Kötü düşünceleri aklımdan atamıyorum...

Liberosies

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
90
51
18
24
Kızlar merhaba iki yıllık bir ilişkim var. Sevgilimin beni aldatma gibi bir şeyi olmadı, hiç karşılaşmadım. Ama yaklaşık bir 5-6 aydır çocuğu saçma sapan şeylerle boğmaya başladım. Sürekli kimle konuşuyorsun, neden geç cevap verdin, nerdesin, napıyorsun vsvs ama bunları sakin bir şekilde yapmıyorum. Kavga ederken resmen insanlıktan çıkıyorum bazen. Yine de sabrediyor her şeye rağmen onun sebebi de yıllarca babamın annemi aldatmış olması, bana her seferinde bunları yaşadığını biliyorum ve bu yüzden takintilisin anlıyorum diyor. Ama ben zamanla kendime çok fazla zarar verdiğimi fark ettim bu şekilde. Bu bahsettiğim 5-6aylik zaman içinde her mutlu günde illa bir pürüz bulup büyütüyorum daha sonra da pişman oluyorum. Bunları benim dışımda yaşayanlar var mı? Veya ne yapmam lazım bana yardımcı olur musunuz? 🙏🏼

Bu kadar takıntın varsa yardım almalısın.
1-2 kere olsa neyse de devamlı böyle yapıyorsan en seven kişi bile çekmez seni.
Ayrıca aldatmak onu ilgilendirir o kadar karaktersiz bir adamsa ayrılır yoluna bakarsın devamlı bu korku ile yaşanmaz

Kızlar merhaba iki yıllık bir ilişkim var. Sevgilimin beni aldatma gibi bir şeyi olmadı, hiç karşılaşmadım. Ama yaklaşık bir 5-6 aydır çocuğu saçma sapan şeylerle boğmaya başladım. Sürekli kimle konuşuyorsun, neden geç cevap verdin, nerdesin, napıyorsun vsvs ama bunları sakin bir şekilde yapmıyorum. Kavga ederken resmen insanlıktan çıkıyorum bazen. Yine de sabrediyor her şeye rağmen onun sebebi de yıllarca babamın annemi aldatmış olması, bana her seferinde bunları yaşadığını biliyorum ve bu yüzden takintilisin anlıyorum diyor. Ama ben zamanla kendime çok fazla zarar verdiğimi fark ettim bu şekilde. Bu bahsettiğim 5-6aylik zaman içinde her mutlu günde illa bir pürüz bulup büyütüyorum daha sonra da pişman oluyorum. Bunları benim dışımda yaşayanlar var mı? Veya ne yapmam lazım bana yardımcı olur musunuz? 🙏🏼
Bende bir zamanlar öyleydim sürekli eşimin telefonunu gizli gizli karistirirdim bişey yapacağından veya guvenmedigimden değil ama öyleydi işte mantıklı bi açıklaması da yoktu sonrasında kendi kendime dedimki artık bu takıntılı halden vazgeç anı yaşa karşındaki insanı da kendini de daha fazla germe üzme şu an eşim telefonu yanimda bırakır acip bakmam sorgulamam veya darlamam oda beni aynı şekilde yani işin aslı herşey kendinde başlar kendinde biter ailende bazı olaylar olmuş olabilir bunu kendine vebal bilip önündeki hayata zarar verme bence yarın bi gün evlendiğinde veya şu an bile ilişkine zarar verebilirsin herşeyi akışına bırak 😊

Babanin yaptigini sevgilinden cikarman dogru degil. Ayni seyi o sana yapsa ne hissederdin? Kendi basina asamiyorsan destek alabilirsin ama iliskini yipratma bos yere.

Bu kadar takıntın varsa yardım almalısın.
1-2 kere olsa neyse de devamlı böyle yapıyorsan en seven kişi bile çekmez seni.
Ayrıca aldatmak onu ilgilendirir o kadar karaktersiz bir adamsa ayrılır yoluna bakarsın devamlı bu korku ile yaşanmaz
İnan bazen uyuyamıyorum bile. Bir şey yapmadığından eminim ama yine de sürekli onu sıkıştırıyorum. Bunun kötü bir şey olduğunun farkındayım ama ben böyle şeyleri düşünürken o bana çok mantıklı geliyor. Aradan zaman geçiyor, kendi kendime neden yaptım ki diyorum.

Evet bu bir sorun ve sebebinin sen de farkındasın. Profesyonel destek almanı öneririm.
Sevgilini geçelim, insanlara güvenmeyi öğrenmek zorundasın. Aksi seni çok yorar ve yıpratır.

Bende bir zamanlar öyleydim sürekli eşimin telefonunu gizli gizli karistirirdim bişey yapacağından veya guvenmedigimden değil ama öyleydi işte mantıklı bi açıklaması da yoktu sonrasında kendi kendime dedimki artık bu takıntılı halden vazgeç anı yaşa karşındaki insanı da kendini de daha fazla germe üzme şu an eşim telefonu yanimda bırakır acip bakmam sorgulamam veya darlamam oda beni aynı şekilde yani işin aslı herşey kendinde başlar kendinde biter ailende bazı olaylar olmuş olabilir bunu kendine vebal bilip önündeki hayata zarar verme bence yarın bi gün evlendiğinde veya şu an bile ilişkine zarar verebilirsin herşeyi akışına bırak 😊
Deniyorum 🙏🏼

Evet bu bir sorun ve sebebinin sen de farkındasın. Profesyonel destek almanı öneririm.
Sevgilini geçelim, insanlara güvenmeyi öğrenmek zorundasın. Aksi seni çok yorar ve yıpratır.
Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmek, küçücük şeyleri büyütmek insanı o kadar çok yıpratıyor ki. Hiçbir şey yapmak istemiyorsunuz sevdiğiniz şeylerden bile uzaklaşıyorsunuz zamanla...

