• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü eş ben miyim

Kamrhan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
710
Puanlar
123
Eşimle büyük problemlerimiz yok ama aramızda yok. Bakıyorum da ben mi çok şey istiyorum. Onun hayatı sadece para kazanmaktan ibaret. Evde eş varmış ilgi sevgi belermiş bi bi düşüncesi yok. Geçen doğum gününü unuttu şimd de yıl dönümünü. Ben kutladığım halde sessiz kaldı. Onun için ben hiçbirzaman memnun edilemeyen bi eşim. Halbuki memnun etmeye çalıştığı hiçbir zaman olmaz. Maddi kazancım olsa zaten evli kalmam. İçimde sevgiden çok alışkanlık duygusu baskın. Yalnız kaldığımda keşke eşimde burda olsa yanımda olsa gibi düşüncelerim zamanından uyguladığı şiddetlerle bitti. Çocuklarım oldu ama malesef ki yaşımın küçüklüğü derken inandım yapmayacağım yeminlerine. Bazen diyorum ki keşke hayatımdan çıksa. Ama biliyorum o da alışkanlığından bırakmıyor. Telefon elinden düşmüyor canı istediğinde yanıma geliyor sonra ben surat asınca memnuniyetsiz eş ilan ediliyorum. Defalarca konuştum bu evde sadece çocuklar için hayatımıza devam edelim dedim onuda kabul etmedi . Benim iyiyken canım yanına gitmek istemiyorken o şekilde hiç gitmem. Derdimi anlatacağım hiçkimse yok hiçkimse. Bilmiyorum genç yaşımı bu adamla çürütüyorum diye çok düşünüyorum. Bir mesleğim de yok en büyük pişmanlığımda bu. Belki diyorum kızlarım büyüyünce ayırırım yollarımı. Daha öncede yazdım zaten haftanın 5 günü tarla bagcede geçirdiği için köyde kalıyor.

Birbirinize aşıksanız ikiniz de bir şeyler yapın aynı evin içinde iki yabancı olmayın. Eşin neden sessiz kaldı yıldönümünüzü kutladığında?

Birbirinize aşıksanız ikiniz de bir şeyler yapın aynı evin içinde iki yabancı olmayın. Eşin neden sessiz kaldı yıldönümünüzü kutladığında?
Seven adam zaten bu şekilde davranmaz ben sevmediğini düşünüyorum ama söz de beni seviyor. Aramızda aşk kalmadı biliyorum. O beni çok sevdiğini söylüyor ama kesinlikleinanmıyorım

Seven adam zaten bu şekilde davranmaz ben sevmediğini düşünüyorum ama söz de beni seviyor. Aramızda aşk kalmadı biliyorum. O beni çok sevdiğini söylüyor ama kesinlikleinanmıyorım
Sevgi sözle olmuyor maalesef davranışlar önemli. Ama şunu unutmayın hiçbir erkeğe surat asarak veya bağırarak bir şey anlatamazsınız kulağı tıkanır ve sadece kaçar. Birkaç gün rolden de olsa gülümseyerek yaklaşmayı deneseniz ne yapıyorsun nasıl geçti günün hayatım tarzında. Biraz da dekolteli giyinseniz yanında. Bence bir deneyin bunu. Yazmayı unutmuşum kötü eş değilsiniz asla.

