor, pek çok şeyden etkileniyor.
siz o aileyi dışarıdan görüyorsunuz. geçmişten gelen kuşaksal travmaları bilmiyorsunuz, ailenin içini bilmiyoruz, ailenin gündemini, ananın gündemini, babanın gündemini, herhangi birinin mizacını bilmiyorsunuz.
hem genetik hem yetiştirme (ebeveynler, çevresel faktörler) hem de ebeveynlerin psikolojik süreçleri etkili bence.
madem böyle bir derdiniz var çok güzel kitaplar var. çocuk yetiştirmeye başlamak için çocuğun doğmasını beklemek geç kalmaktır derler :)
İnşallah güzel insanlar, hayırlı insanlar olur ve öyle de güzel evlatlar yetiştiririz.
Dediklerinizin bir kısmına katılıyorum ama kitap olayı çocuk yetiştirmenin çok küçük bir kısmı. En önemli şey annenin sabırlı ve mutlu olması. Anne mutlu kalıp çocuğa bakabiliyorsa çocuk gerçekten mutlu büyüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?