Kötü Bakış

jasemin34

Bir sevdadır İstanbul..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
1.124
1.699
83
Iyi geceler arkadaşlarım
Lütfen dini konu olarak algılanıp kapatılmasın🙏 İsteyen nazar desin, isteyen kötü enerji.
Sınav sürecindeyim ve çevremden "sakın netlerini söyleme" temalı uyarı alıyorum. Ben deneme sürecinde, olumlu ya da olumsuz başarısız vs sonucumu insanlarla paylaşmak istiyorum ama bana herkesin iyi niyetli bakmayacağını söylüyorlar. Hatta ailem arkadaşlarıma bile söylememe kızıyor. Tamam 23 yaşındayım herkesin iyi niyetli olmadığını biliyorum ama bu kötü bakış/niyet sizce hayatı bu kadar etkiler mi? Etkiliyorsa da çenemi nasıl tutmalıyım? Hayatında böyle örnekler yaşamış olanlar, tecrübelerinden faydalanabileceğim var mı? Sevgiler❤

"Gez ve kimseye söyleme; gerçek bir aşk hikayesi yaşa, kimseye söyleme. Mutlu ol, kimseye söyleme; insanlar güzel şeyleri mahveder."
Halil Cibran

Bu sözü çok severim. Nazar mı enerji mi bilmem ama katılıyorum buna. Ama hiç beceremem içimde tutamam, iyiyi de kötüyü de hemen paylaşırım. Kalbimi iyi tutmaya çalışıyorum siz de öyle yapın.

"Gez ve kimseye söyleme; gerçek bir aşk hikayesi yaşa, kimseye söyleme. Mutlu ol, kimseye söyleme; insanlar güzel şeyleri mahveder."
Halil Cibran

Bu sözü çok severim. Nazar mı enerji mi bilmem ama katılıyorum buna. Ama hiç beceremem içimde tutamam, iyiyi de kötüyü de hemen paylaşırım. Kalbimi iyi tutmaya çalışıyorum siz de öyle yapın.
Kesinlikle çok güzel söz❤️
İnsanların nefsi var söylememek en doğrusu galiba. Bana da çenemi tutmak kalıyor

Ben inanmiyorum.
Ama siz kendinizi nasil hissediyorsaniz oyle yapin.
Mesela dershanede 4 kişilik samimi bi kız grubu açtık. Orda kızın biri sonucunu anlamamış sormak için attı. Ben de anlattım. Sonra bir baktım attığı sonucu herkesten silmiş:KK51: Demek ki saklıyor millet ama ben yapamıyorum

Yasa gitsin ya hu sevincini mi paylasacaksin paylas uzumtunu mu paylas.sanat uzun,hayati kisa
Salla gitsin onu diyenelri

Mesela dershanede 4 kişilik samimi bi kız grubu açtık. Orda kızın biri sonucunu anlamamış sormak için attı. Ben de anlattım. Sonra bir baktım attığı sonucu herkesten silmiş:KK51: Demek ki saklıyor millet ama ben yapamıyorum

Olabilir, bu tarz seylere inanip farkli farkli davranan cok insan var. Bana sacma geliyor acikcasi.

Ben herkese herseyi söylerim valla
Değerse değer nazar
Gizli kapaklı ne yaşıcam
Amannn yani

Elbette nazar var ve sadece kişinin birseyi haset etmesiyle olmaz; sevmesi, begenmesi de nazar sebebi olabilir. Sen kendin bile kendini nazar edebilirsin. Bu yüzden kendinde birseyi beğendin mi ya da başkasında bismillêhi mêşêAllâh ya da mêşêAllâh de, düzgün bir telaffuzla tabi. Kimisi maşşallah der ya da gereken uzatmayı yapmaz, bu fayda vermez. Nazarla alakalı hadisler de var, araştırırsan ulaşırsın İnşâAllâh. Senin netlerin zaten başkasını ilgilendirmez ve başkasının da seni. Emek verip Allâh'a tevekkül et. İnşâAllâh dilediğin hayırlısı ile olur😊

Nazara inanıyorum ya da inanmıyorum demiyorum ama burada bence önemli olan nazar değil de insanlar kıskanabilir. Bir gizli gizli kıskançlık ve rekabet ortamı var. İnsanlar hep kendilerini başkaları ile kıyaslıyorlar bu da doğru bir şey değil ama yapılıyor. Çok değil ama biraz biraz ketum olun.

Aynı apartmandan 3 arkadaş üniversite sınavına girmistik.
3müz arasındaki puan sıralamasında ben 2.sırada yer alırdım hep denemelerde.
Gerçek sınav sonucu açıklandı öğrendik ve diğer 2 arkadaşımdan çok daha iyi bir sıralama yapmıştım.
Netleri benden daha iyi olan arkadaşımın annesi kapıda gördü beni sordu sonuç nasil diye,söyledim. Aradan 30 saniye geçmeden paldır küldür merdivenlerden yuvarladım . O gün bugündür asla bu tip şeyleri paylaşmam. Tercihleri ayağım alçıda yapmıştım

Iyi geceler arkadaşlarım
Lütfen dini konu olarak algılanıp kapatılmasın🙏 İsteyen nazar desin, isteyen kötü enerji.
Sınav sürecindeyim ve çevremden "sakın netlerini söyleme" temalı uyarı alıyorum. Ben deneme sürecinde, olumlu ya da olumsuz başarısız vs sonucumu insanlarla paylaşmak istiyorum ama bana herkesin iyi niyetli bakmayacağını söylüyorlar. Hatta ailem arkadaşlarıma bile söylememe kızıyor. Tamam 23 yaşındayım herkesin iyi niyetli olmadığını biliyorum ama bu kötü bakış/niyet sizce hayatı bu kadar etkiler mi? Etkiliyorsa da çenemi nasıl tutmalıyım? Hayatında böyle örnekler yaşamış olanlar, tecrübelerinden faydalanabileceğim var mı? Sevgiler❤
Kesinlikle doğru. Ve çok yaşadık. Netlerim çok iyi hersey şöyle mükemmel deme. Daha iyisi olsun diye uğraşıyorum de. Beni memnun ediyor de.

Bence de olma yolunda olan, iyi şeyleri söyleme kimseye. Dillendirme. Kötülükten değil bir şekilde bozuluyor. Ben ne zaman bir iş görüşmesinden olumlu çıkıp anlatsam olmuyor 🙄

Benim için mutluluklar paylaştıkça artar üzüntüler paylaştıkça azalır. İyi ya da kötü şeylerimi insanlarla paylaştığım için kötüleştiğine şahit olmadım hiç bana batıl inanç geliyo hu.

Back
X