Koronalı komşu ve köpeği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de hala bindiğiniz asansörü şifre butonunu dezenfekte etmeden kullanmak sizin hatanız.
Sadece hastayı geçtim, günde en az 100 kişi giriyor çıkıyor.
Kendi önleminizi kendiniz alacaksınız, köpek yahu bu.
Adam kimseyle bir alana girmiyor, elbette köpeğinin ihtiyaçlarını giderecek.

İyi de hala bindiğiniz asansörü şifre butonunu dezenfekte etmeden kullanmak sizin hatanız.
Sadece hastayı geçtim, günde en az 100 kişi giriyor çıkıyor.
Kendi önleminizi kendiniz alacaksınız, köpek yahu bu.
Adam kimseyle bir alana girmiyor, elbette köpeğinin ihtiyaçlarını giderecek.

Bende sunu anlayamiyorum , gercekten sadece test yapılmış teshis konmus insanlarin mi sadece hasta olduklarini saniyorlar ?
İnanilmaz birsey bu , belirti göstermeyen milyonlarca hasta var disarida , hastalanmak istemeyen kendi onlemini alacak bu kadar basit

Merhaba hanımlar sitemizde 2 pozitif kişi varmış 2sinide bilmiyorduk soylemiyorlar yani bi komşumuz köpegi olana ilaç getiriyorlar öyle duyup yöneticiye soyluyor ve gruptan yaziyor öyle haberimiz oldu

Ertesi gün dezenfekte edildi site ama galiba hergun yakindaki parka goturuyomuş köpegini dün de yine komşu görmüş akşam 45 dakkaya yakın çıkmış gruptan yazıldı bide üste çıktı ses kaydi yolladi köpeğim havayamı sıçsın diye gerizekalı

Doktoru söylemiş kimsenin olmadigi yerlerde geç saatlerde çıkabilirsiniz diye zırvaladı bu doğrumu köpegini çıkartmak için 24bsaate çıkıyorum dedi asansore biniyor kapıya dokunuyo dış kapı da kapıyı acmak için şifre giriyor 😔😔
Hastaneye gidiyor yeri geliyor test vermek için birçok insanda belirtisiz geçiriyor maskesini takiyorsa. Sizde o kişiyle sohbet etmiyorsanız sorun yok

Apartmanımızda hiç pozitif çıkmamasına rağmen asansöre, kapıya veya herhangi bir yere hiç çıplak elle dokunmadım.
Bu kadar tedbiri en azından kendiniz için alabilirsiniz, elbette tam tedbir uygulasa güzel olur ama her şeyi başkalarından beklememek gerek.

Köpeği konusunda çok haklı..

Ayrıca gerçekten sadece test yaptırıp pozitif çıkandan mı korkuyoruz ?

Bende sunu anlayamiyorum , gercekten sadece test yapılmış teshis konmus insanlarin mi sadece hasta olduklarini saniyorlar ?
İnanilmaz birsey bu , belirti göstermeyen milyonlarca hasta var disarida , hastalanmak istemeyen kendi onlemini alacak bu kadar basit
Aynen öyle.
Arkadaşım okul öncesi öğretmeni ve pozitifti.
10. günde görev başına çağrıldı, hiçbir doktor rapor da vermedi, mecbur gitti okuluna.

Şimdi bu bilinen ve zorla işine döndürülen bir hasta.
Taşıyıcılar mevcut, onları ne yapacağız?
Asansöre binerken içine bile kolonya sıkıyorum havaya, tuşlara, butona vs.
Çoğu zaman anahtarımın ucuyla basarım, ardından ona da sıkarım.

Belki ben hastayım haberim yok, ne kadar maskeli binsem de kimseyi tehlikeye atmamak adına çıkarken de sıkıyorum havaya asansörden.

Korona artık kontrol altında bir durum değil, hastalardan fellik fellik kaçmak yerine kendimizi tüm donamımızla korumaya almak gerekiyor.

Allah bilir dışarıda covitli kişilerin temas ettiği kaç yere temas ediyoruz Allah aşkına.. napsn köpeği ? Pitbul tarzı diyorsunuz belki ailesi de korkuyordur köpekten gidip mıçtıramıyordur köpeği ?

Ne kaba saba birisiniz çok tuhaf . Sanıyor musun ki apartmana girip çıkan bir tek onda var , sucu , kargocu , paketci , apartman sakinleri hepsi temiz mi ?
Köpeği sictirsin ne demek bu kadar hayvan ve insan düşmanı iseniz defolun gidin dağda yaşayın ..
Hayvanın belirli alışkanlıkları var
Peceteyle asansör e dokunmayı da bir zahmet akıl et te allam ya !!!

