Kötü bir alışkanlık :(

Rapella

Sonsuz Aşk İloveS..
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
1.001
3
88
Konya
Arkadaşlar merhaba.. Ben çocuk yaşlarındayken tırnak yemeye başlamışım o zamanlar oyunlarla bıraktırabilmişler bana ama yaklaşık 5 yıldır yine devam ediorum :( sınav stresleryle ortaya çıktı..Yerken haberim bile olmuyor,eczanıye danıştığımda acı oje verdiler ama nafile o biile beni durduramadı :( Kendisind yada etrafındaki kişilerde başlayıpda bırakmış biri varsa banada yardımcı olun lütfen :(

KUcukken bende de vardı ama artık yemiyorum nasıl gecti bilmiyorum ama annem surekli uyarıyordu onu hatırlıyorum hiç ojeye falan gerek kalmamisti

ben varım :3:

bundan 5 sene önce tırnaklarımı nasıldı ya, çok kötü
denemedığım şey kalmadı o acı ojeler bıle tatlı gelıyordu

sonra bı kere evde manıkur yaptım, tırnaklarıma french felan yaptım
pek bı güzel olmuştu
onları öyle gördükçe hoşuma gıdıyordu
sonra renk renk ojeler aldım

saat başı değıştırıyordum, bıde oje sürerken bazen yarım saat felan uğraşırdım ben
güzel olsun dıye
sonra tırnaklarımı yemeye kıyamıyordum bozulcak dıye, zamanla vazgeçtım

denedın mı hıç?
Bak burdakı tırnak oje topıklerını takıp et
kızlar ellerının fotolarını felan koyuyor gaza gelırsın belkı

bir kere uzasın biraz sonrasında kendi kıyamazsın bile aklına gelir hemen cekersin elini acı ojeyle falanda olmuyor gercekten iste uzatmayı

bende de vardı...25 yaşına kadar hiç ojem olmamıştı ..kendime engel olamıyordum tüm uyarılara rağmen ..bir gün kırmızı oje aldım ilk defa kendime sürdüm çok kötü görünüyordu ojeli ellerim ...sonra devam ettim sürmeye yiyemiyordum bu vesileyle hemde kırmızı ojeli elimi ağzıma götürünce görüntüye dayanamıyordum bozuluyordu haliyle...bu sayede bıraktım çok şükür..dene istersen :34:

ben de tırnaklarını cok yerdım .sımdı yemeyı bı sekıl de bıraktım ama

bu sefer de uzamadan kırılıyorlar :14:

kararlı birşekilde kendinize hedef belirleyin.eğer tırnaklarımı yersem şu kadar ceza keseceğim kendime,yemezsem ödüllendiireceğim gibi.bir arkadaşım kendisinde uygulamış,başarılı olmuştu..

kararlı birşekilde kendinize hedef belirleyin.eğer tırnaklarımı yersem şu kadar ceza keseceğim kendime,yemezsem ödüllendiireceğim gibi.bir arkadaşım kendisinde uygulamış,başarılı olmuştu..

ne güzell ya benimm dayanabildiğim sadece 2-3 gün :( diyorum ya yerken farkında bile olmuyorum.. çok iğrenç bi alışşşkanlık midede oluşn o iğrenç kurtçuklardan bahsetmiyorum bilee mide bulandırıcı :(( kendimden iğreniorum artık :(

ne güzell ya benimm dayanabildiğim sadece 2-3 gün :( diyorum ya yerken farkında bile olmuyorum.. çok iğrenç bi alışşşkanlık midede oluşn o iğrenç kurtçuklardan bahsetmiyorum bilee mide bulandırıcı :(( kendimden iğreniorum artık :(

cezayı boşuna vermeyeceksinizkendinize,farkında olmadan yediğiniz zamanlarda dahi kendinize ceza keseceksiniz..

Bende 28 yaşındayım ama halen tırnaklarımı koparıp atarım.

Neler denemedim ki. Etrafımdakiler ufakken yeme para vercez dediler, acı ojeler bilmem neler. ama nafile.

2 sene önce protez tırnak yaptırdım. Oda boşuna.

Bazen uzatıyorum. renk renk oje alıyorum. Bu seferde çok oynamaktan kırılıyorlar. Kırılınca da biri uzun biri kısa olunca hadi sıfırdan tekrar başla.

Ayrıca devamlı tırnakla oynamaktan tırnaklar güçsüzleşiyor herhalde kırılıyorlar hemen. Bazen utanıyorum ellerimi göstermekten.

