Korona sonrası babam

Belki psikiyatriste içinden geçenleri anlatabilir daha rahatça.bilmiyirum çok zor yaşlılık.yaslilarin aslında gonlunu almak çok zor değil ama işte.yillardir saçma sapan işlere girisip babamı tirtiklayan bir abim var.bizim bulunduğumuz şehrin ilçesinde yaşıyor.yillarca babam onun borçlarını kapattı durdu.en sonunda babamin evini başkasının üzerine yapıp kredi çekti onuda altı yıl boyinc aodememis.ev gitmesin diye babam yine ödedi.tabiki kendisinden de istedi evim gitmesin diye borcun bir onbin lirasını odetmis.oderkende abim demiski ben bunu öderim ama bir daha yüzümü göremezsiniz.dirt yıl fln oldu ne arar ne sorar.evlerinin bir sokak üstüne kadar gelir annem babam var diye aramaz.annem beyin felci geçirdi.haberi olunca annemi aramaya başlamış.bir kerede hastaneye geldi.onun üzerinden iki sene geçti eve ne bayram ne seyran hiç gelmedi.annemle konuşuyorlar.onun dışında hepimize kusler eşide öyle.korona olduklarını duyunca aramış.sadece okadar icerliyor sanırım.tirunlarini goremiyorlar.insan nasıl dayanır bilmiyorum.onlarin eksiklerini kapatmaya çalışıyorum ama işte moralmanda çökük olunca

Allah abinizi islah etsin. Babaniz elinden geleni yapmis. Daha ne yapsin :( yani su kendi isini beceremeyip anneyi babayi soyan insanlara Allah akil fikir versin. Abinizden cok ama sizin yalniz kalma ihtimalinizden korkuyordur muhtemelen, cünkü abinizden hayir yok

İyi geceler arkadaşlar.babam Ekim ayında koronaya yakalandı annemede bulastirdi.biraz ağır gecti.babamin ciğerlerine indi.on gün hastanede yattılar ikiside.cok şükür kurtuldular.okadar agirdiki babam çok şükür iyileşti.ama malesef hasar bıraktı.iyilesince tekrar eskisi gibi olacak sandı.ama halsizlik ve öksürük var hala.psikolojisi çökmüş durumda.doktor takibinde doktoru birden iyilesemeyeceginide söylemiş.bir haftadır sürekli agliyormus.annem bugün anlattı durumu.bende ağlıyor derken yakınıyor sanıyorum.cunku babamı hiç hasta yada ağlarken görmedim.simdiye kadar sağlığına dikkat ederdi.bugun gittim birde baktım yetmiş yaşında adam nasıl ağlıyor hüngür hüngür.annem geceden beri ağlıyor dedi.sanirim ölüm korkusu gibi birşey oldu.kendimce teselli etmeye çalıştım.bahceye çıkardım biraz hava alsın diye.psikolojisi öyle bozuk geldi bana.zamanim yaklaştı dedi.korona sonrası böyle olan yakininiz varmi.hemen psikiyatride randevu aldım.belki bir sakinlestirici gibi birşey alırsa rahatlarmiki diye düşündüm.cok üzüldüm cok
Tam olarak iyileşmem 2 ayı buldu baya ağır geçirdim ama kronik rahatsızlığım olduğu ve bağışıklık sistemi baslılayıcı ilaç kullandığım için corona ilaçlarını falan kullanmadım bir ara kamburlaşıyorum sandım kemiklerim günlerce o kadar çok ağrıdıki çok şükür hiç bir hasar bırakmadı ama süreç yaşarken hiç bitmeyecek gibi geliyor hastalığın psilolojik etkisi eminim herkeste olmuştur çünkü 2 yıldır bu hastalıkla yatıp bu hastalıkla kalkıyoruz bizim yazdıklarımızı okutun herkesin iyileşme sürecinin uzun sürdüğünü bunun yaşıyla alakası olmadığını görsün moral olur belki

Allah abinizi islah etsin. Babaniz elinden geleni yapmis. Daha ne yapsin :KK43: yani su kendi isini beceremeyip anneyi babayi soyan insanlara Allah akil fikir versin. Abinizden cok ama sizin yalniz kalma ihtimalinizden korkuyordur muhtemelen, cünkü abinizden hayir yok
Abimden hiç hayır yok.bizim olduğumuz sehirde kvdeside var.sanki kendi kimsesi yok gibi hep onlarda kalıyor geldiği zaman.gelin hanımda işte neden evi bırakmadı diye kusuyor.gelinin ailesi sürekli gidip günlerce kalıyorlar.bizim taraftan abim bir tek yalnız.birkac kere ona bakmayım diye mesaj attım cvp bile vermedi.iletisimde kurmak istemiyor.sadece annemle konuşuyor telefonda iki senedir oda.annen baban ölümden dönmüş insan bir akillanip napar ne eder bes dakikada uğrar.birde bunlar varya nasıl dindar insanlar.bi arasamda hani babamı ara desemmi diye düşündüm ama.insan merhametsiz olunca ne desek bos

