Kötü düşünülür mü?

CatlakB

ALLAH'ım Hakkım(ız)da Hayırlısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
8.601
5.099
248
Bişey takıldı aklıma ya :(
Ben sevgilimin evine gidiyorum ailesiyle bayramlaşnak için bayramdan bayrama..
Ama bunu babam bilmez..
Onlaarın ailesinden biri
-Hadi annene babana selam söyle dediler..
Ama benim bababm bilmiyor :(
İlerdede nolucağı belli değil..
Belki iş ciddiyete biner belkide biter belli olmaz..
Yani ailesi babamında gittiğimi bildiğini sanıyor..
Ama bilmiyor..
Erkek arkadaşımı tanıyor babam..
Biliyor tanıştılar hatta babasıylada denk geldi babam..
Şimdi ben gidiyorum diye ailesi hakkımda yanlış düşünüyor olabilir mi ?
Veya ailem hakkında ne düşünüyolardır ?

Biz ne bilelim diyebilirsiniz ama kendi ailenizden veya arkadaşlarınızın ailesinden yada kendi eşiniz, sevgilinizin ailesinden bilirsiniz diye düşünüyorum :)

Bişey takıldı aklıma ya :KK43:
Ama bunu babam bilmez..
Onlaarın ailesinden biri
Ama benim bababm bilmiyor :KK43:
Ama bilmiyor..

Biz ne bilelim diyebilirsiniz ama kendi ailenizden veya arkadaşlarınızın ailesinden yada kendi eşiniz, sevgilinizin ailesinden bilirsiniz diye düşünüyorum :)
Aile ici ziyarette kimsenin kotu niyet aricani sanmiyorum rahat olun

İş resmiyete binmeden bayramdan bayrama da olsa bayramlaşmaya gitmen hata. Artık gitmesen de olmaz. Ne düşünürler bilemem, insandan insana değişir sonuçta ama ben adı konmadan gerek görmüyorum bu tip samimiyete.

Yerinde olsam babamla bir şekilde paylaşır, en azından bundan sonrası için sevgilimin de ailemle bayramlaşmaya gelmesini sağlardım. En azından ilerde iş ciddiye biner de konusu geçerse, sevgilinde size geldiği için babanın garipseyeceği ya da sana kızacağı bir durum olmamış olur.

Canım ben 10 yıl flörtten sonra evlendim babam 9 sene sonra tanıştı
Yıllarca gittim babamda bilmedi
Kimsede bey bey senin kızın bu eve geldi gitti demedi
Niye desinler ki ?

Hareketlerin, oturman-kalkman ölçülüyse terbiyen belli oluyordur zaten.
Böyle bir durumda kimsenin kötü birşey düşüneceğini sanmam.

Bunu gercekten bilemesin ..

Ama mesela bir tanidigim vardi , Oglunun sevgilisi evine gidip geldigi icin arkasindan amann iyi olsa evime simdiden gelmezdi derdi.
Oysa kizin yuzune farkli konusurdu ..

Kimsenin ne dusundugunu , ne dedigini bilemesin..

Sen yinede araya mesafe koy ..

Kötü düşünmezler de ben bir şeye takıldım baban bilmiyor ve sevgilisinin babasıyla denk geliyorlar. Allah korusun bir gün yine denk gelirlerse konu senden açılırsa baban da yanlış bir şekilde öğrenmiş olur. Yani ne olur ne olmaz babalar tanışıyorsa senin babanın kulağına o şekilde gitmesin sen söyle derim ben..

Ama bunu babam bilmez..
Onlaarın ailesinden biri
Ama bilmiyor..

Kac yasindasin canim? Erkek arkadasin kac yasinda?

ben eşimin ailesinin ailesine flört ederken çok gittim , kendi ailemin haberi yoktu hatta ailem eşimi bile tanımıyordu daha
insan bir vicdan yapıyor , ya ailemin haberi olmayınca aileni aldatıyormuş gibi bir his oluyor , sonuçta kv kp adayını tanıyorsun onlarla vakit geçiriyorsun ama ailenin haberi olmayınca insan kötü hissediyor
bir kaç kere gittikten sonra aileme söylemenin gerekliği olduğunu düşündüm ve onlar bildikten sonra içim rahat etti rahat rahat gittim ..
eşimin ailesi kötü düşünmeyiz demişlerdi sürekli bana neticede bunlar kısmet evlenırsiniz veya evlenmezsiniz ama aileyi de tanımak için bize gelmeni yadırgamayız demişlerdi .. tabi netice de insanız ayrılsaydık belki kötü düşünebilirlerdi bu da karşı tarafın anlayışsızlığı olur zaten bence

İş resmiyete binmeden bayramdan bayrama da olsa bayramlaşmaya gitmen hata. Artık gitmesen de olmaz. Ne düşünürler bilemem, insandan insana değişir sonuçta ama ben adı konmadan gerek görmüyorum bu tip samimiyete.