İnan bazen uyuyamıyorum bile. Bir şey yapmadığından eminim ama yine de sürekli onu sıkıştırıyorum. Bunun kötü bir şey olduğunun farkındayım ama ben böyle şeyleri düşünürken o bana çok mantıklı geliyor. Aradan zaman geçiyor, kendi kendime neden yaptım ki diyorum.
Destek Alman şart

Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmek, küçücük şeyleri büyütmek insanı o kadar çok yıpratıyor ki. Hiçbir şey yapmak istemiyorsunuz sevdiğiniz şeylerden bile uzaklaşıyorsunuz zamanla...

Bahsettiğimde bu işte. Bu durumu aşmalısın. Evet hayatımızda her şey bir ihtimal. Dışarı çıkınca bir arabanın altında kalıp ölmen de bir ihtimal. Dışarı çıkmıyor musun peki? Çıkıyorsun. Bunun gibi düşün.

Canım bende çoğu sefer annemin aldatıldığına şahit oldum ve ne yazık ki bende ilişkilerimde hep güvensiz oldum o korkuyu hep taşıdım annemin çektiği acıları çekecem diye hep aklım çıktı keşke çocukken daha güzel şeylere şahit olsaydık herkesin mükemmel bir çocukluğu olmuyor ama geçmişte yaşayamayız kötüyü çağırma zemin hazırlıyorsun eşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürme sürekli kavga çıkarma akışına bırak ben öyle yaptım artık yapacak olan aldatacak olan aldatıyor karakter meselesi sen kendinde paralasan nafile mükemmel dört dörtlük bir kadında olsan nafile akışına bırak aldatırsa o kaybeder hep böyle düşün en fazla gidersin

geçen biri de böyle yazmıştı. daha önce aldatıldığım için hala takıntılı davranışlar içerisimdeyim ben de. içimden geliyor durduramıyorum yani. aldatılmadan önce aşırı rahattım, kim nereye kimle giderse gitsindi yani. o olaydan sonra ben de toparlayamıyorum. açıkca belirttim aldatıldım, aldatırsan benden ayrıl lütfen sebebe kavgaya gerek yok sonradan görmek istemiyorum diye. mesela şurdayım der bi arkadaşı bikaç saat sonra ordan foto atar içim rahatlar. aslında çok saçma geliyor ama artık sormadan duramıyorum :63:

Bunu yazarkenki gibi normal bir ruh halindeyken kendinize rahatlatıcı bir yazı hazırlayın - çevremde gördümlerimin psikolojime etkisinden ötürü olumsuz ruh haline kapılabildiğimin farkındayım ama iyi hissetiğim anlar ve kötü hissettiğim anlar arasında hayatımda somut bir fark yok. Kötü hislerimin hiçbir somut nedeni yok.. gibi.. Sevgilinizle ilgili iyi olan düşüncelerinizi anılarınızı da ekleyin yazıya. Yarın kötü ruh halim geçtiğinde yine bu güzel şeyleri düşünüyor olacağım ve şu an kötü psikolojidayken yapacağım hiçbir kontrol ya da tartışma durumu iyiye götürmeyecek.Kaybetme korkusuyla atacağım her adım sevdiğim insanı benden daha çok uzaklaştırır. O yüzden yarına kadar hiçbirşey yapmadan bekleyeceğim diye bitirin. Kötü hissettiğinizdr yazınızı okuyun. Sonra da keyifli birşeyler yapın film seyredin. Kafanızı dağıtmaya çalışın. Duş alın, uyuyun zaman geçmesini bekleyin. Birkez kendi kendinizi sakinleştirmeyi öğrenirseniz sonrasında çok rahat yapmaya başlarsınız.

ben sana farklı bir bakış açısı sunacağım. ilişkini bitirmek istiyor ama bitiremiyor olabilirsin.o adamın sende emeği varsa ayrılırsam vicdan azabı çekerim diyorsan ilişkini farkında olmadan sabote etmek istiyor da olabilirsin.aldatmayan insanı darlamak suçlamak normal değil. bilinçaltında keşke karşı taraf hata yapsa da eski özgürlüğüme dönsem çabası da olabilir. sadece kendin hakkında düşün diye söyledim. çok seviyorum diyorsan da baba travmanı tekrarlıyorsundur kendini annen gibi hissediyorsundur. bütün cevaplar senin içinde. umarım cevapları bulursun. sevgiler.

Konu sahibi sizi anlıyorum ben. En azından bunun farkındasınız ister istemez oluyor bende son zamanlar erkek arkadasıma böyle olmaya basladım ama benim takıntı bu sekil değil en ufak söyledigi seylerden büyük anlamlar cıkarıp uzatmamdan kaynaklanıyor. Bunun farkındayım oturdum kendi kendime düsündüm ilişkinin sağlığını, gidişatını, selametini kendimi sorguladım nerde hata yapıyorum neden yapıyorum ne oldu bana böyle değildim vs vs uzun uzun erkek arkadaşımla sakin sekilde konuştum, konuştuk çözüme kavuşturduk şu an oldukça iyiyiz. O yüzden benim size önerim sakin kafayla oturup düsünmeniz ve bastan asagı iliskinizi sorgulamanız böyle böyle eksiler artılar ortaya cıkacaktır. Olmadı güzel bir tıbbı destek çok iyi gelecektir

Sebebine dair farkında oluşunuz ne kadar da güzel, kendinize ve erkek arkadaşınıza yük edeceğinize bir terapiye gidebilirsiniz. Kısa sürede aşılacağına eminim :KK200:

Back
X