Aminn canım, amin. Cümlemiz için duam/temennim bu. Kalpten dua ediyorum.
Canım; pozitif düşün, olumlu ol, tedbir al ve karar verdiğin/vereceğin dr. ile tedavi programını/zamanını tekrar görüş. Daha net bilgiler ile tarihler ile beklersen, önünü görmek/bilmek ve beklemek seni daha rahat ettirecektir. Belirsizlikle beklemek daha zordur. Tıbbi bir problem yoksa eğer başlamak istiyorsan bunu dr.'unla mutlaka açık açık paylaş. Evet, riskli bir süreçteyiz ama hala her gün yüzbinlerce çocuk dünyaya geliyor tüm dünyada. Hekim gözüyle, tıbbi verilerle hareket ettikleri için bekle diyorlar. Haklılar. Fakat ortak karara hekim ve siz varabilirsiniz. Açıkça konuşun.
Tavsiye olarak şunu söyleyebilirim; hep negatiftim, hep tam tedaviye başlayayım dediğim dönemlerde sürekli dünyevi aksilikler yaşadık. Maddi/manevi. Ve ben hep şuna inanmıştım o dönem. Ne zaman tedaviye başlamaya niyetlensem aksilik oluyor psikolojisinden çıkamıyordum. Keza, bu aksilikleri kendime çağıran bendim bence. Çünkü inancım hep negatif ve o şekildi. Negatiflikler de bi şekilde beni bulmayı başarıyorlardı. Ben de hiç hamile kalamayacağıma inanıyordum.
Sonra Aralık ayında ilk tedavime başladığımda yine tedirgin, paniktim. Her yumurta ölçümüne panikle gidiyordum ve ellerim buz gibiydi. Gergindim. Yumurtalarım büyümedi. Tedavi iptal oldu. O ay boş geçti.
2. tedavimde bu ay daha sakin kalmaya gayret ettim. Kendimi negatif her düşünceden sıyırmaya çalıştım. Tam aksine ne kadar güzel ve pozitif düşünürsem; planlar sanki lehime işliyor gibiydi. Güldüm, eğlendim, diziler izledim, kitap okudum, bir hobi odam var ve oturup bir şeyler ürettim. Düşünmemeye çalıştım. Yumurtalarım gelişti, bir tanesi çatlamaya uygun boyuta geldi ve çatlatma iğnesini yaptık. Bekliyorum. Beklerken dua ediyorum. Sabır ediyorum. Negatif olsa bile beni şu mutlu etti; yumurtam bir şekilde büyüdü. Sonrası gelir zaten. Ama şimdi, ama sonra. Gerisi Allah'tan. Nasip/kısmet.
Ben nelere dikkat ediyorum bir de onları yazayım:
* Kesinlikle kilomu kontrolde tutuyorum.
* Bol su içmeye çalışıyorum.
* Folik asit kullanıyorum. (Şuan korunsan bile, bir kaç ay sonra tedavi olmayı planlıyorsan yine de başla/kullan derim.)
* Her gün D vitamini kullanıyorum. (Aile hekimin istediğinde verecektir.)
* Mevsim meyve ve sebzeleri tüketmeye özen gösteriyorum.
* Normalde yumurta sevmem ama tedavi sürecinde her gün haşlama ve ya omlet yumurta tüketiyorum. (Yumurta, kadın yumurta kalitesi için çok faydalıymış.)
* Yeşil yapraklı otlar; roka, tere, maydanozu kahvaltılarda almaya çalışıp, havuç, turp, kıvırcık ve pancar turşusunu da (kendim pancar turşusu kurdum) karıştırarak salata olarak tüketiyorum. Pancar pco'lularda çok faydalı bir besinmiş. Yabancı bir kaynaktan okumuştum.
* Çiğ kuruyemiş, özellikle ceviz yiyorum. (Günde 2 tane falan.)
* Kuru kara üzüm yiyorum.
* Çay; günde 8 bardağı geçmeyecek şekilde, çok demli olmadan içiyorum. (Kahve zaten hiç içmem.)
* Balık tüketmeye ve fırın/buğulama yöntemi ile pişirmeye çalışıyorum.
* Düzenli yürüyüş ve fırsat buldukça evde pilates yapıyorum.
* Nişasta, un, şeker ve hazır gıda kullanmıyorum. (Sadece canım çok istediğinde börek vs kendim yaparak yiyorum.)
* Dr.'um bana kesinlikle bu süreçte ''yeşil çay ve adaçayı'' içmememi söyledi. Özellikle vurguluyor her gittiğimde.
* Vee bol dua, kalpten/içten tevekkül, pozitif yaklaşım, bu gün olmasa da bir gün olacağına olan tam inancım ile yola devam ediyorum.
Allah yardımcımız olsun, hepimizin. Hepimiz güzel haberler paylaşabilelim inşallah.