Yerinde olsam babamla bir şekilde paylaşır, en azından bundan sonrası için sevgilimin de ailemle bayramlaşmaya gelmesini sağlardım. En azından ilerde iş ciddiye biner de konusu geçerse, sevgilinde size geldiği için babanın garipseyeceği ya da sana kızacağı bir durum olmamış olur.

Annem babama sevgilimi gelsin mi gibisinden sormuş.
Hayatta olmaz demiş..
Babam garip biri zaten napıcağı belli olmaz..
Ben özellikle onun ailesi ne düşünür diye endişe ediyorum :)

Senın hakkında yorum karakterinle,saygınla,oturup kalkmanla yapılır..

Evlerine gırıp çıkmanla değil

Onda çok haklısınız..
Ailesi beni benimsemişler..
Bana değil ama akraba çevresinde -gelin- falan diye konuşuyolarmış bana bunu hiç demezler mesela..
Telefonda konuşulduğunda sürekli benide sorarlar erkek arkadaşıma..
Kötü düşünüldüğünü pek sanmıyorum ama insanlarıda anlamak zor bide yaşlı insanlar sonuçta şuandaki gibi düşünce yapıları yoktur diyede düşnüyorum

Baban sevgilini bilmiyor sandım başta. Biliyormuş, babasını da tanıyormuş. Dolayısıyla söylesen ne olacak? Ha, ailen hakkında ne düşünüldüğünü yorumlamak için de geç artık.

bende evlilik oncesi ailelerle samimi olunmasina karsiyim.

benim kuzenim sevgilisinin ailesiyle cok samimiydi hatta kiz kardesinin dugunune gitti. ne oldu? ailede hos karsilamadilar bu nasil kiz heryere geliyor diye laf ettiler. sonuc? ayrildilar. evlenselerdi bile o aile kuzenime nasil gozle bakacakti kimbilir.

oyuzden hic gerek yok, evlendikten sonra gidilip gelinse nolur ki sanki..

Annem babama sevgilimi gelsin mi gibisinden sormuş.
Hayatta olmaz demiş..
Babam garip biri zaten napıcağı belli olmaz..
Ben özellikle onun ailesi ne düşünür diye endişe ediyorum :)

Onda çok haklısınız..
Ailesi beni benimsemişler..
Bana değil ama akraba çevresinde -gelin- falan diye konuşuyolarmış bana bunu hiç demezler mesela..
Telefonda konuşulduğunda sürekli benide sorarlar erkek arkadaşıma..
Kötü düşünüldüğünü pek sanmıyorum ama insanlarıda anlamak zor bide yaşlı insanlar sonuçta şuandaki gibi düşünce yapıları yoktur diyede düşnüyorum

Ya zaten kötü düşünüyor olsalar hissederdin diye düşünüyorum. Neyse, bundan sonra gene biraz mesafe koy. Bayramdan bayrama demişsin, o şekilde görüşmeye devam et. Normal zamanlarda gitme fazla. Mesafe her zaman iyidir.

Bence bunda tedirgin olcağın bi durum yok kimsede laf etmez. Kız aileleri daha ketum oluyo bu konularda ama bu senin yanlış bişe yaptığın anlamına gelmiyor. Zaten iş ciddiye binince konusu geçmiyor sen değer verip gidiyorsun onu ne diye laf etsinler ki

Ama bunu babam bilmez..
Onlaarın ailesinden biri
Ama bilmiyor..

iyi dusunmezler. ev disinda gorusun.

Kötü düşünmezler muhtemelen. Ama ben evlilik öncesi ailelerle samimi olmayı gerekli bulmuyorum.

Çok samimi değiliz zaten bayramdan bayrama anca

Canım ben 10 yıl flörtten sonra evlendim babam 9 sene sonra tanıştı
Yıllarca gittim babamda bilmedi
Kimsede bey bey senin kızın bu eve geldi gitti demedi
Niye desinler ki ?

Bilmiyorum bizde söylenir mi ama ben ilerde bi şekilde babama çıtlatırım bu durumu

Hareketlerin, oturman-kalkman ölçülüyse terbiyen belli oluyordur zaten.
Böyle bir durumda kimsenin kötü birşey düşüneceğini sanmam.

İnşALLAH öyledir ya :)

Bunu gercekten bilemesin ..

