- Konu Sahibi Sevimlipandaaaa
Ben de hep derim "riski daha fazla olan bir doğum kontrol yöntemidir."bir de şu var.kadin diyor senelerce bu yöntemle korundum.sonra çocuk istedik 1 senede anca oldu diyor.eee başkası bir ayda hamile kalma kapasitesine sahip.bu iki kadının bu yöntemle korunabilme ihtimalleri aynı değil doğal olarak.insan yaş aldıkça ve cinsel hayatı ilerledikçe üreme kapasitesini az çok kestirebiliyor. Mesela ben geri çekilme uygulasam en ufak bir şüphe bile kalmaz içimde.direkt sorana imkansız derim yani.1 ayda hamile kalanı belki 3,5 ay uzatır ama 1 senede anca olanı belki ömür boyu korur.herkesin üreme kapasitesi parmak izi gibi.değildir değildir diye kestirip atıyorlar.Simdi linc yiyecegim ama olursa olur olmazsa sorun degil kafasindaki insanlar icin geri cekilme de bir yontem. Ister begenin ister begenmeyin. Kadin dogum doktoru bile geri cekilmeyle korunmussaniz sizi korunmus kabul ediyor gebelik planlamasinda. %100 korunma yok, tabi ki riski digerlerine gore cok cok fazla ama bu sekilde korunan, hamilelik olsa da sorun etmeyecek insanlar icin en dogru yontem geri cekilme. Kondom %90 koruyorsa geri cekilme de %40-50. Bu riski sorun etmeyecek insanlara uygun bence.
Son düzenleme: