• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya bu biraz mantıksız bir arguman bu mantığıa göre 0 çocuk olması lazım çünkü korkmayan aile tanımıyorum
Refah düzeyi çok yüksek bir ülke de olsak annemiz babalarımız korkacaktı

çünkü karma bir dünyada yaşıyoruz sadece iyi insanlar yok hayatta
İyi insanlar azaldı diye kötülük bukadar arttı bence.

Korkmalısınız zaten. Ben de korkuyorum.. Bugün 5 yaşında bir çocuk Afgan bir erkek tarafından tecavüze uğradı. 10 yaşında baska bir çocuğumuz da başka iki Afgan erkek tarafindan taciz edildi. 18 yasinda bir kızımız tecavüze uğradı ancak tecavüzcüler tutuklanmayınca intihar etti.

Cocuklar, ve çocuklarım benim kırmızı çizgim. Bunu böyle herkes görse keşke.

Çocuklarımiz için bol bol dua edeceğiz. Sonra da elimizden geldiğince kötü çevreden korumaya çalışacağız. Bütün arkadaşlarıni/arkadaş çevrelerini taniyabilmeliyiz . Bize her şeylerini anlatabilmeliler korkutup annem kızar diye gizlemeleri çok daha kötü olabilir. Bizim elimizde olmayan kötülükler ve belalar içinse Allah'a sığınmaktan dua etmekten başka şansımız yok😢 Allah güzel kaderler yazsın güzel insanlarla karşılaştırsın inşallah. Bir de durumun daha farklı yönü var Corona yangınlar depremler ileride yaşanacak su kıtlığı ve bilmediğimiz başka felaket ve salgınlar .. Rabbim hayırlı günlere çıkarsın inşallah
Cok tesekkur ederim icim ferahliyor.. belki hassas bir donemdeyim o yuzden böyle korkuyorum ama bugün 5 yasindaki cocugun taciz haberini alinca kotu oldum..
Ayni yasta oglum var aklim gidiyor biri dokunacak diye..
Ogretiyorum, anlatiyorum ama yinede korkuyorum..
Allah yavrularimizi koruyabilmeyi nasip etsin..

İyi insanlar azalsa da endişe bitmeyecekti çünkü dünyAda bir hiyerarşi var başarılı olunması gereken en azından yaşamak için
Ve ekonomik, kültürel farklar asırı uçlarda. Hani normal orta gelirli değilde uçlarda buda herseye bir nevi etken. Düşmanlik çoğalıyor. Psikolojiler bozuk Allah sonumuzu hayır etsin ne diyelim. Geleceğe cok umutla bakamıyorum bu ara.

Böyle bir gelenekleri varmış. 8-18 yaş aralığındaki erkek çocukları ya fakir ailelerden satın alıyorlar veya sokaklardan gelişigüzel topluyorlar. Kadın giysisi giydirip dans ve cinsel istismar için. Böyle pis böyle medeniyetsiz vahşi bir milleti içimize saldılar biz kendi pisliklerimizle halihazırda başedemiyorken.

Merhaba hanimlar..
Yeni anne oldum bir kac gün oldu.. 2. Evladımi cok şükür saglikla kucagima aldim..
Ama korkuyorum taze kiz annesi olarak ulkemin halinden gelecegimizden cocuklarimin geleceginden cok korkuyorum..
Parti vs olaylarina girmeden dertlesmek istiyorum..
Cok bunaldim..
Lütfen konum kapanmasin..
Biz anneler olarak ne yapacagiz.. nasil bakacagiz nasil koruyacagiz..
Lütfen guzel bir kac sey söyleyin bana cok kötüyüm..
Şu an lohusalik dönemi duygu durumunuzun karışık olması çok normal. Ben hamile kaldığım anda başlamıştım bu kaygılara. Dua edip tevekkül edicez. Elimizden geldiği kadar evlatlarımıza doğruyu yanlışı öğreticez ve bol bol sevgimizi göstericez. Allah bütün evlatlarımızı korusun çok güzel bi dünyada büyüsünler inşallah

Ya bu biraz mantıksız bir arguman bu mantığıa göre 0 çocuk olması lazım çünkü korkmayan aile tanımıyorum
Refah düzeyi çok yüksek bir ülke de olsak annemiz babalarımız korkacaktı

çünkü karma bir dünyada yaşıyoruz sadece iyi insanlar yok hayatta
Korkuyosun. Bakıyosun iklim krizi filan. Sonra diyosun ki anne olmak istiyorum. Sonra her şey tozpembe oluyor. Gözünü kulağını kapatıyorsun olumsuzluklara ve korunmayı bırakıveriyosun. Hatta benim kadar bencil istediği an çocuk sahibi olamayanlar da tedavilerle uğraşıyor bu belki de evrenin bana bi mesajıydı belki de çocuk sahibi olmamalıydım diye düşünmeden. Tamamen şahsi arzularınla. Bu da bir nevi itirafım olarak şurada dursun. Evet hamileyim. Evet doğuracağım ama yeterince korksaydım çocuk yapmazdım. Ya da bu kadar bencil olmasaydım....