Cok gecmis olsun. Ben tam 1 senedir kotu koku alma problemiyle ugrasiyorum. O kadar cok aglama krizlerine girdim ki. En son gittigim doktor kismen care oldu, bana ilk yazdigi ilac antidepresandi. 4 aydir kullaniyorum. Koku sorunum gecmedi ama en azindan sinir krizleri yasamiyorum. Babanizin da ihtiyaci olan sey bu bence. Mutlaka psikolojik yardim alsin. Ben artik nefes almak istemiyordum. 2 küçük cocugum var, calisiyorum, ogretmenim, etrafimdaki herkes bana batiyordu, kimseye tahammülüm kalmamisti. Intihari düşünür hale gelmistim. Antidepresan kullanmasam delirirdim sanirim.

Cok gecmis olsun. Ben tam 1 senedir kotu koku alma problemiyle ugrasiyorum. O kadar cok aglama krizlerine girdim ki. En son gittigim doktor kismen care oldu, bana ilk yazdigi ilac antidepresandi. 4 aydir kullaniyorum. Koku sorunum gecmedi ama en azindan sinir krizleri yasamiyorum. Babanizin da ihtiyaci olan sey bu bence. Mutlaka psikolojik yardim alsin. Ben artik nefes almak istemiyordum. 2 küçük cocugum var, calisiyorum, ogretmenim, etrafimdaki herkes bana batiyordu, kimseye tahammülüm kalmamisti. Intihari düşünür hale gelmistim. Antidepresan kullanmasam delirirdim sanirim.
İstahi kapalı sanki.yiyecek görünce içim kalkıyor diyor.belki sakinleşir iyi gelir

Çok geçmiş olsun 70 yasında kurtulmuş şükredin. Koronanın belirtileri öyle kolay kolay geçmez zaten. 6-7 ay koku alamayanlar var hala. Psikolojisi bozulmuş babanızın.
Değil mi😔

Çok tatlı geldi babanız gözüme ama iyi evlatsiniz götürün terapi alsın....

Genç olmanıza ragmrnsizde baya ağır gecirmissiniz iyimissiniz simdi

Genç olmanıza ragmrnsizde baya ağır gecirmissiniz iyimissiniz simdi
Psikolojik olarak daha iyiyim ama sorun hala devam ediyor. 63 kilodan 52 kiloya düştüm. Canim birsey yemek istese de eger kotu koku aliyorsam yiyemiyorum. Burnuma tuzlu su falan cekiyorum rahatlamak icin. Bir sure fayda ediyor. O arada birseyler yiyorum iste. Umarim bir gun tamamen iyilesebilirim. Cok yorucu malesef.

Psikolojik olarak daha iyiyim ama sorun hala devam ediyor. 63 kilodan 52 kiloya düştüm. Canim birsey yemek istese de eger kotu koku aliyorsam yiyemiyorum. Burnuma tuzlu su falan cekiyorum rahatlamak icin. Bir sure fayda ediyor. O arada birseyler yiyorum iste. Umarim bir gun tamamen iyilesebilirim. Cok yorucu malesef.
Siz genç yaşta bunları yasadiysaniz ozaman babamı ki normal.yarin sabah gidip anlaticagim bunları.benim bir arkadaş var diye başlayıp yazılanları anlaticam.bir arkadaş demisya uydurup uydurup iyileşme hikayelerini anlatın diye.sagolun arkadaşlar hepiniz.buraya yazmasam sikintidan catmayacaktim nerdeyse

İyi geceler arkadaşlar.babam Ekim ayında koronaya yakalandı annemede bulastirdi.biraz ağır gecti.babamin ciğerlerine indi.on gün hastanede yattılar ikiside.cok şükür kurtuldular.okadar agirdiki babam çok şükür iyileşti.ama malesef hasar bıraktı.iyilesince tekrar eskisi gibi olacak sandı.ama halsizlik ve öksürük var hala.psikolojisi çökmüş durumda.doktor takibinde doktoru birden iyilesemeyeceginide söylemiş.bir haftadır sürekli agliyormus.annem bugün anlattı durumu.bende ağlıyor derken yakınıyor sanıyorum.cunku babamı hiç hasta yada ağlarken görmedim.simdiye kadar sağlığına dikkat ederdi.bugun gittim birde baktım yetmiş yaşında adam nasıl ağlıyor hüngür hüngür.annem geceden beri ağlıyor dedi.sanirim ölüm korkusu gibi birşey oldu.kendimce teselli etmeye çalıştım.bahceye çıkardım biraz hava alsın diye.psikolojisi öyle bozuk geldi bana.zamanim yaklaştı dedi.korona sonrası böyle olan yakininiz varmi.hemen psikiyatride randevu aldım.belki bir sakinlestirici gibi birşey alırsa rahatlarmiki diye düşündüm.cok üzüldüm cok
Psikiyatri doğru karar olmuş. Sakinleştirici almak iyi gelecektir.

Gençlerde bile korona sonrası hemen toparlanma olmuyor zaman alıyor. Buradan okuduğum ve bir tanıdığım geçirdi 35-40 yaşlarda onun söylediği, atlattıktan sonra hala etkisi sürüyormuş. Tamamen iyileşme ne kadar zaman sonra oluyor tam bilmiyorum ama babanızın daha 1 ay olmuş, tam iyileşme için henüz erken. Allah şifa versin. Dikkat etsin, iyi bakılsın bu süreçte. Bu arada kan sulandırıcı kullanıyor mu?

Geçmiş olsun benim babamda geçen yıl korona geçirdi 10 gün hastanede yattı çok zor atlattı.
Eve geldiğinde aynı anlattığınız gibi psikolojisi çökmüş durumdaydı ağlamaklı konuşuyordu
Gece ışığı açık bırakıyordu tv yi kapatmıyordu uyuyamıyordu aslında.
Zamanla çok şükür daha iyi oldu dışarı çıkmaya başladı ALLAH birdaha yaşatmasın.
Çok geçmiş olsun tekrar.

ben de 4 sene önce, daha korona filan yokken geçirdiğim basit bir ameliyat sonucunda ciğerlerim su toplayıp enfeksiyon kapmıştı. 2 ay hastanede yattım ve durumum ciddiydi. hortumlar sıvı çekilmesi filan ben de hasar bırakmıştı. insan nefes alamamayı bir kere yaşayınca ister istemez korkuyor tabii. benim annem yanımdaydı biraz da panik atak, o süreçte o daha çok düşmesin diye ağlayamamıştım bile. ama sonra gerçekten oradan çıkınca etkisinden bir süre kurtulamadım. kaç yaşında olursan ol insanda bir ölüm korkusu oluşuyor.
psikiyatrist iyi bir fikir olmuş. belki hafif bir sakinleştirici verir.

ben de 4 sene önce, daha korona filan yokken geçirdiğim basit bir ameliyat sonucunda ciğerlerim su toplayıp enfeksiyon kapmıştı. 2 ay hastanede yattım ve durumum ciddiydi. hortumlar sıvı çekilmesi filan ben de hasar bırakmıştı. insan nefes alamamayı bir kere yaşayınca ister istemez korkuyor tabii. benim annem yanımdaydı biraz da panik atak, o süreçte o daha çok düşmesin diye ağlayamamıştım bile. ama sonra gerçekten oradan çıkınca etkisinden bir süre kurtulamadım. kaç yaşında olursan ol insanda bir ölüm korkusu oluşuyor.
psikiyatrist iyi bir fikir olmuş. belki hafif bir sakinleştirici verir.
Genç öl yaşlı ol heryasta can tatlı.korkuyoruz ama birgün gelecek basimiza

Geçmiş olsun benim babamda geçen yıl korona geçirdi 10 gün hastanede yattı çok zor atlattı.
Eve geldiğinde aynı anlattığınız gibi psikolojisi çökmüş durumdaydı ağlamaklı konuşuyordu
Gece ışığı açık bırakıyordu tv yi kapatmıyordu uyuyamıyordu aslında.
Zamanla çok şükür daha iyi oldu dışarı çıkmaya başladı ALLAH birdaha yaşatmasın.
Çok geçmiş olsun tekrar.
Şimdi iyimi babanız.ayni anlattığıniz gibi.annem bütün gece uyumuyor diyor.bu saat oldu bende burda onu düşünüyorum.cok zor çok Allah'ım bir daha yaşatmasın kimse yasamasin

Şimdi iyimi babanız.ayni anlattığıniz gibi.annem bütün gece uyumuyor diyor.bu saat oldu bende burda onu düşünüyorum.cok zor çok Allah'ım bir daha yaşatmasın kimse yasamasin
Çok şükür iyi aynı yaşlardalar babanızla. Hemen aşılarını oldu bizede bişey olacak diye çok korkuyor.
Hastaneden çıktığında çok zayıflamıştı sürekli telefonda insanlarla konuşmak dertleşmek istiyordu ki hiç huyu değildir.

Ben oturuyordum yanında gece uyumasını bekliyordum bazen korkuyordu ışıkları kapatmayınca anladım korktuğunu nefes problemide vardı uyuyamıyordu.

Dışarı çıkmaya başlayınca çok şükür toparlamaya başladı psikolojisi düzelmeye başladı . Çok iyi anlıyorum sizi ogünler çok zordu.
Hastaneden çıkmış çok şükür sizin desteğinizle daha iyi olacak İNŞALLAH.

Back
X