korunmayı bıraktıktan ne kadar zaman sonra hamile kaldınız?

daisytulip

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mart 2010
79
1
286
Bilecik
merhabalar
uzuuun zamandır forumun sıkı takipçisiyim ama ilk defa konu açıyorum
1.5 yıllık evliyim ve artık bebek istiyoruz. öğretmenim ve doğum iznini yaz tatiline denk getirmek için mayıs haziran gibi hamile kalmam gerek. biliyorum bu işin ayarlaması düzenlemesi olmaz Allahın takdiridir ama yine de merak ediyorum sizler korunmayı bıraktıktan ne kadar süre sonra hamile kaldınız?
biçok arkadaşım hemen olmuyor en az 2 3 ayı buluyor hamile kalman diyor. eğer öyleyse bu aralar başlamamız gerekecek çalışmalara :26:
cevaplarınızı bekliyorum..

arkadaşların doğru söylemiş canım ben ilk hamileliğimi 6 ay sonra yaşadım birde rutin kontrollerin oluyormu farkettiysen sitedeki çoğu kadın pco diye bişeyden bahsediyor benimde böyle bir sıkıntım var.hamile kalmayı zorlaştırıyor.

pco mu ??????
hiç duymadım o ne?
ama benim de şöyle bi sıkıntım var. yumurtalıklarımın birinde 3 m çapında kist var. doktora hamile kalmama engel mi diye sordum ama onu anca korunmayı bırakınca anlayabiliriz belki hamilelikle geçebilir demişti.

polikistik over canım açılımı.yumurtalıklar etrafındaki kister yüzünden çatlayamıyo

hmm şimdi araştırdım onu da.
ama belirtileri bana hiç uymuyor ki.
en yaygın belirtileri adet düzensizlği ve tüylenmeymiş. ben de ikisi de yok. hatta adetim o kadar düzenlidir ki saati bile şaşmaz diyebilirim :)

herkesde o belirtiler olmuyor zaten benim sadece adetim düzensiz o da çok değil 3 4 gün geçikmeli geliyor tüylenmede yok kilo da yok ama pcodan dolayı yumurtalıklarım çatlamıyo

hadi ya :26:
onun için tahlil mi yaptırıyoruz peki?
ya aslında 2 3 ayda bir doktora gidiyorum ben ama öyle bişey dememişti bana hiç. belki de daha korunmayı bırakmadığımız içindir.

canım bu işler hesap kitapla olmuyo bizzat başıma geldi yaşadım ve söylüyorumm Rabbim isterse hemen olur istemesse senelerce beklersin sebepsiz infertilite diye bişey var duydunmu bilmiyorum buradada oldukça yaygın yani sepepsiz kısırlıkk benim bütün değerlerim normal eşiminde öyle hiçbir problem yok 1 yıldır korunmadığım halde hamile kalamadım gerisiniii sen düşün..

ben 23 yaşındayım benim başımdan bir dış gebelik birde 9 aylık ölü doğum oldu. ve 6 senedir bebek için uğraşıyoruz ben ce çalışmalara başlayın bebek için rabbimin ne zaman vereceği belli olmuyo.

Allah yardımcımız olsun o zaman canım. Allah isteyen herkese aratmadan versin. Hayırlısıyla...

haklısın canım ya. sana da çok gemiş olsun. Rabbim hayırlısıyla bir an önce nasip etsin size de.

katılıyorum sana canım benim çevremdede hiçbir sebep olmamasına rağmen hamile kalamayan arkadaşlarım var

bende de pco var 3yıl korunduk 1sene boyunca doğum kontrol hapı içtim ve ilacı bıraktıktan 4ay sonra hamile olduğumu öğrendim. bu tamamen Allahın takdiri kızlar siz ne kadar düşünürseniz düşünün plan yapın hiç biri tutmaz. tek tavsiyem ilacı bıraktığınız yerde bütün düşünceleri korkuları da olduğu gibi bırakıp hayatınıza işinize gücünüze devam edin bigün bi bakıcaksınız hiç beklemiyoken hamile olduğunuzu öğrenceksiniz inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…