Evlat Edinme Koruyucu aile

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

monicageller

Umay’ım kızım cennet kuşum 🪽
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
385
Puanlar
18
Merhaba kendi biyolojik çocuğu olmayıp koruyucu aile olan var mı?

Instagram'da tuncokburcu ve şuan kullanıcıadlarını hatırlayamadığım ikiz bebek evlat edinen aile var, bu iki aile aynı dönemde kurumdan 5-6 aylık bebeklerin evlat edinmişlerdi. Bir bakın isterseniz hesaplarına.

Sizin eski konularınızı biliyorum. Kurumdan bir çocuğa aile olmaya mı karar verdiniz? En son işe başlayacaktınız diye hatırlıyorum, doğrusu yaşınızda genç. Tüp bebek sürecine tekrar girmek mi istemiyorsunuz. Her şey inşallah gönlünüze göre en iyi en güzel şekilde olur.

Yaşınız henüz genç, diğer konularınızdan biliyorum çok duygusal düşünüyorsunuz

Şu an için çocuk konusundan başka konulara odaklanmanız daha iyi olur hatalı karar vermemek adına
Destek alıyor muydunuz

Öncelikle yaşadığınız yas sürecini atlatmanız gerektiğini düşünüyorum. İster biyolojik olsun, ister evlat edinme yoluyla olsun hiçbir çocuk yara bandı olmayı hak etmiyor. Çocuk bakmak büyütmek büyük sabır ve sağlam psikoloji gerektirir. Yoksa hem size hem de çocuğa yazık olur. Biraz kendinize izin verin, toparlanın ondan sonra çocuk sahibi olma konusunu tekrar gündeme alırsınız.

Çocuk sahibi olmada sorun yaşayan insanların bir tek buna odaklanmış olduklarından çocuk sahibi olmanın zorluğunu düşünemediklerini gözlemliyorum etrafımda. Çocuk büyütmek -hakkıyla büyütmek- maddi manevi çooookk zor bir şey. Besleyip uyutayım uyanınca bebeğimi seveyim bir durum değil. Bebek bir gün büyüyor belki uyuşturucu bağımlısı olur belki kendine zarar verir, hiç bir şey olmasa akrab zorbalığı büyüyünce işte mobbing vs. Siz o 50 yaşına gelse de onun annesi olacaksınız. Hep onun derdiyle dertleneceksiniz. Bence tamamen olmamasının verdiği psikolojik baskıyla böyle aceleci bir karar vermeyin. Geri dönüşsüz bir yol.

Evet tekrar girmek istemiyorum, zaten tüp bebek süreci normal tüp bebek süreci değil genetikten dolayı genetik ayrıştırmalı daha uzun ve meşakkatli.

Evet alıyorum

Öncelikle hiçbir çocuğu yara bandı olarak görmeyecek kadar vicdan merhamet sahibi bir insanım. Evet haklısınız yas sürecini atlattıktan sonra bunu düşünüyoruz. Şuan araştırma ve bilgi toplama yapıyorum.

Evet tekrar girmek istemiyorum, zaten tüp bebek süreci normal tüp bebek süreci değil genetikten dolayı genetik ayrıştırmalı daha uzun ve meşakkatli.

Bu konuda isteğinize yorum yapmak, eleştirmek hiçkimsenin haddi değil. Bu süreci yaşayan sizsiniz, kimse sizin yerinizde değil. Ne düşündüğünüzü ne hissettiğinizi bilemeyiz.

Ama kendi bulunduğunuz şehirdeki kuruma gidip bizzat bilgi almanız en doğrusu. Bu konuda sıra sistemi var. Sıraya göre işlem yapılıyor. Belki sıranın durumuna göre farklı bir yere taşınmayı düşünürsünüz.

Aynen zaten sıra sistemi olduğu için bu kadar erken düşünmeye araştırmaya başladım 2-3 yıldan bahsediyorlar sıranın gelmesi. Bende başvurmak için eşim ve kendimin hazır olmasını istiyorum.

Aynen zaten sıra sistemi olduğu için bu kadar erken düşünmeye araştırmaya başladım 2-3 yıldan bahsediyorlar sıranın gelmesi. Bende başvurmak için eşim ve kendimin hazır olmasını istiyorum.

