• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korpus kallosum

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.332
693
373
Kocaeli
Merhaba 20 haftalik hamileyim.yazdiklarinizi sorularıma yanıt ararken okudum.bebegime korpus kallosum teşhisi konuldu 17 mm şeklinde ölçüldü. Amniyosentez yaptım ve sonuçları bekliyorum.bazi doktorlar artık gelişmez dedi bazıları ise 24 haftaya kadar değişebilir dedi.cok kötüyüm. Be eğimi almak istemiyorum.degisirmi umut varmi onuda bilmiyorum.siz nasıl bir duru.la karşılaştıniz paylasirmisiniz

Öncelikle inşallah 24. haftaya kadar değişir ve bu stresten kurtulursunuz. Benim bebeğimde 32. haftada dahi olması gerekenden kısaydı ama tüm genetik testler temiz geldi ve izole bir durumdu. Çapada takip edildi, şimdi neredeyse 1 yaşında bebeğim ve normal gelişimini Allah’a şükürler olsun sürdürüyor. Zaten en son muayenede Prof Dr Recep Has tarafından da cc ölçümünün dünyada artık tartışmalı olduğunu, riskin her gebe kadar olduğunu söylemişti. Dualarım sizinle umarım sağlık sıhhatle bebeğinize kavuşursunuz 🙏
Allah büyük, O’nun izniyle umut her zaman vardır.

Arkadaşlar merhaba 23 haftalık hamileyim bebeğime corbus collosum gelişmemiş denildi ve sol ayak baş parmağının yanıında 1tane doku var fetal dna verdim temiz çıktı doktorum ilk 21 haftalıkken 8 mm ölçüttü corbus collzumu 23 haftada 11 m olmuş dedi bana hiç gelişmez demişlerdi başka doktora yönlendirdi o corbusu hiç göremedim dedi mr da kesin sonuç olur diyolar heyete çıktım gitmediğim doktor kalmadı kimse net bişey demiyor bu durumu yaşayan varmı mr bebek için risklimi fetal dna verdiğim halde mr sonucuna göre amniyosentez yapılır deniliyor Korkuyorum başından böyle bir durum geçen varmı gebeliği sonlandırmam bile söylendi 😥

Back
X