• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Koşullu Şartlanma Wc Eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

AamirKhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
300
271
53
Arkadaşlar bebeğim 8 aylık. 3-4 aylıktan bu yana kakası gelip ıkınmaya başladığında babannesi yardım için cama ayaklarını dayadı ıkınmasını falan söyledi. Şimdi onlara gittiğimizde kakası geldiğinde cama doğru gitmek istiyor sinirleniyor falan derken cama ayaklarını dayayınca ıkınmaya başlayıp kakasını yapıyor. Bu sanırım bilinçli bir öğrenme değil de şimdi büyükler bebeğimizi lazımlığa yönlendirse ne olur? Babası amcası 1 yaşında öğrenmişler. Ben hiç istemiyorum aslında öğrenmesini çok erken bilinçli olsun istiyorum şuan resmen yavru kediye gazeteye yapmasını öğretmişler gibi geliyor.Ama büyüklerden psikolojik baskı var. Tuvalet travmasını ben yaşadım bebeğimden önce. Sizler ne tavsiye edersiniz.

buna tuvalet iletişimi deniliyor, aslında güzel bir yöntem yaklamışsınız. Netten bezsiz bebek kavramını araştırın bence iyi olur alışması. Annem biz 3 kardeşi 8 aylıkken bezden ayırmış :)

Back