korkuyorum..

veraa34

hayırla sağlıkla ömürle gel kızım..
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2015
796
448
103
32
Nedenini anlamadığım bir şekilde bir korku yaşıyorum aklımda devamlı doğumdan sağ çıkamama korkusu var.
Bu korkuyu kafamdan atamıyorum kimseye de söyleyemiyorum baba tarafından bir akraba 1,5 yıl evvel ikinci çocuğuna hamile iken kalp krizi geçirdi ve bir süre komada kaldı daha sonra vefat etti.

Bu durumda beni çok etkilemişti eğer öyle birşey olursa meleğime ne olur en çok onu düşünüyorum kötüyü düşünmek de istemiyorum iyi düşün iyi olsun herşey diyorum kendi kendimi teselli ediyorum ama yine aynı şeyleri düşünüp ağlarken buluyorum kendimi bu problemi birtek ben mi yaşıyorum sizde böyle düşüncelere kapıldınız mı hiç yoksa birtek anormallik bende mi ?

Bende korkarak girdim doğuma hatta ayrılmak üzere olduğum için kız kardeşime bana birşey olursa bebeğimi büyütün diye söylemiştim sarılıp ağlamıştık.Allah yardımcınız olsun.

Bunlar vesvesesir evhamdir bir kere olumde vade dolduysa biter nefeslerimiz sayilir ne bir ileri nede geri yapilacak birsey yok bebeginiz icinde korkmayin en kotu ihtimal bile olsa ki bunlar sebepsiz korkular yaratan onu sizden daha cok sever ve kollar bunlarin bilincinde olun boyle seyleri kafaniza takmayin hastalik haline gelir tevekkul edin

Böyle düşünmeye başladığınız bir anda farklı bir şeye yönelin hemen.

Kötü şeyler düşünüp, kötülükleri üzerinize çekmeyin, buna çok inanırım.. Pozitif düşünün..

Sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almayı, Allah nasip etsin inşallah.:KK51:

Nedenini anlamadığım bir şekilde bir korku yaşıyorum aklımda devamlı doğumdan sağ çıkamama korkusu var.
Bu korkuyu kafamdan atamıyorum kimseye de söyleyemiyorum baba tarafından bir akraba 1,5 yıl evvel ikinci çocuğuna hamile iken kalp krizi geçirdi ve bir süre komada kaldı daha sonra vefat etti.

Bu durumda beni çok etkilemişti eğer öyle birşey olursa meleğime ne olur en çok onu düşünüyorum kötüyü düşünmek de istemiyorum iyi düşün iyi olsun herşey diyorum kendi kendimi teselli ediyorum ama yine aynı şeyleri düşünüp ağlarken buluyorum kendimi bu problemi birtek ben mi yaşıyorum sizde böyle düşüncelere kapıldınız mı hiç yoksa birtek anormallik bende mi ?

E normal ki bunlar yani bana göre ,
Bende doğuma girmeden çok ağladım yavrumu koruyun kollayın o benim canım
Ya bana birşey olurda tek kalırsa
Ailemde bayağı tepki gösterip kızdı sanki birtek senmi doğuruyon dünyada diye,
Yürügit doğumuna diye :KK48::KK48:
Tabiki dünyaya gözümü açana kadar aynı korkudaydım sonra baktım ki mis kokulu melek kucağımda
Oyy ne güzel günlerdi bundan 2 ve 4 yıl öncesi,

Canım sonuçta insan kaç kere başka bir insan doğuruyor ki? Bilmediğin, yaşamadığın bir durumdan korkman çok normal.

Rabbim korusun seni de, meleğini de. Bir kötü örneğe şahit olmuşsun ama binlerce kadın sorunsuz atlatıyor doğumu.

Dua et, güzel şeyler düşün.

Haklısınız hepiniz bu aptal düşünceden kurtulmam lazım kendimi yıpratıyorum bu düşünceler le

Siz panik atak geciriyorsunuz sanırım bende geçirdim yaşamayan anlamaz çok yorar insanı bu düşünceler. Bunlarin sadece beyninizin yarattığı düşünceler olduğunu ve geçici olduklarını düşünmeye çalışın. Hepsi geçecek umarım iyi olursunuz.

sabaha kadar uyumadım dua ettim.saat 5 gibi uyumusum.hayatımda oyle korktugumu bilmiyorum.tam sezeryana gideceğim epidural takıldı birden konuşulanları duymamaya başladım.duyamıyorum diyeceğim diyemiyorum dilim ağzımda hareket etmiyor.sonra birden bir el geldi boğazıma sarıldı nefes alamıyorum diye bagırdım.panik atak geçirmişim.ağlaya ağlaya o eli bogazımda hissede hissede girdim doguma.benim gibisini hiç gormemişlerdir heralde.yalvardım ben yapamayacagım beni bayıltın diye.öyle bir sezeryan geçirdim.

