Korunma yöntemi hakkına…

deri altı implantın doğum kontrol hapından bir farkı yok.. sadece her gün ilaç almak yerine direkt vücudunuza veriliyor hormonlar.

ben spiral düsünüyorum ama buna ek prezervatifle de korunuyoruz. spirali zaten 2 yılda bir kontrol ettirmelisiniz. kayma ihtimali düsük ama tabii ki yok değil.

onun dısında zaten bir daha gebelik istemediğiniz konusunda kararlıysanız tüplerinizi direkt aldırabiliyorsunuz da. he yok ileride isteyebilirim diyorsanız o zaman dediğim gibi en zararsızı ve döngünüzü etkilemeyecek olanı spiral ve bunun yanında ek bir korunma yöntemi. geri çekilme veya prezervatif. ki prezervatif daha güvenli. esiniz de az zahmet eylesin premses 😂
Yukarıda bir hanımefendi erkeklerinde bağlatma gibi bir işleminde bahsetti, o benim için net bir çözüm oldu. Yeterince vücudum hırpalandı geçirdiğim ameliyatlar, gebeliklerim başlı başına çok güzel ama bir o kadar zorlu bir süreç. Benim açımdan tamamen kapandı isteme gibi bir ihtimalim yok maddi olarak problemimiz yok çok şükür ama herşey maddiyat değil manevi olarak yetebilmek güzel yetiştirebilmek gerekiyor zaten peşpeşe hamile kaldım diye yavruma baktıkça vicdan azabı çekiyorum ona haksızlık oldu deyip 🥹 sonuç olarak eşimi bağlatacağım, kabul etmezse diğer yöntem ve benim spiral taktırmam olacak oda elini kolunu bacağını taşın altına koyacak 🤌😂🫠😍

Yukarıda bir hanımefendi erkeklerinde bağlatma gibi bir işleminde bahsetti, o benim için net bir çözüm oldu. Yeterince vücudum hırpalandı geçirdiğim ameliyatlar, gebeliklerim başlı başına çok güzel ama bir o kadar zorlu bir süreç. Benim açımdan tamamen kapandı isteme gibi bir ihtimalim yok maddi olarak problemimiz yok çok şükür ama herşey maddiyat değil manevi olarak yetebilmek güzel yetiştirebilmek gerekiyor zaten peşpeşe hamile kaldım diye yavruma baktıkça vicdan azabı çekiyorum ona haksızlık oldu deyip 🥹 sonuç olarak eşimi bağlatacağım, kabul etmezse diğer yöntem ve benim spiral taktırmam olacak oda elini kolunu bacağını taşın altına koyacak 🤌😂🫠😍
Bu doğurganlık 30 yaşından sonra bu şekildeyse maşallahınız var.20 yaşında başlasaymişsiniz annelerimiz gibi 9,10 gidecekmişsiniz demek ki.ben Dr beslenmeden falan diye kendimi avutuyorum.olanin nasıl oluyor?

Bu doğurganlık 30 yaşından sonra bu şekildeyse maşallahınız var.20 yaşında başlasaymişsiniz annelerimiz gibi 9,10 gidecekmişsiniz demek ki.ben Dr beslenmeden falan diye kendimi avutuyorum.olanin nasıl oluyor?
Genetik faktörler ve şehirde değil köyde doğdum büyüdüm herşeyi ailem kendi yetiştirirdi eti sütü bağı bahçesi temelimiz çok sağlıklı beslenmeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Başka da nasip …

Ay sizin diliniz neler söylüyor 😍 çok teşekkür ediyorum, elini mi taşın altına koyar tüm bedenini mi bilmiyorum artık. Bu kadar şeyi yaşadıktan sonra bir zahmet yaptırıversin ikimizinde kafası rahat olsun. Sanırım çözümü buldum 🤌🌷🌷🌷
Kocanızın bunu tıpış tıpış gidip yaptıracağınıza inanıyor musunuz yani

Kocanızın bunu tıpış tıpış gidip yaptıracağınıza inanıyor musunuz yani
evet inanıyorum eşimi tanıyorum çünkü. Diyeceksiniz prezervatif kullanmıyor adam diye ama hissetmiyorum diyor E öyle bir problem de olmayacağına göre kabul edeceğini adım gibi biliyorum ki, hanımefendi yazdıktan sonra biraz internetten baktım ve eşime konuyu açtım böyle bir yöntem varmış diye, hiç ikiletmeden tamam dedi. Fazlasıyla hırpalandın madem böyle bir yolu var benden yana problem yok dedi sadece doğumdan sonrayı bekleyeceğiz. Bizim için konu kapandı. İyi günler diliyorum.

