• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

korunan hanimlara bir soru

pocoyomm

mutluluk neydi?
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2013
463
127
53
Meraba cerazetta isimli sadece progesteron iceren dogum kontrol hapina basladim kullanali 18 gun oldu kizimi emzirdigim icin bu hapi kullanmak zorunda kaldim.ancak soyle bir durum var kizimi 5 gundur emzirmeden kestim:(
Su anda bu ilac beni korumaya basladimi daha dogrusu dogum kontrol haplari ne zaman korumaya baslar ve emzirmeden kestigim icin hapim bitene kadar korumaya devam edermi cok arada kaldim yardimlarinizi bekliyorum

adetin ilk günü başladıysan ilk günden itibaren koruma başlar.
ama ilk gün değil de ilk 5 gün içinde başladıysan 7 gün ek yöntem kullanman gerekir.

normal doğum kontrol hapları böyle.
ama sadece progesteron içerenler farklı mı bilmiyorum

ilk ay ek koruma gerekli
her hapta aynıdır

ben hiç kullanmadım
yasmin ve yazz ın reçetesinde de yazıyor.
eğer adetin ilk günü başlıyor ve düzenli alıyorsan koruma başlıyormuş.

YAZZ® 24+4 ile ilk kutuya başlama: Bir önceki ay doğum kontrol hapı kullanılmıyorsa tabletler
kanamanın ilk günü alınmaya başlanmalıdır. Tabletlere kanamanın 2 ile 5. günleri arasında da
başlanabilir ancak, bu durumda ilk 7 gün boyunca ek bir yöntemle korunulmalıdır.

bu arada konu sahibi kullandığı ilacı yazarsa onun da prospektüsüne bakıp cevap yazabiliriz.
ya da kendi bakabilir..

ben hiç kullanmadım
yasmin ve yazz ın reçetesinde de yazıyor.
eğer adetin ilk günü başlıyor ve düzenli alıyorsan koruma başlıyormuş.

YAZZ® 24+4 ile ilk kutuya başlama: Bir önceki ay doğum kontrol hapı kullanılmıyorsa tabletler
kanamanın ilk günü alınmaya başlanmalıdır. Tabletlere kanamanın 2 ile 5. günleri arasında da
başlanabilir ancak, bu durumda ilk 7 gün boyunca ek bir yöntemle korunulmalıdır.

bu arada konu sahibi kullandığı ilacı yazarsa onun da prospektüsüne bakıp cevap yazabiliriz.
ya da kendi bakabilir..

adetin ilk günü başlasan bile korumaz arkadaşım
bir ay her hap ek koruma ister
tek bi hap nasıl korur ki
o zaman sadece işimiz oldugunda içsek daha iyi degil mi:34:

Back
X