Korkuyu yenememek.

ezo26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
4.917
5.299
158
Merhabalar, hayırlı Ramazanlar bu arada. Başlıktan da anlaşılacağı üzere araba kullanmaktan bazı zamanlar korkuyorum ve bu korkuyu yenemiyorum.

Kızım olduktan sonra ya kaza olur ya birşey olur da vicdan azabı duyarsam gibi korkularım olmaya başladı. Bunun üzerine eşim de bu korkularımı görünce "sen kesin bir yere çarparsın, sana güven olmaz" gibi cümleler kurmaya başlayınca iyice çekiyorum kendimi.Onun da bunları söylemesine sebep asker eşlerinin, kocaları göreve gittiginde, askeriye içinde dahi trafik yok iken bizim arabamıza çarpması veya arabayı şehir içinde kullanırken hurdaya çevirmeleri.

Haliyle bende korku uyandırdı bu durum.Zaten küçüklükten beri korkularla büyütüldüm, çünkü bana birşey olacak diye çok korkan bir ailem vardı. Aynı durumu yaşayanlar, bunun için ne yapmalıyım. Önerilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler :)

(Uçurumların oldugu, sürekli kaza haberleri olan ve trafik hatalarının çok yapıldığı, motosikletlilerin aradan geçip kazaya sebebiyet verdigi bir tatil beldesinde yaşıyorum. Biraz da geri çeken bu beni )

korkma desem geçecek mi?
Kullanmicaksin ozaman arabayı yapacak bir şey yok, hayatın gerçekleri yani, birsey olmaz desem yalan olur sonuçta

korkma desem geçecek mi?
Kullanmicaksin ozaman arabayı yapacak bir şey yok, hayatın gerçekleri yani, birsey olmaz desem yalan olur sonuçta
Korkma deyince elbette geçmeyecek ama bu korkuyu yaşayıp atlatanlar illaki vardır. Evin erkegi biz oluyoruz eşlerimiz göreve gittigi zaman çünkü. Mecbur birşekilde atlatmam gerekiyor bu durumu.Bu işin hastalığı var aciliyeti var

Bende sizin gibiydim, arabayı kullanmaya başlayınca ellerim ayaklarım titrerdi korkudan.
Çözümü sık sık araba kullanarak çözdüm.
Kimseyi almadım kaza olursa sadece bana olsun diye.
Her yere arabayla gittim geldim sorunu çözdüm.

Bende var ayni korku bi türlü atlatamıyorum kendimi rahat bırakmaya calışıyorum ama hep bi stres hep endişe. Kendime değil ama kızıma ve karnımdakine bisey olacak diye ödüm kopuyor

Acaba derslere mi gitsem tekrar diye düşünüyorum. Bebegim de var kimseye emanet edemiyorum yoksa kullanıyordum cocuk tan önce.

Bende var ayni korku bi türlü atlatamıyorum kendimi rahat bırakmaya calışıyorum ama hep bi stres hep endişe. Kendime değil ama kızıma ve karnımdakine bisey olacak diye ödüm kopuyor
Saglıkla kucagınıza alın. Panikatak var bende sanırım sizde de mi var acaba

Acaba derslere mi gitsem tekrar diye düşünüyorum. Bebegim de var kimseye emanet edemiyorum yoksa kullanıyordum cocuk tan önce.

Dersler de olur.
Birde çok güvendiğiniz kadın arkadaşınızı (ehliyeti olan, araba kullanan) alın yanınıza trafiğe çıkın.
Çok iyi gelecektir.
Kolay gelsin

Dersler de olur.
Birde çok güvendiğiniz kadın arkadaşınızı (ehliyeti olan, araba kullanan) alın yanınıza trafiğe çıkın.
Çok iyi gelecektir.
Kolay gelsin
Var evet. Onunda bebegi var. :))) en iyisi ders gibi sanki. Arkadaslarımın hepsi bebekli. Teşekkür ederim.

18 yaşında kullanmaya başladım babam zorla öğretti korkuyordum elim ayağım titriyordu sık sık pratik yaparak öğrendim arabanın hakimiyeti ilk önce sende olduğunun bilinciyle kullanmaya başla boş arazi vs yerlerde sık sık alıştırma yap. ( kaza Allahtan tedbir bizden) kaza yaparım korkusuyla sürerseniz zaten yaparsınız bu düşünceler bilinçaltı korkunuz sadece hiç bir gerçekliği yok. Şimdi E sınıfı ehliyetim var her türlü aracı kullanabiliyorum. Çok rahatlıkla düşünceleri değiştirin dünyanız değişsin. Vesvese hepsi

Direksiyon başına geçene kadar heyecan oluyor sonra geçiyor ama mesele o korkuyu atmakta işte. Allah kazadan korusun hepimizi pratik yaparak atlatıcam sanırım. Kaçmamam gerekiyor.

Ben biraz araba kullanma korkunun nedeninin "esim görevdeyken birşey olursa kimden yardım isteyeceğim?" kaygindan da kaynaklandığını düşünüyorum. Bu tur becerileri bebek olmadan edinmek ve pekiştirmek en güzeli aslında ...bebekten sonra iyice kaygilaniyor insan

Kim ne derse desin korkum yoktur .Yapım bu . Bu arabayı hergün kullanan kullanıyor da size niye olsun .Olursa da olur .Hayat bu .

Evet onu düşünüyorum aslında. Haberi bile olmaz. Çünkü ulaşamıyorum telefon ile günlerce. Geçen gün de hamile bir arkadas kaza yaptı duyduk. İyice korktum.

Hamilelik öncesi kullanıyordum ben ama kızım ufak olunca biraz korku geldi yüreğime. Ama yapmak da zorundayım yani kapıda araba boş boş bekliyor ve acil durum olsa taksi ile gitmek de saçmalık bana göre. Eşim de biraz moralimi bozuyor. Korkayım da ondan habersiz kullanmayalım diye.

Ben de o seyirdeyken ders mi alsam acaba diyorum.

Kim ne derse desin korkum yoktur .Yapım bu . Bu arabayı hergün kullanan kullanıyor da size niye olsun .Olursa da olur .Hayat bu .
Panik atak var bende buna yoruyorum bu durumu. Olmayan arkadaslarım hiç önemsemeden kullanıyor. Kaza yapsalar bile rahatlar.

Profesyonel bir hocadan ders alın ,özgüveniniz gelir ,istanbuldaysanız sizi yönlendirebileceğim iyi hocalar var

Saglıkla kucagınıza alın. Panikatak var bende sanırım sizde de mi var acaba

Amin. Sosyal fobi var bende ve bundan kaynaklı hep bi tedirginlik var. Aslında bu iyi halim araba konusunda. Önceden karsimdan arkamdan bi araç geldigini gördüğümde olduğum yerde donar kalirdim simdi bazı yerlere gidil gelebiliyorum ama her yere cesaret edemiyorum. Aslinda bi kac defa hadi bi cesaret desek alışıp gidecez de işte

Kullandıkça geçer vazgeçmeyin .Kaza da herkes yapar siz yapmasanız gelir biri çarpar olacak olan olacaktır.
Açıkçası eşim kaskoyu bu yıl yapmamıştı hamileyim kullanamam diye. Şimdi de kasko yapalım sen kullanacaksın nolur nolmaz diyor:) Durduk yere tedirgin ediyor beni. Yapıcam inşallah. Bir kullansam gerisi gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…