Koşu-Spor gebeliğe engel mi?

EdineAhsen

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2016
434
322
18
İki aydır hamile kalmayı istiyordum ama olmadı. Aklıma binbir türlü şey geliyor. İşime, evime odaklanamıyorum. Acaba ağrı kesicilerin etkisinden mi diye bu ay majezik kullanmadım. kafein almamaya dikkat ediyorum. Pilatesi bıraktım ağır gelebilir diye. Fakat spor yapmayı bırakmadım. Haftada 4-5 gün ortalama 6-7 km koşuyorum. Şimdi aklıma bu takıldı. Acaba bu bir engel olabilir mi? Böyle bir bilgisi olan var mı? (Şu sıralar yurtdışında olduğum için doktora gidemiyorum. En erken haziranda gidebilirim. Bu sebeple yardımlarınızı bekliyorum.)

Selam koşu hamile kalmana engel olmaz.Fakat hamile kaldıktan sonra bebeğin ve senin için düşük riskini çok fazla arttırır. Bence hamile kalmayi planliyorsan yine de koşmak yerine yürümeyi tercih edebilirsin.

Selamlar öncelikle 2 aylik süreç çok kisa, hiç kafana takmaman lazim. 1 yildan sonrasi için doktorlar sorun olabilir diye düşünüyorlar. Sende öyle düşün.

Ben 4.ayimda gebe kaldım.
Sana kesinlikle tavsiyem ovulasyon testi yap ve doğru günde eşinle birlikte olup nokta atışı yap

Ayrıca kafana takmamaya çok özen göster, beklenti ve stres yumurta kalitesine ciddi etkisi oluyormuş.

O yüzden sakin bi şekilde senin için en doğru zamanda hamile kalacağına inanarak bekle bebisinin sana gelmesini

Sonra bence koşuyu birak, ama platese devam edebilirsin, koşu daha tehlikeli geldi bana. Hatta yoga da deneyebilirsin bence
Malum biraz stres yapmisa benziosun

ben de hamileliğim öncesinde her gün tempolu yürüyüş yapıyordum, herhangi bi sıkıntı olmadı hamile kalmak açısından. aksine spor yapan biri olmanız doğumunuzu kolaylaştırır. yalnız hamilelikten sonra dikkat etmeniz gerekir doktorunuzun yönlendirmesine göre hareket etmelisiniz

Kızlar yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çoook teşekkür ederim. Korkunç bir gün geçirdim ve geçirmeye de devam ediyorum Adet olduğumu düşünüyorum ama emin değilim. Sadece tuvalete gittikçe kanamam oluyor ki normalde çok yoğun olurum. Karın ağrısından öldüm ama içimdeki bu şüpheden ağrıkesici de içemedim. Ancak gözlerimi açıyorum ağrıdan. Kasık ağrım ve bulantım devam ediyor.Yarını bekleyeceğim, duruma göre evde test yapıp doktora gideceğim

Geçmiş olsun ya canim, yaz burdan sonucu merak ettim...

Spor yapmak hamile kalımını kolaylaştırır diye biliyorum . Bende spor yaptığım bir dönem hamile kalmıştım. İstiyorduk zaten de :d Hni çok şükür. Hızlandırdı sanki bu süreci. Şimdi spor yapmaya korkuyorum sanki .

Canım ben de 4 aydir hamile kalmaya calisiyorum.yasli bi hemsire bana kosuyu yumurtlama zamaninda yapma.kalitesi azaliyo dedi bu kosmayacagim

Doktora gitmedim henüz. kanamam aynı şekilde sadece tuvalete gittikçe geliyor. Ama hafif bir karın ağrısı, sağ kasığımda ağrı ve bel ağrısı devam ediyor. Görümcem doktor, onun demesine göre kanamam olduğu için hamilelik varsa bile testte çıkmayabilirmiş. akşamı bekleyip bir test yapacağım. dua edin bana nolur

Hadi hayirlisi inşallah. Yaz sonucu mutlaka

Test yaptım ama sanırım stresten düzgün olamadım. Şimdi daha iyiyim, ağrılarım geçti gibi. nasip artık bir dahaki aya :/ stres yapmayacağım düşünmeyeceğim diyorum ama olmuyor.
Doğrudur stresden olabilir. Bak kendini bi konuya kanalize et, yoğun odaklan, ve kendine 7-8 ay ver. Yani uzun süre ver. Bu sure içinde hamile kalacam de. Bu ay dersen kafa hedefe kitleniyor tabi baska sey duaunemez oluyor. Mesela işine odaklandiysan akşam dahil baya odakli calis, yada aksamlari film izle disari cik, hamilelik hakkinda soru sormayacagini bildiğin kisilerle görüş. Ve ovulasyon testi yapip doğru gunde beraber ol eşinle.
Böyle davranabilirsen cok beklemeyecegine eminim. Hadi insallah çok beklemezsin

Sağol canım güzel tavsiyelerin için. ya aslında 5 senedir evliyim ve 5 sene boyunca hep korundum. kontrollerimde doktor hep istediğimde çocuk sahibi olmam için bir engel olmadığını söyledi. şimdi hadi istiyoruz deyince sanırım bir beklenti oluştu. bir de ilginç bir şekilde inanılmaz yoğun bir istek bu, yani hadi olursa olur diyemedim. normalde çok sabırlı biriyimdir ama bu duruma anlam veremedim. hayırlısı inşallah çok beklemem. yinede incir kürü vs gibi şeyleri yapsam mı?

Bunlar engel olamaz . Özellikle pilates iyidir aslında.allah en kısa zamanda size de Bebek versin inşallah. Sağlıklı bir bebiş

Canım bebek isteği öyle biseyki biz kadınları bi kere sardımı kisiligimiz falan değişiyor resmen tüm hayatımız oluyor , cok iyi anliyorum seni inan bende 3 yillik evliyim ve gebeligimden 4 ay evvel karar verdik ve ertesi ay gebe kalmayi bekledim hemen olmayinca gerildim falan türlü türlü stresler
Bu böyle 3 ay gitti.
Ama bak sonra benim öğrenince bjraz rahatlamam gerektiğini anladığım 2 bilgi var seninle paylaşayım.
1.eslerin ikisinde de bi problem olmayip doğru zamanda ilişkiye girmelerine rağmen gebe kalma olasılığın %25 lerdeymis. Bu sağlıklı bir durum. Yani gebe kalmak o kadar da kolay değil.
2.beklenti stres yumurta kalitesini cok düşürüyor hatta yumurtlamamaya bile sebep olabiliyormuş. Yani stresle %25 lik olasılığıda düşürüyoruz.

Bunları öğrenince biraz sakinleşip karar verip hiç düşünmedim en azindan ovulasyon testinde cift cizgiyi gorene kadar ve o ay yani 4.ayımda hamile kaldim canım
Darısı başına inşallah

yaa aynen böyle oldum ben de.. bu ay yumurtlama belirtilerimi de hissedemedim. dediğin gibi belki de stresten yumurtlama da olmadı. ben de ovulasyon testine başlayacağım inşallah. normal periyodum 26 gün acaba adetim biter bitmez başlasam mı? daha garanti olur sanki. çünkü hesaplamalar her zaman tutmuyor.

Bunlar engel olamaz . Özellikle pilates iyidir aslında.allah en kısa zamanda size de Bebek versin inşallah. Sağlıklı bir bebiş

inşallah inşallah bazı hareketler beli zorluyor ya o yüzden bir arkadaşımın da tavisyesiyle hamileliğin ilk üç ayı dolana kadar bırakma kararı aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…