Bu burcutuncok sanırım iki yıl beklemişler. Diğer bahsettiğim ailede öyleydi yaklaşık iki yıldı.

Bu iki kullanıcı bebeklerin kurum tarafından kendilerine teslim edilme süreçlerini ve sonrasını, kurum ne zaman kontrole geliyor nelere dikkat ediyor çocuk için paylaşımları yaptılar. Ama öncesinde ilk başvurmaları ne zaman, sıra beklerken ne yaptılar ne ettiler bir şey paylaşmamışlardı.

aslinda sizinle ozel mesajlasirken de soylemistim, zaten süre uzun, basvuru yapip gerekli onaylari gecip statunuzu "koruyucu aile adayi" na cekip surec icinde siranizi dondursaniz cok daha iyi olur. boylece emin oldugunuz zaman formalitelerle - statu beklemekle bosa zaman kaybetmezsiniz, daha cabuk gecer zaman

Gerçekten bir çocuğa yuva olmak istiyorsanız ve ileride kendi çocuğunuz olursa ona farklı davranmayacağınızdan eminseniz yapmanız gereken bir şey.

Benim bir müvekkilim vardı, o bir süre koruyucu ailelik yaptıktan sonra evlat edinme başvurusu yapmıştı. Yaşları az değildi, o zamanlar 40’a yakın olabilirler. Çocuğa aşırı bağlılardı karı koca olarak zaten. O çıcuk adına çok mutlu olmuştum. Sokağa bırakılan bir çocukken onu el bebek gül bebek büyüten bir aileye kavuşmuştu.

Nasıl davranılırki zaten onuda sen büyüteceksin sevgili vereceksin bağ kuracaksın. MaşaAllah ne mutlu onlara. Benim ilerleyen yaşlara kadar beklemek istemememin sebebi evlat edindiğin veya koruyucu aile olduğum yavruya verimli yaşlarımda kavuşup enerjik verimli bir anne baba verebilmek. Ha daha ileri yaşları bekleyenlerede saygım var bu benim kendim için düşüncem

Çok kötü insanlar var maalesef, o çaresiz çocukları bile kötü emelleri için kullanan çok var.

Önceki sürecinizi bilmiyorum, içinizdeki duyguları en iyi siz bilirsiniz. Evlat edinme için belli yaş ve belli süre evli olma şartı vs oluyor. Bebeklere talep çok olduğu için de sıra gelmesi vs zor olabilir. O yüzden eminseniz kurum ile görüşüp bilgi almakta fayda var.

Bir çocuğa aile sıcaklığı vererek dünyanın en büyük iyiliğini de yapmış olursunuz zaten. Saygım sonsuz o yüzden.

Doğurmak anne olmaya yetmiyor. Benim olayımdaki doğuran da kış günü bir bebeği sokağa atmıştı. Böylelerinin patır patır doğurabilmesi de hayatın başka bir cilvesi işte. Ama bambaşka bir kadın ona dünyanın en iyi annesi oldu. Ben o kadının gözündeki endişeyi, ya oğlumu bana vermezlerse korkusunu, iki duruşma boyunca yaşadığı tedirginliği gördüm. O kadın anne olmuştu. Ara ara paylaşıyorlar görüyorm, mutlu çocuk, sevilen bir çocuk.

Başvurun 2-3 yıl bekleme süreleri sıra problemi vs

Koruyucu aile sırası evlat edinme sırasından daha önce geliyor 2 yılı bulmaz. Örnek verilen isimler evlat edinme istekleri olduğu için o kadar beklediler.
Koruyucu ailede devlet biyolojik ailenin şartlarını uygun bulursa düzenli görüştürme zorunluluğu veriyor. Örneğin anne baba yetersiz maddiyattan çocuğu kuruma bırakmışlar bu nedenle belirli zamanlarda görüş oluyor. Yada kuruma verme nedenleri çözülürse yine maddiyat gibi çocuk ailesine dönebiliyor.
Siz evlat mı edinmek istiyorsunuz koruyucu aile olmak mı ikisi farklı şeyler çünkü?

`