Merhaba hanımlar sitemizde 2 pozitif kişi varmış 2sinide bilmiyorduk soylemiyorlar yani bi komşumuz köpegi olana ilaç getiriyorlar öyle duyup yöneticiye soyluyor ve gruptan yaziyor öyle haberimiz oldu

Ertesi gün dezenfekte edildi site ama galiba hergun yakindaki parka goturuyomuş köpegini dün de yine komşu görmüş akşam 45 dakkaya yakın çıkmış gruptan yazıldı bide üste çıktı ses kaydi yolladi köpeğim havayamı sıçsın diye gerizekalı

Doktoru söylemiş kimsenin olmadigi yerlerde geç saatlerde çıkabilirsiniz diye zırvaladı bu doğrumu köpegini çıkartmak için 24bsaate çıkıyorum dedi asansore biniyor kapıya dokunuyo dış kapı da kapıyı acmak için şifre giriyor 😔😔
Bu kadar fevri düsünmeyin bence. Her gün girdiğiniz markette, dokunduğunuz meyvelerde, herhangi bir dış mekânda tutmuş olduğunuz kapı kolunda bilmediğiniz kac koranalının elinin değme ihtimali var bunu düşündünüz mü? Burada en azından sitenizde böyle bir husus olduğunu biliyorsunuz. Kendinizi cift kat koruyunuz. Biz yuksek katta bulunmamıza ragmen, annem hayli ileri yasta olmasina ragmen 10 aya yakindir asansor kullanmıyoruz. Elinizi yıkadığınızda sizi enfekte edecek orana yaklaşamayacak düzeyde mikrop kalır kalsa bile. Endişe etmeyin. Ayrıca köpeği getirmesi lazım. Bakın o birey hem hastalığı ile cebellesiyor, emin olun ölümden de korkuyordur. Bir yandan da gunluk sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor. Ben empati yapıp sizin kaygınızı anladım. Siz de empati yapın, bakış acınız değişecektir.

Bizim sitede de 10 aile korona ama hiç bilmiyoruz hangi daire,nereleri kullanıyorlar.ne yapalım kişisel önlemimizi alıp kullanıyoruz asansörü.
Köpekde bir can yapabilecek bir şey yok gibi

Gayet normal. İnsanlar koronali dugune berbere gidiyor. kadin kopegi gezdiriyor bu da normal. Cok normal.

Komşunuz pozitif çıktığı o testi yaptırmak için de evinden çıkmak zorundaydı. Ama dışarı çıkışlarında maske ve eldiven kullanmasının çok daha sağlıklı olacağını söyleyebilir , bu önlemlerin kendisinin de ikinci kez pozitif olmaması için faydalı olduğunu dile getirebilirsiniz.

Kopegin baska sansi yok ki ama,kedi degil balik degil evde dursun. Apartmaniniza her gun bir cok insan girip cikiyordur,onlar da tasiyici olabilirler. Siz kendinize dikkat etmeye devam edin.

Doğru söylüyo köpeği havaya mı sıçsın? Eve mi sıçsın napsın? Ne tahammülsüz insanlarsınız ya. Sanki keyfinden çıkıyo dışarı. Köpeğin belli saatleri vardır alıştığı çıkmak zorunda. Gece çıkınca asansöre binmeyecek mi kapıyı tutmayacak mı, uçarak mı çıkacak camdan? Merdivenden inse bu kez de merdivenden indi. Komşunuza gerizekalı demeniz de hoş değil!!
tahammülsuzlükle ilgilsi yok bunun ailesi arkadaşlari vs ilgilenebilir bütün siteyimi karantinaya alsınlar saklıyor bide bu kişi
Bence gerizekalı köpeğini otoparka işettiriyordu bi ara tartısma çıkınca bıraktı

Oysa ki köpeğin, dışkıyı içinde tutup özütmesi gerekirdi.
Hiç hayvandan anlamıyorlar; bakıyorlar, besliyorlar, evde 7-24 yaşıyorlar; oysa ben köpek hayvanını iyi bilirim.
Onları komşularımda gördüm, dışarıda izledim ve köpek hayvanının, dışkıyı içinde özütebileceğini çözdüm.
Haklısınız.

Kopegin baska sansi yok ki ama,kedi degil balik degil evde dursun. Apartmaniniza her gun bir cok insan girip cikiyordur,onlar da tasiyici olabilirler. Siz kendinize dikkat etmeye devam edin.
Aklıma köpek değil, kedi değil, tilki değil davuk diyen adam geldi 🤣🤣🤣🤣

Şu paniğin ve belirsizliğin en üst seviyede olduğu Mart sonu Nisan ayı başlarında her gün veterinere götürdüm çocuğumu. Kimse başını bile çıkaramıyordu evden korkudan. Onlar da evlat yani büyük sorumluluk yeri geliyor en riskli dönemde gözünü karartıyor insan. Biraz empati yapmalısınız.

Ayrıca köpek bu kimseye emanet edilmez. Kadın maskesini takıyorsa ve çok dikkat ediyorsa kimsenin olmadığı saatte yarım saat çıkarmasında hiçbir problem yok. Üslubunuz da çok çirkin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X