Vesvese canım bunlar. Sen bol bol dua et felak nas oku.
Kafanı dağıt bir şeylerle uğraş.
Allahın izni ile hiç bir şey olmaz.

sabaha kadar uyumadım dua ettim.saat 5 gibi uyumusum.hayatımda oyle korktugumu bilmiyorum.tam sezeryana gideceğim epidural takıldı birden konuşulanları duymamaya başladım.duyamıyorum diyeceğim diyemiyorum dilim ağzımda hareket etmiyor.sonra birden bir el geldi boğazıma sarıldı nefes alamıyorum diye bagırdım.panik atak geçirmişim.ağlaya ağlaya o eli bogazımda hissede hissede girdim doguma.benim gibisini hiç gormemişlerdir heralde.yalvardım ben yapamayacagım beni bayıltın diye.öyle bir sezeryan geçirdim.
Geceleri aklıma geliyor eşim uyuyunca yüzüne bakıyorum ağlıyorum sonra bebeğime nolur eşim napar aslında unutulmaktan korkmak mi benim ki bilmiyorum ama hakikaten bu düşünceler aklıma gelince kötü oluyorum hafta sonuna bir hastane morgundan çıkan bir cenazeyi gördüm oda çok etkiledi şu düşüncelerimi

Geceleri aklıma geliyor eşim uyuyunca yüzüne bakıyorum ağlıyorum sonra bebeğime nolur eşim napar aslında unutulmaktan korkmak mi benim ki bilmiyorum ama hakikaten bu düşünceler aklıma gelince kötü oluyorum hafta sonuna bir hastane morgundan çıkan bir cenazeyi gördüm oda çok etkiledi şu düşüncelerimi
yapacak bir şey yok insan çok aciz.trafik kazasında aniden ölenler terorden ölenler neler neler acizliğini hissetmek için fırsat bunlar.acizliğini hissedip Allaha sığınmak lazım.

Haklısınız hepiniz bu aptal düşünceden kurtulmam lazım kendimi yıpratıyorum bu düşünceler le
ölecek olan her türlü gidiyor
hiç bunlara kafa yormayın
haberlerde bile izliyoruz saçma sapan şekilde adam düşüyor çat ölüyor
gerçekten gerek yok...boşuna gerilmeyin Allah siz ömür vermişse çok zor doğum bile olsa sağ salim çıkarsınız

ölecek olan her türlü gidiyor
hiç bunlara kafa yormayın
haberlerde bile izliyoruz saçma sapan şekilde adam düşüyor çat ölüyor
gerçekten gerek yok...boşuna gerilmeyin Allah siz ömür vermişse çok zor doğum bile olsa sağ salim çıkarsınız
Evet haklısınız ama insanoğlu işte en önce kötüyü düşünüyor mevlam ben ve bütün hamilelere hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize hayırlı ömürler hayırlı ölümler nasip eylesin

Evet haklısınız ama insanoğlu işte en önce kötüyü düşünüyor mevlam ben ve bütün hamilelere hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize hayırlı ömürler hayırlı ölümler nasip eylesin
amin..dilerim sağlıkla kucağınıza alır büyütürsünüz yavrunuzu:)

Bu haftalarda öyle oluyor galiba bende de var bu ara korku. Aklıma iyi örnekleri getiriyorum. İnşallah kolay kurtuluruz bebekler de annelerde sağlıklı sıhhatli hayırlı olur inşallah

İlk çocuğunuz mu?
Genelde ikinci doğumlarda bu korku yaşanıyor arkada diğer çocuk için kaygı duyuluyor.
Hormonlarınız neden oluyor olabilir ama sizin ki biraz fazla olmuş
Başka şeyler düşünmeye kendinizi rahatlamaya çalışın
Bebek için alışveriş sitelerine bakın ihtiyaç listeleri yapın
Kendinizi başka şeylerle oyalayın

Back
X