Bir kaç gün önce doğum yapan kadına, olağan endişesinden dolayı hesap soracak kadar hadsizsiniz.
Bu doğru söylemek yada açıksözlülük degil. Densizlik.
Hatta sizi de etiketleyeyim C Calcifer begenmediğim anlam bulsun.
Boyle tepki alacagimi biliyordum aslinda..
Ama cocuk yapmamak çözüm degil ki..
Ben bu vatana dunyaya iyi insan yetistirmek istiyorum..

Sadece yetistirirken korkularim var.. eminim benim gibi bir cok anne vardir diye dertleşmek istedim..kabuguma sigamadim.. tesekkur ederim..

Cok cok hassasim bu konuda oglum 5 yasinda ve simdiden insanlara hayvanlara dogaya saygili olmasi gerektigini ince ince bikmadan usanmadan anlatiyorum..
Mesela 5 yasinda geri dönüşüm ne demektir neden dogaya cop atilmaz piller neden geri donusturulmeli cok hakim bir sekilde biliyor..
Her anne gibi iyi yetissin istiyorum..
Hepimiz aynı endişeleri yaşıyoruz malesef. Kız ya da erkek farketmiyor bu endişe için.

Bir kaç gün önce doğum yapan kadına, olağan endişesinden dolayı hesap soracak kadar hadsizsiniz.
Bu doğru söylemek yada açıksözlülük degil. Densizlik.
Hatta sizi de etiketleyeyim C Calcifer begenmediğim anlam bulsun.
Sizin düşünceleriniz hiç umrumda değil ve yorumum sizi ilgilendirmez

Cocuk dogurmayınca olay hallolsa keske, kendi cocugun olmayabilir, Allah korusun yiğenin veya komşunun kızı/oğlu bile olsa için derinden acımayacak mı?
İnsanın yatak odasına, özel hayatına karışma hakkını kendinizde bulmayın, yeter artık.

Şu an lohusalik dönemi duygu durumunuzjn karışık olması çok normal. Ben hamile kaldığım anda başlamıştım bu kaygılara. Dua edip tevekkül edicez. Elimizden geldiği kadar evlatlarımıza doğruyu yanlışı öğreticez ve bol bol sevgimizi göstericez. Allah bütün evlatlarımızı korusun çok güzel bi dünyada büyüsünler inşallah
Çok teşekkürler haklisiniz tevekkül etmek gerekiyor..
Herseyi kontrol altinda tutamayiz.. galiba lohusaliktan biraz hassasim.. birde bugun br genc kizin intihar haberini okudum cok kotu oldum..
Bir sure haberlere bakmamak en guzeli sanirim ama kayitsizda kalamiyorum toplumsal olaylara..

Korkuyosun. Bakıyosun iklim krizi filan. Sonra diyosun ki anne olmak istiyorum. Sonra her şey tozpembe oluyor. Gözünü kulağını kapatıyorsun olumsuzluklara ve korunmayı bırakıveriyosun. Hatta benim kadar bencil istediği an çocuk sahibi olamayanlar da tedavilerle uğraşıyor bu belki de evrenin bana bi mesajıydı belki de çocuk sahibi olmamalıydım diye düşünmeden. Tamamen şahsi arzularınla. Bu da bir nevi itirafım olarak şurada dursun. Evet hamileyim. Evet doğuracağım ama yeterince korksaydım çocuk yapmazdım. Ya da bu kadar bencil olmasaydım....
Bu da doğru değil ki. Çocuk yapmak sadece bireysel değil. Toplum içinde büyütüyoruz o çocukları. Şu an Güney Kore mesela bununla uğraşıyor. Çocuk sahibi olma oranı çok düşük. Asıl sorun mültecilerin bu kadar çocuk yapması bence.

Böyle bir gelenekleri varmış. 8-18 yaş aralığındaki erkek çocukları ya fakir ailelerden satın alıyorlar veya sokaklardan gelişigüzel topluyorlar. Kadın giysisi giydirip dans ve cinsel istismar için. Böyle pis böyle medeniyetsiz vahşi bir milleti içimize saldılar biz kendi pisliklerimizle halihazırda başedemiyorken.
Gercekren lanet olsun yani okadar cok söz varmı suan söyleyeceğim. Ama anlamışsınızdır. Bunlara vesile olanlara da lanet olsun. Ülke olarak harikayız da bir bunlar eksik.

Açık konuşayım mı bu çocuk işi bence bencillik. Kendi nefsi duygularımızla yapıyoruz bu çocuğu. Onun hiç bir söz hakkı yok ve sonrasında ahlanıp vahlanıyoruz. Bir evladım var ve 2. yapmaya hiç cesaretim yok. Buna bile ne kadar yetebileceğim nasıl büyüyecek kimlerle karşılaşacak diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Anne olunca endişeler hiç bitmiyor ama çocuk sayısı çoğaldıkça endişeler X2 oluyor

Bu da doğru değil ki. Çocuk yapmak sadece bireysel değil. Toplum içinde büyütüyoruz o çocukları. Şu an Güney Kore mesela bununla uğraşıyor. Çocuk sahibi olma oranı çok düşük. Asıl sorun mültecilerin bu kadar çocuk yapması bence.
Işte maalesef ki bu işin bi doğrusu da yok. Mülteciler konusuna girsek hiç çıkamayız yorum yapmıyorum.

Mülteciler konusundan gına geldi artık. Yeter demek bile yetmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X