- 18 Şubat 2018
- 13.732
- En iyi cevaplar
- 2
- 63.801
- 598
- 45
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya ben durumu kabullenmedim ki zaten, konu sahibinin yazdığı şeydeki saçmalığı anlatmak istedim. Önce elma demiş sonra armut gitmiş karpuza çatmış
Canım şimdi form doldururken kimliği de alıyorlar ya, oradan bekar olduğunu görüp bu soruyu sormuş olabilirler. Formda yazılı değil eminim ama şifahen sorulmuş olabilir. Hoş artık kimliklerde medeni hal de yazmıyor ama..Aceba ben mi yanlış anladım ya da yanlış hatırlıyorum? Ama eminim ya korunmasız ilişki hem antekette vardı hemde doktor tarafından soruldu. Ever diyincce de benden kan almadılar.
şu sorulara baksana fişlemenin bu kadar yogun yasandigi ulkede erkek erkege iliskiye girdiniz mi? sorusuna dogru cevap verir ki?Gördüğümüz gibi öyle bir soru yok en alttada testlerin biri pozitif çıkarsa diye cümle var![]()
şu sorulara baksana fişlemenin bu kadar yogun yasandigi ulkede erkek erkege iliskiye girdiniz mi? sorusuna dogru cevap verir ki?
hele ki soruyu Kizilay soruyor yani, yakin oldugu grup belli, is ahlaklari belli.
ben olsam korkar isaretlemezdim. neden durup dururken meslegimden olayim ki lgbt bayragi arkasindayken foto cekti diye hakkinda islem baslatilan ogretmenlerin oldugu homofobik bir ulkede bunu yapmak g.t ister :)
o yuzden cevap ne olursa olsun soze guvenmeyip incelemeye gönderildigini düşünüyorum kanlarin. kulucka suresi 6 aysa gerekirse her kan 6 ay bekletilsin oyle teste gönderilsin yani. insanoğlunun sözünü güvenilir mi
Kadın bekar olduğunuz için önyargı ile yaklaşmış, başka bir açıklaması yok. Çünkü aynı durum evliler için de geçerli, eş aldatıyor olabilir ve bunu bilemezsiniz.Aceba ben mi yanlış anladım ya da yanlış hatırlıyorum? Ama eminim ya korunmasız ilişki hem antekette vardı hemde doktor tarafından soruldu. Ever diyincce de benden kan almadılar.
Kadın bekar olduğunuz için önyargı ile yaklaşmış, başka bir açıklaması yok. Çünkü aynı durum evliler için de geçerli, eş aldatıyor olabilir ve bunu bilemezsiniz.
bir de son 1 yıl mı 3 yıl içinde mı tam hatırlamıyorum, yurt dışına çıktınız mı? diye bir soru vardı. Ben bunu oradaki memura sordum. "Ha o erkekler için" demişti.
Yurtdışı sorusu sadece erkekler için değil. Şimdi konu uzun ama şöyle diyeyim bazı ülkelerde bizim bagişikligimizin olmadığı bazı hastalıklar var. O yüzden bu soru soruluyor.Kadın bekar olduğunuz için önyargı ile yaklaşmış, başka bir açıklaması yok. Çünkü aynı durum evliler için de geçerli, eş aldatıyor olabilir ve bunu bilemezsiniz.
bir de son 1 yıl mı 3 yıl içinde mı tam hatırlamıyorum, yurt dışına çıktınız mı? diye bir soru vardı. Ben bunu oradaki memura sordum. "Ha o erkekler için" demişti.
Ayıp ettin gerçekten. İnsanlar sorulani cevaplıyor. Hiç hoş olmadı bu yazdığın. Şimdi gördüm bunu...Ya arkadaş, engellediğim halde bir iki embesil gelmiş saçma sapan yorum yapmış yine. Niye tartışma çıkarayım nası bi paranoyaksınız? Beğenmiyorsanız yorum yapmayın kafama takılan bir şeyi sordum sadece.
Aynen öyle. Bazı hastalıkların kuluçka süresi 1 yıl ya da daha fazla olabiliyor ve dolayısıyla testle çıkmayabiliyor. Dolayısıyla sizin de beyanınızı alarak, şüpheli durumda elleyip riski düşürmeye çalışıyorlar ama maalesef her zaman az da olsa risk var.Bana da sordular onu. Şimdi bazı hastalıkların kuluçka süresi uzun olabiliyormuş. Şimdi ben oraya hayır desem nerden bilecekler? Test ile her şeyi ortaya çıkarsalar, benim beyanımı neden soruyorlar? Bu takıldı yani kafama. Hani o an yanımda bir yakınım olsa, evet desem, alacaklardı.
Yok ayıp etmedi tam kendi gibi davrandı :)Ayıp ettin gerçekten. İnsanlar sorulani cevaplıyor. Hiç hoş olmadı bu yazdığın. Şimdi gördüm bunu...
Sözüm sadece bir iki üyeye. Özellikle bir tanesi var, hangi konuyu açsam beni bir şeylerle suçluyor. Engellemiştim de alıntıdan gördüm o kişinin mesajını. Konuya yazmasını da engelledim zaten ayarlardan. Sözüm o kişiye.Ayıp ettin gerçekten. İnsanlar sorulani cevaplıyor. Hiç hoş olmadı bu yazdığın. Şimdi gördüm bunu...
Tek fark siz dürüst davranmissiniz. bunu söylemeyen kişi vardır ama inşallah olmamıştır diyeyimHerkese iyi geceler öncelikle. Konu yanlış yerdeyse, kusuruma bakmayın. En son ne zaman kan bağışı yaptığımı hatırlamıyorum. Neyse, bugün dolaşırken kan bağışı yapmak ister misiniz? Dediler. Bi an dedim olur, kabul edilirse. Neyse anketi doldurdum. Parmaktan bi kan aldılar, tansiyon vs. bakıldı. İçerde doktor hanımla görüşün, dediler.
Kendisi bir takım sorular sormaya başladı. Son olarak korunmasız ilişkiye girip girmediğimi sordu. Malum o kanlar birilerine verilecek. Testler yapılsa da her şeyi eksiz söyledim. Zaten çocuğumun olamayacağını, bu yüzden korunmasız olarak ilişkiye girdiğimi ama uzun zamandır sadece tek bir kişi ile olduğunu söyledim. Bir kere dahi olsa, alınamayacağını söyledi. Yanlış anlamayın dedi, belki partneriniz sizden habersiz ya da sizden önce ilişkide bulundu, diye bir cümle kurdu. Dedim kendisine güvenim var ama malum bunu anlamanın da bir yolu yok. O yüzden %100 garanti vermem tabi. Nakledilecek insanın hayatı söz konusu, haklısınız dedim. Zamanınızı aldım kusura bakmayın, dedim. Estağfurullah dedi, teşekkür etti gönderdi.
Ee peki evlilerde durum ne? Yani bu korunmasız ilişki sadece bekarlar için mi? Kadın evli olsa ve korunmasız ilişkiye girse, o da mı kan veremiyor?
öyle bir sey yok ya.. bir sürü evli arkadasımla birlikte gidip kan verdik defalarca. birden fazla kişiyle cinsel ilişki olup olmadığı soruluyor, doğru ama korunmasız ilişki sorulmuyor. defalarca da kan verdim form dısında cinsel ilişki soran doktora da hiç rastlamadım.
bu kanlar zaten sizden alındığı gibi hastalara nakil edilmiyor. üzerinde tüm gerekli testler yapılıyor ayrıca.
Tek fark siz dürüst davranmissiniz. bunu söylemeyen kişi vardır ama inşallah olmamıştır diyeyim![]()
Yok öyle bir soru formda :) 2. Yazdığın da yok minik ne alaka ilişki kan vermekle ilaç kullanımı varSon 2 gün içinde ilişkiye girmemiş olmak gerekiyor ben bir tek bunu biliyordum .
e askim risk varsa bosuna neden teste vs para harcansın ki? mesela ben dövme yaptırmıştım ilk 3 ay içerisinde veremezsin kan diyip gönderdiler ama sonrasında verdim sürekli. yani dövme yüzünden hastalık kapmadım ana neden masraf yapsınlar?Belki forumdakini yanlış hatırlıyor olabilirim. Ama doktorun sorduğuna eminim ya. Sormasında da problem yok, sonuçta tıbbi bir konu. Yani sorabilir. Kanların teste gittiğini biliyorum da ankette bir sürü soru sorduklarına göre, demek ki var bi sebebi.