Korona ve cahil insanlar sinirimi bozuyo

KudrAlobar KudrAlobar powerisinme powerisinme Elmaemma Elmaemma QueenGenepil QueenGenepil bu gözler kitap okumayı sevmeyen kirabı eline almayan edebiyat öğretmeni gördü. çok da şaşırmayın. Kimya yüksek lisanslı biri her sene konserve yaparken kapakların değişmesi gerektiğini benden öğrenmişti mesela.. emekli olunca namaz kılmayı bırakan o benim işimdi diyen imam var memleketimizde..

KudrAlobar KudrAlobar powerisinme powerisinme Elmaemma Elmaemma QueenGenepil QueenGenepil bu gözler kitap okumayı sevmeyen kirabı eline almayan edebiyat öğretmeni gördü. çok da şaşırmayın. Kimya yüksek lisanslı biri her sene konserve yaparken kapakların değişmesi gerektiğini benden öğrenmişti mesela.. emekli olunca namaz kılmayı bırakan o benim işimdi diyen imam var memleketimizde..
Canım başka şey olasa haklısın ama burada öğreteyim bakanlıklar, her ülkede özellikle Türkiye’de çaycısından baş hekimine tüm personele Corona ile ilgili eğitim verdi. Yani bu olasılık dışı ki zaten şahıs diğer konudan buraya bundan dolayı atladı.

Canım başka şey olasa haklısın ama burada öğreteyim bakanlıklar, her ülkede özellikle Türkiye’de çaycısından baş hekimine tüm personele Corona ile ilgili eğitim verdi. Yani bu olasılık dışı ki zaten şahıs diğer konudan buraya bundan dolayı atladı.
Eğitimlerden haberim yok tr de yaşamıyorum, doğrudur.. diğer konuyu da biliyorum. Arkadaşının iş yerinden biri pozitif çıkmış endişe ediyordu. Devamını bilmiyorum.

Son düzenleme:
Ben gerekirse 3 ay 5 ay görüşemeyeceğim erkek arkadaşımla. Çok üzülüyorum! ama ailem için, ailesi için, toplum için bu gerekli.
İnsanlar kendini düşünmüyorsa da ailesini ve toplumu düşünsün.
Ve salgın sebebi ile görüşemeyeceğimizi ilk kendisi bana söyledi, ben mızmız çocuk gibi küstüm. Aslında ciddiyetin farkındaydım sadece.. anlarsınız ayrılık beni üzdü. 1 2 saat sonra kabullendim.

Bencil olmayalım, mantıklı düşünülecek vakit. Çünkü dünya bir kaos içinde ve bu yaşıma kadar böylesi birşeyle karşılaşmamıştım..:110:
Mantıklı düşünmeyen insanlarla arkadaşlık etmeyin, karşınızdakinin olgun ve kendini yetiştirmiş olması çok önemli.

Kimse bize eğitim fln vermedi hatta çalıştıgım yerde çoğu doktor maske bile takmıyo içlerinde çok da önemli değil gripten ölen insan daha çok diyen bile var küçük bi ilçedeyiz kimse kimseyi de bilinçlendirmiyo . Gecen açtıgım konu saat 11 civarıydı işyerimden kimseye ulaşamadım gerçeğin ne oldugunu bilsem bile sizde teselli aradım demekki o panikle bilgili ya da yardımcı olabilecek insanlar varsa diye . Bugun açtıgım konuyla da hemşireliğimin sorgulanmasının bi anlamı yok cünkü ben bu konuda bu sekilde düşünen bi insanı hayatımda tutup tutmama konusunda haklılıgımı sordum
Size iki daha önceki konunuzda da cevap verdim ve sordum. Nasıl hemşiresiniz diye, cevap vermediniz. Hemşire olsanız sorduğunuz soruları çalıştığınız doktora vs sorarsınız buraya değil. Bu kadar eğitimden geçiriliyor insanlar mümkün değil bunları sorabilmeniz. Mune Mune

Kimse bize eğitim fln vermedi hatta çalıştıgım yerde çoğu doktor maske bile takmıyo içlerinde çok da önemli değil gripten ölen insan daha çok diyen bile var küçük bi ilçedeyiz kimse kimseyi de bilinçlendirmiyo . Gecen açtıgım konu saat 11 civarıydı işyerimden kimseye ulaşamadım gerçeğin ne oldugunu bilsem bile sizde teselli aradım demekki o panikle bilgili ya da yardımcı olabilecek insanlar varsa diye . Bugun açtıgım konuyla da hemşireliğimin sorgulanmasının bi anlamı yok cünkü ben bu konuda bu sekilde düşünen bi insanı hayatımda tutup tutmama konusunda haklılıgımı sordum

Bildiğim kadarıyla bütün sağlık ocaklarına maske tulum vs. korunma ekipmanı gitti. İlk eğitimi neredeyse 2 ay önce aldı asm personelleri. Şimdi sen böyle şeyler söyleyince bizim sana inanma ihtimalimiz sıfırın altına doğru iniyor. Sağlık bakanının her akşam açıklama yaptığı bir ülkede korona da neymiş ya diyen bir doktor olması pek mümkün görünmüyor, kusura bakma.

Bildiğim kadarıyla bütün sağlık ocaklarına maske tulum vs. korunma ekipmanı gitti. İlk eğitimi neredeyse 2 ay önce aldı asm personelleri. Şimdi sen böyle şeyler söyleyince bizim sana inanma ihtimalimiz sıfırın altına doğru iniyor. Sağlık bakanının her akşam açıklama yaptığı bir ülkede korona da neymiş ya diyen bir doktor olması pek mümkün görünmüyor, kusura bakma.
ola ki doğruysa neresiymiş orası hemen arayalım sağlık bakanlığını.çok net talimatlar var asm'ler için.

Benım annem eğitim almadı diye bılıyorum maskeleri zaten bilmeleri gerekıyor nasıl kullanılır neden kullanılır bunların eğitimi ara ara verılıyor
Ve evet tıbbı ekipmanda gitti
Hatta üretiyorlar

Evet geldi ama sadece doktoralara birer adet n95 maske ve tulum bizlere yok malesef kişilerin inancına göre değişiyo malesefki ne düşündükleri eğitimsehala yok sadece günde 3 kez silinmesiyle ilgili temizlik personeline bi eğitim verildi o kadar biz hala normal cerrahi maskelerle idare ediyoruz.sizi inandırma gibi bi derdim yok Allah biliyo

Benım annem eğitim almadı diye bılıyorum maskeleri zaten bilmeleri gerekıyor nasıl kullanılır neden kullanılır bunların eğitimi ara ara verılıyor
Ve evet tıbbı ekipmanda gitti
Hatta üretiyorlar

yok bulaşma, korunma yolları falan eğitim verilmemişse bile bildiri falan gitmiştir. Yoksa ekipman kullanmayı muhakkak biliyorlar. Hemşirelik 1. sınıfta kuzenim var 3 ay önce gördüğümde eldiven takıp çıkarmayı öğretti bize.

Ve bakanda televizyonda açıklama yaptı size gelmediyse mercilere ulaşın
Daha dun sanırım kendisi dedi
Ulaşın bize dedi

Benim geçenki sorum eldiven yada maske kullanımıyla alakalı değildi açık havada mesafe olan kişiyle geçme ihtimali varmı bunu bilmiyodum çünkü kimseden duymadım sosyal mesafe olsun deniliyo evet ama en çok da hava yoluyla geçiyo partiküller havada asılı kalıyo denildi kafam karıştı o yüzden telaşla konu açtım
yok bulaşma, korunma yolları falan eğitim verilmemişse bile bildiri falan gitmiştir. Yoksa ekipman kullanmayı muhakkak biliyorlar. Hemşirelik 1. sınıfta kuzenim var 3 ay önce gördüğümde eldiven takıp çıkarmayı öğretti bize.

Sözleşmeliyim sorumlu olan doktor bakanlığa ulaşmadıkca kafamıza göre iş yapamayız malesef
Ve bakanda televizyonda açıklama yaptı size gelmediyse mercilere ulaşın
Daha dun sanırım kendisi dedi
Ulaşın bize dedi

Bende çok kızıyorum ..şaka gibi konuşuyorlar birde ... evdekiler sorun çıkarmıyor biliyorlar beni sıkıldım demek bile yasak...😂😂😂

Benim geçenki sorum eldiven yada maske kullanımıyla alakalı değildi açık havada mesafe olan kişiyle geçme ihtimali varmı bunu bilmiyodum çünkü kimseden duymadım sosyal mesafe olsun deniliyo evet ama en çok da hava yoluyla geçiyo partiküller havada asılı kalıyo denildi kafam karıştı o yüzden telaşla konu açtım

Hiç bir sağlık eğitimim yok ama sizden daha çok şey biliyorum sanırım.

İnsanlar şu yüzdrn önemsemiyor. Ülkede nüfus 82 bin. Virüse yakalananları yüzdeliğe vurursan. Yakalanan kişi sayısı toplam nüfusun %1 i bile yapmıyor. Ne zaman dank edeceğini söyle yeyim. Hastane kapasiteleri full dolduğunda. Kendileri ve yakınları solunum sıkıntısı yaşamaya başladıklarında ah vah edecekler

Back
X