Ama mesela bir tanidigim vardi , Oglunun sevgilisi evine gidip geldigi icin arkasindan amann iyi olsa evime simdiden gelmezdi derdi.
Oysa kizin yuzune farkli konusurdu ..

Kimsenin ne dusundugunu , ne dedigini bilemesin..

Sen yinede araya mesafe koy ..

Mesafe var zaten bayramdan bayrama gidiyorum sadece :)
Birde tanışmaya gitmiştim

bayramlaşmaya gidiyormuşsun zaten niye kötü düşünülsün

Yani ama korkum var..

Kötü düşünmezler de ben bir şeye takıldım baban bilmiyor ve sevgilisinin babasıyla denk geliyorlar. Allah korusun bir gün yine denk gelirlerse konu senden açılırsa baban da yanlış bir şekilde öğrenmiş olur. Yani ne olur ne olmaz babalar tanışıyorsa senin babanın kulağına o şekilde gitmesin sen söyle derim ben..

Babam biliyor sevgilimi

Kac yasindasin canim? Erkek arkadasin kac yasinda?

:KK70::KK70: Zipzipppp :KK70:
Ben 19 sevgilim 21 yaşında..
Yaklaşık 3 yıldır beraberiz..
Ailesi 50-60 yaş arası bizimkilerde
40-50 arası :)

ben eşimin ailesinin ailesine flört ederken çok gittim , kendi ailemin haberi yoktu hatta ailem eşimi bile tanımıyordu daha
insan bir vicdan yapıyor , ya ailemin haberi olmayınca aileni aldatıyormuş gibi bir his oluyor , sonuçta kv kp adayını tanıyorsun onlarla vakit geçiriyorsun ama ailenin haberi olmayınca insan kötü hissediyor
bir kaç kere gittikten sonra aileme söylemenin gerekliği olduğunu düşündüm ve onlar bildikten sonra içim rahat etti rahat rahat gittim ..
eşimin ailesi kötü düşünmeyiz demişlerdi sürekli bana neticede bunlar kısmet evlenırsiniz veya evlenmezsiniz ama aileyi de tanımak için bize gelmeni yadırgamayız demişlerdi .. tabi netice de insanız ayrılsaydık belki kötü düşünebilirlerdi bu da karşı tarafın anlayışsızlığı olur zaten bence

Çok mantıklı düşünmüşler valla :)

Gitmedim,gitmem de...
İnsan yeri geliyor ailesinden ne laflar duyuyor.Kimseye güvenmiyorum.

Aynen işte o yüzden endişem var :(

Baban sevgilini bilmiyor sandım başta. Biliyormuş, babasını da tanıyormuş. Dolayısıyla söylesen ne olacak? Ha, ailen hakkında ne düşünüldüğünü yorumlamak için de geç artık.

Bildiğim şeyleri söylemişsiniz :)
Benim sorum şuydu ; Ailem için kötü mü düşünürler veya benim için ?

bende evlilik oncesi ailelerle samimi olunmasina karsiyim.

benim kuzenim sevgilisinin ailesiyle cok samimiydi hatta kiz kardesinin dugunune gitti. ne oldu? ailede hos karsilamadilar bu nasil kiz heryere geliyor diye laf ettiler. sonuc? ayrildilar. evlenselerdi bile o aile kuzenime nasil gozle bakacakti kimbilir.

oyuzden hic gerek yok, evlendikten sonra gidilip gelinse nolur ki sanki..

Beni kuzeninin düğününe çağırdılar gitmedim :)
Ailem izin vermez dedim :)
Hem ciddiyede binmedi daha orda onca akraba yanlış düşünür. benim ne işim var dedim :)

Ya zaten kötü düşünüyor olsalar hissederdin diye düşünüyorum. Neyse, bundan sonra gene biraz mesafe koy. Bayramdan bayrama demişsin, o şekilde görüşmeye devam et. Normal zamanlarda gitme fazla. Mesafe her zaman iyidir.

Yok zaten normal zamanlarda gitmem pek :)
Bayramdan bayrama işte :)

Bence bunda tedirgin olcağın bi durum yok kimsede laf etmez. Kız aileleri daha ketum oluyo bu konularda ama bu senin yanlış bişe yaptığın anlamına gelmiyor. Zaten iş ciddiye binince konusu geçmiyor sen değer verip gidiyorsun onu ne diye laf etsinler ki

İşte ama bilemedim :eek:

iyi dusunmezler. ev disinda gorusun.

Hadi ya :(
Ama kaç yaş büyük insanlar dışarı mı gelicekler benimle görüşmek için ?

Back
X