Eşimle büyük problemlerimiz yok ama aramızda yok. Bakıyorum da ben mi çok şey istiyorum. Onun hayatı sadece para kazanmaktan ibaret. Evde eş varmış ilgi sevgi belermiş bi bi düşüncesi yok. Geçen doğum gününü unuttu şimd de yıl dönümünü. Ben kutladığım halde sessiz kaldı. Onun için ben hiçbirzaman memnun edilemeyen bi eşim. Halbuki memnun etmeye çalıştığı hiçbir zaman olmaz. Maddi kazancım olsa zaten evli kalmam. İçimde sevgiden çok alışkanlık duygusu baskın. Yalnız kaldığımda keşke eşimde burda olsa yanımda olsa gibi düşüncelerim zamanından uyguladığı şiddetlerle bitti. Çocuklarım oldu ama malesef ki yaşımın küçüklüğü derken inandım yapmayacağım yeminlerine. Bazen diyorum ki keşke hayatımdan çıksa. Ama biliyorum o da alışkanlığından bırakmıyor. Telefon elinden düşmüyor canı istediğinde yanıma geliyor sonra ben surat asınca memnuniyetsiz eş ilan ediliyorum. Defalarca konuştum bu evde sadece çocuklar için hayatımıza devam edelim dedim onuda kabul etmedi . Benim iyiyken canım yanına gitmek istemiyorken o şekilde hiç gitmem. Derdimi anlatacağım hiçkimse yok hiçkimse. Bilmiyorum genç yaşımı bu adamla çürütüyorum diye çok düşünüyorum. Bir mesleğim de yok en büyük pişmanlığımda bu. Belki diyorum kızlarım büyüyünce ayırırım yollarımı. Daha öncede yazdım zaten haftanın 5 günü tarla bagcede geçirdiği için köyde kalıyor.
Ya bırak komple kalsın tarlada. Doğum gününde sen kendine al hediyeni adamın kartından. Bazı şeyleri kabullenmek lazım hala aynı konulardasin.

Hayır adamdan şikayetçisin yeni çocuğu niye yaptın madem? İşe gir çalış ayrıl desek küçük çocuğum var diyeceksin.

Adam evde değilki zaten ayrı gibisiniz
Adam giderleri karşılıyor
Sizde çocukları büyütüyorsunuz
Karşılıklı bir al-vere dönüşmüş
Adam evinden bilmem kaç km. uzakta memur ayrı bağ bahçe tarla evi yok orada haftada 1 2 gün gelirse geliyor o da surat memnuniyetsiz bir eş
Ben sizden çok babasız büyüyen çocuklar aşırı çalışan bir adam görüyorum
Bence siz kendinizce durumu dramatize ediyorsunuz
Boşanın nafakanızı alın sizde milyonlarca çalışan kadın gibi çalışın

Hanımlar, bu konu benim için artık gerçekten düşünceli bir hâl aldı. Sizden samimi yorumlar bekliyorum.
Ben 22 yaşında anne oldum, 26 yaşında ikinci kızımı dünyaya getirdim. Hayatımdan memnunum, eşimi yine seçerdim; fakat şimdi aklım olsa bu yaşta evlenmezdim. Çok erken hayata atıldığımı sonradan fark ettim.
Asıl konuma gelmek istiyorum.
3,5 yaşındaki kızımı akşam 9.30’da yatırmaya çalışıyorum ama yatmak istemediğinde “illaki yatacaksın” diye zorlamıyorum. Biraz esnetebiliyorum.
Yemekten önce çikolata diye ağladığında “önce yemek, sonra çikolata” diye diretmiyorum. Bazen küçük bir parça çikolata veriyorum, ardından yemeğini yediriyorum. Zaten kızım yemeğini gerçekten güzel yer, bunu biliyorum.
Yakın zamanda oyuncak almış olsam bile, çok beğendiği bir oyuncak olursa bazen dayanamayıp alıyorum.
Dışarı çıkıp parka gitmek istediğinde, işim olsa bile “götüremem” demekte zorlanıyorum. Hatta yeni doğan kardeşi olmasına rağmen, kardeşi henüz 1 haftalıkkken bile parka gittik.
Ev temizliğine çok dikkat ederim. Kızım halıyı boyadığında ya da bilerek bir yaramazlık yapıp eve zarar verdiğinde güzelce uyarırım ama asla el kaldırmam, buna çok karşıyım.
Bazen kendi kendime soruyorum:
Ben mi çok gevşek davranıyorum?
Bunu düşünmeme sebep olan şeyler de var.
Bir tanıdığımızın oğlu annesine “Sen kötü annesin, X’in annesi (yani ben) çok iyi, sen onun gibi değilsin” demiş.
Yakın arkadaşım Kamrhan da “Sen kızını hiç kırmıyorsun, ağzından hiç ‘hayır’ dediğini duymadım” dedi.
Ama şuna da inanıyorum: Kızım, hayır demediğim hâlde şımarık bir çocuk değil. Beni genel olarak dinler, üzmez.
Bugün de bir tanıdığımızın 14 yaşındaki kızı bana şunu söyledi:
“Sen çok iyi bir annesin, hem de gençsin. Keşke benim annem olsaydın. Benim annem benimle hiç dertleşmez, beni dinlemez ama sen öyle değilsin. Kızların çok şanslı.”
Bunları duyunca ister istemez kafam karıştı.
Ben bugüne kadar kendimi bu konuda hiç yargılamamıştım. Ama şimdi dışarıdan bakıldığında yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım.
Mesela neden “Saat 9.30, kesin yatakta olacaksın ve yatacaksın” diyemiyorum?
Neden bazı konularda daha yumuşak davranıyorum?
Gerçekten merak ediyorum.
Dışarıdan gözle, sizce yanlış mı yapıyorum?
Memnunmuşsun 4 ayda ne değişti? Biraz gel git akıllı mısın? Çok sık duygu mu değişiyorsun?

