Cidden: Kendine iyilik yap ve onu rahat birak! Birak ne hali varsa görsün. Hic kötüde olma, ama hic arayipda sorma. Oda ne oldu neden aramiyorsun diye ararsa - ki akli basina ancak iki üc dört gün sonra gelir, isine gelir cünki aramaman, ozaman siz güzel vakit gecirin diye rahatsiz etmek istemedim, iyi dinlen tatilinde vs de. Hic sorma yok bar, yok discoya mit gittiniz, hesap sorma hic.
Zaten yapacaksa bir pislik, öylede yapar böylede. Ama birak o biraz korksun seni kaybetmekle.
Normalde kiskanc birisin, peki arayip sormassan tuhafina gitmiyecekmi? Gidecek. Birde hic küs olmuyacaksin, gayet normal konusacaksin, sasirip kalacak. Kiskanclik yapacaksanda ortada gercekten birsey varken yaparsin, örnegin bir kizdan bahsederse.
Ozamanda ama "Senden hic böyle birsey beklemezdim, beni cok üzdün, kizlarla geziyormusunuz demek, arama beni ozaman tatilin boyunca, beni bari rahatsiz etme!" diye cikisirsin kapatirsin telefonu. Biraz tavir yapmak lazim, ama dogru yerde.
Cokda yüz vermen iyi olmaz, kendini bulunmaz hint kumasi sanar. Tatilde bir haftada seni aldatacaksa zaten seni haketmeyen bir tip, kurtulursun o bahaneyle.
Yoksa hangi bir gün onun pesinden gideceksin bugünmü aldatti, sunlami aldatti diye diye hayatmi gecer.
Seven erkek kendi arar sorar. Biraz sen arama sorma, sen mesafeli dur, ona firsat verki, seni merak etsin, seni arasin, seni düsünsün, kafasi senle mesgul olsun. Sürekli onu arayarak, hesap sorarak sen kendi degerini düsürüyorsun.
Ayrica sevgilisiniz ve senin dogumgününe kücücükde olsa birsey düsünmemis, cok aci. Yok kuzen falan, bunlar bahane.
Simdiden böyleyse, evlendikten sonra düsünemiyorum bile. Kendinin degerini bil, ve kendini psikolojik olarak onsuz bir hayata alistirki, onla beraberde olsan simarip tepene binmesin, sana böyle eziyetler etmesin. Allah yardimcin olsun.