Benim şansıma eşimde koparır tırnaklarını. Oda bugüne kadar tırnak makası kullandığımı hatırlamıyorum der. Cidden bir yolunu bilen varsa söylesin. Artık ellerimi sere serpe rahatça göstermek istiyorum bende:)

Bende 28 yaşındayım ama halen tırnaklarımı koparıp atarım.

Neler denemedim ki. Etrafımdakiler ufakken yeme para vercez dediler, acı ojeler bilmem neler. ama nafile.

2 sene önce protez tırnak yaptırdım. Oda boşuna.

Bazen uzatıyorum. renk renk oje alıyorum. Bu seferde çok oynamaktan kırılıyorlar. Kırılınca da biri uzun biri kısa olunca hadi sıfırdan tekrar başla.

Ayrıca devamlı tırnakla oynamaktan tırnaklar güçsüzleşiyor herhalde kırılıyorlar hemen. Bazen utanıyorum ellerimi göstermekten.

Benim şansıma eşimde koparır tırnaklarını. Oda bugüne kadar tırnak makası kullandığımı hatırlamıyorum der. Cidden bir yolunu bilen varsa söylesin. Artık ellerimi sere serpe rahatça göstermek istiyorum bende:)

benım merak ettıgımde su bu alıskanlıgı kımde gordunuz.benım annem koparıp atardı ondan gormustum kucukken bende yapıyordum.buyuyunce bırde baktımkı etraftakılerın tırnakları bakımlı ojelı benımkını devamlı saklıyorum.bu boyle olmıcak dedım ve kendımı oyalayacak baska seyler bulup sıktım dısımı.sımdı hayran oldugum tırnaklrı olan kısıler benımkıne hastalar.cabuk uzar serttır kolaylıkla kırılmaz kes torpule oje sur yeter tırnak dıplerımde bırıken etler bıle yoktur.zamanla ınsanlar bayıldıkca bende sevdım aslada yemedım sonra.cunku herkes genelde ellere bakar.mısafır elınıze bakar cay vs verırken bılıncsız bıle olsa arkadaslarınızda sevgılınızde olsa bakar.el ıste herkes bakar helede bayan olunca.

bendede vardı...
ben etlerini kopartıyodum sürekli...
sen bi kuaföre git canım bi manikür yaptır...
sonra sürekli bepantenle ellerini...

Biraz irade ile ilgili diye düşünüyorum..

Çünkü ablam küçüklükten beri yemeye devam ediyor.. Tırnakları küçücük kaldı ete yapışık ve bakınca bile anlaşılıyor yenildiği..

Kuzenim ise küçükken yiyordu sonra bırakmak istedi kötü de durunca elleri direndi.. Acı oje filan hikaye kendini kendini kontrol edebiliyordu.. Oje sürünce tırnaklarım güzel dursun diye :1: Bıraktı çok şükür..

Malesef bende de var o kötü aliskanlik.. kücüklükden beri hemde.. Babam yapiyodu ondan alismisim diyo annem.. Erkek kardesim var ondada var ayni kötü aliskanlik..

tirnaklarim hic ayni hizada degil.. uzatiyorum oje sürüyorum kiyamiyorum ozaman, törpülüyorum bakim yapiyorum ozaman gercekden kiyamiyo insan yemeye.

ama kücük bi streste hemen agzima gidiyo ellerim.. inanin kendim tiksiniyorumm baskasini tirnak kemirirken görünce.. kendim de tiksiniyorm ama elimde olmuyo..
bazen anneme diyorum tut ellerimi yemeymim..

Aslinda sigara gibi bisi bence insan beyninde bitirmeli canim.. ben arasira birakiyorum sonra stresli bir dönemde yine basliyo insan..

Cocukken ben de yerdim. Sonra zor oldu ama biraktim. Bayagi zaman aldi birakmak.
Simdi de yanaklarimin ic kismini, dudaklarimi filan isiriyorum. Ustune de sivilceye musait cildimle oynuyorum. Galiba bu tur aliskanliklar, baska pis aliskanlik bulunca birakiliyor, civi civiyi soker hesabi. :37: Neyse, tirnak yemeyi birakmak zordur, bilirim. Kendini sikacan, iradene hakim olup birakcan. Zor, ama bir kere biraktin mi sonra git gide soguyorsun bu aliskanliktan.

Back
X