Geçen doğum gününü unuttu şimd de yıl dönümünü.

Yalnız kaldığımda keşke eşimde burda olsa yanımda olsa gibi düşüncelerim zamanından uyguladığı şiddetlerle bitti. Çocuklarım oldu ama malesef ki yaşımın küçüklüğü derken inandım yapmayacağım yeminlerine. Bazen diyorum ki keşke hayatımdan çıksa.
Kamrhan,
doğum günü yıldönümü vb özel günleri kutlama olmadığı sürece evliliğinizde sanki hiç sorun yokmuş gibi yaşayıp gidiyorsunuz, ki bu adamla neredeyse evlendiğinizden beri şiddet dahil bir sürü sorun yaşamışsınız.

Yaşımın küçüklüğüyle kandım diyorsunuz da, dijital çağa adım atılan dönemde doğmuş birisi bizim gibi X kuşağı olanlardan daha uyanık olmaz mı?

23 yaşında doğurdum ama eşim dahil kimseye kanmadım, bir insan yeminlere 1 kere bilemediniz 2 kere hadi 2 de yetmedi 3 kere inanır siz 4 yıl şiddet görmüşsünüz buna rağmen hayatınızı değiştirecek adımlar atmamış adamın yeminlerine inanmayı seçmişsiniz.

Eşiniz hayatınızdan çıksın diye beklerseniz o gün hiç gelmez çünkü adam için hayat istediği rutinde gidiyor zaten, bir yerde bir evi var orada bir kadın 2 çocuk var vakit bulursa onları şöyle bir dolanıp tarlasına anne babasına geri dönüyor, yediği önünde yemediği ardında.

Öncelikle siz ne istediğinize karar vermelisiniz, bu evlilik eşsiz de olsa devam mı etmeli yoksa boşanmalı mısınız?

Böyle iyi, ben çocuklarımla kendime bir düzen kurdum rahatım da keyfim de yerinde ara sıra gelen eşe de 1-2 gün katlanırım diyorsanız, o zaman doğum günümü unuttu yıldönümünü unuttu diye düşünüp tavır yapmayacaksınız, kendinize bu adam böyle fazlası olamaz beklentiye girmenin manası yok Kamrhan hayatını yaşa telkini verip devam edeceksiniz ya da 1 yaşındaki kızınıza uygun kreş bulacak bir iş bulup çalışacak sonra da zaten adam eve gelmiyor, çocukların düzeni için oturduğunuz evi evlatlarına bıraktığı bir protokol hazırlatıp anlaşmalı boşanacaksınız.

Şiddet tek başına boşanmak için geçerli. İlgi de yok. E ne işe yarıyor bu adam?

zaten haftada 5 gün yokmuş
boşansanız da haftada 1-2 gün çocukları vermek için görürsünüz
siz ne istiyorsunuz öncelikle buna karar verin

Adam zaten günlerce yok. Boşanmışsınız varsay. Bu süreçte de adamın kredi kartından sık sık altın alıp kenara at birikimin olsun.
1 2 sene sonunda baktın boşanmak istiyorsun, işe girer kocayı boşarsın birikim de işini görür yokluğu da etkilemez.

Hâlâ ne yapacağına karar veremedin mi sen?!?!....

Eğer bir aldatılma durumunuz yoksa ciddi iletişim probleminiz var (şiddet zaten kabul edilmez ama etmişsiniz çoktan) bu haliyle çok yıpratıcı görünüyor ilişkiniz yani çocuğunuzu düşünüyorsanız bu ortamda mutlu olduğunu düşünmüyorum

Back
X