deri altı implantın doğum kontrol hapından bir farkı yok.. sadece her gün ilaç almak yerine direkt vücudunuza veriliyor hormonlar.

ben spiral düsünüyorum ama buna ek prezervatifle de korunuyoruz. spirali zaten 2 yılda bir kontrol ettirmelisiniz. kayma ihtimali düsük ama tabii ki yok değil.

onun dısında zaten bir daha gebelik istemediğiniz konusunda kararlıysanız tüplerinizi direkt aldırabiliyorsunuz da. he yok ileride isteyebilirim diyorsanız o zaman dediğim gibi en zararsızı ve döngünüzü etkilemeyecek olanı spiral ve bunun yanında ek bir korunma yöntemi. geri çekilme veya prezervatif. ki prezervatif daha güvenli. esiniz de az zahmet eylesin premses 😂
merhabalarr ben iki yıldır yasmin kullanıyorum 1 ay ara verdim bu ay reglimin ilk gününse hapa tekrar başlayacağım koruması hemen başlar mı bilginiz var mı

Merhabalar hanımlar, özet geçmeye çalışarak sizlerden şimdiden kafama oturacak bir yardım talebim olacak.
3 yıllık evliyim, evliliğimin 1. Ayında hamile olduğumu öğrendim sonrası hastaneler doktorlar 5 aylıkken kaybettim. Tekrar hamile kaldım riskli gebelik olduğu için diken üzerinde 9 ay geçirdim şimdi 11 aylık bebeğim var ve 3 aylık hamileyim 🥹. Evlendiğimden beri hep gebelik ve bebek tutunsun diye binbir stresle geçti 3 yılım diyebilirim. İnşallah bu bebeğimi de kucağıma aldıktan sonra artık çocuk defterini kapatmak istiyorum.
Sorun şu ki korunma konusunda sadece geri çekilme yöntemi ile devam ettik ki biliyorum ki oda bir korunma değildi, sonucu zaten 3 aylık karnımda… çok sorun etmedim çünki 2 çocuk istiyorduk ama tabi bu kadar erken değildi asla, nasip diyoruz artık…
eşim prezervatife hiç sıcak bakmadı, kullanmadı hiç Bu zamana kadar. Ama artık doğumdan sonra net bir çözüm bulmak istiyorum. Tüp bağlatma olayına çok erken o yüzden en az 5 yıl düşünmüyorum. Spiral için kayma ve çok kanama oluyor vs deniliyor bu beni çok korkutuyor. Haplar için hormonları bozuyor deniliyor… e bu durumda ne kalıyor geriye hangisini yapayım bilmiyorum. Bu gebelikten sonra tekrar hamilelik ne vücudum ne psikolojim kaldırmaz artık korkudan şimdiden araştırıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkür ederim
Öncelikle hayat çok güzel 25 aylık ve 9 aylık bebeklerim var benimle aynısın. Allah kolaylık versin 😃 ikinci olarak emzirme lohusalık derken hormon içeren korunma yöntemleri kullanma bence ya tüplerini bağlat (tekrar çocuk düşününce açıyolar) yada eşin korunsun. Üçüncüsü de yaaa abi onuda biz düşünmeyelim biz yüklenmeyelim. Bu adamlarda yani yuh bi zahmet geçir bi kılıf. Hamileyken vücudun anası ağlıyo lohusayken ağlıyo emzirirken ağlıyo haspalarım bi zahmet korunuversinler.

arkadaşlar geri çekilme yöntemini de övmeyin bi zahmet ya.

prezervatifle hissetmiyormuş demek. paşama bak sen ya. burayı okuyan genç kızlara çağrımdır. böyle diyen adamlardan uzak durun. bu hanımefendi evli ve öyle bir sorunu yoktur diye düşünüyorum ama hamilelikten de korkuncu hastalık riski var.

sorunuza gelecek olursak arkadaşlar söylemiş zaten. üçüncü çocuğu düşünmüyorsanız tüplerinizi bağlatabilirsiniz. ayrıca gerçekten libidonuza sağlık maşallah :D biz 16 aylık bebekten ne fırsat ne enerji bulup girişemedik hala o işlere.

sağlıkla kucağınıza alın.

Ammaa çok uzamis konu, gidip alt tarafi spiral taktiracaksin. Tup baglatmaya ne gerek var

Back
X