Kötü geçen lohusalık psikolojimi bozdu hiç iyi değilim

dlaraoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2022
269
213
53
25
Merhaba arkadaşlar ben 37 haftalık doğum yaptım sezeryan doğum oldu bebeğimde 2 hafta gelişim geriliği vardı 35 haftayla uyumlu oldu 2 kilo doğdu çok şükür bi sağlık sorunu olmadı annem gelemediği için kaynanam baktı bize bir hafta onlara gittim onun evinde kaldık ama keşke bakmasaydı çok baskı yaptı bana psikolojim çok bozuldu sanırım şuan yeni yeni çıkıyor biriken şeyler.. 3 aylık oldu bebeğim bu arada. Kadın sürekli bu çocuk aç sürekli şöyle böyle üşüttürdün çocuğu gazı var ki yazın ortasında doğdu o sıcaklarda asla bir yere çıkmamı gitmeme izin vermiyordu bir hafta orda kaldıktan sonra evimize geçtik bu seferde evde rahatsız etmeye başladı kapının önüne kadar gelince haber ediyordu aşağı kapıyı aç geldim diye 40 o çıkana kadar bebeğimi o yıkadı asla bebeğimle aramda bi bağ olmadı en çokta buna üzülüyorum ben zaten lohusa kafası kim ne derse onu yapıyordum falan ama içten içe de birşeylerin yanlış olduğunu fark ediyordum bizi bir yere salmıyordu evde kalmamı istiyordu sürekli bebeğimle 40 gün hiç dışarı çıkmadık hastane harici sadece çok bunalıyordum sürekli aç aç emdir emdir en sonda da patladım zaten yeter dedim bıktım sizden dedim kavga çıkardım doldum çünkü iyice bebeğimi kendine bağlamıştı sürekli onun dilinden ben anlarım onu bırakıp gidince kendi çocıgumu sana bırakıyor gibi oluyorum falan dedi gelde delirme velhasıl kestim artık görüşmiyorum Kafam da böyle rahat ama kadının etkisi hala üzerimde resmen bebeğimi sürekli aç zannediyorum her ağladığında elim ayağıma dolaşıyor aç diyorum artık nasıl beni korkuttuysa sürekli olduk olmadık yerde mememi çıkartırıp çocugu emdir derdi o bebekte emerdi bende ay açmış çocuk kadın haklıymış derdim nasıl psikolojimi bozduysa hala devam ediyor ve bebeğim asla dışarıyı bir yere gitmeyi sevmiyor dışarı çıktığımız an da başlıyor ağlamaya eve gelince susuyor çocuk geçen akşam avm ye gidelim dedik rezil olduk birdaha tövbe dedim hiç birşey yapamadan geri donduk o ağlayan bebek eve gelince sustu uyudu napıcam ben kızlar hiç iyi değilim hala bebeğim her ağlamasını aç diyip kendimi yıpratıyorum hep emdirmeye çalışıyorum yada mama veriyorum zaten şuan da da meme reddi yaşıyoruz iyice kafayı yedim elimde biberon üstüm açık evde deli gibi çocuğun ağzına bi meme bi biberon verip duruyorum.. gazını falan çıkarıyorum uykusu gelince de uyutuyorum elbette ama bu doyup doymama mevzusunu atamıyorum sürekli beynımden bazen diyorum ben stres olduğum için oda böyle çok zor bi bebek hep ağlıyor hep.. bir yere gitmek istemiyorum gidemiyorum da zaten ağladığı için sırf ağlıyor diye evden çıkmak istemiyorum uykusu emmesi aksayacak diye de istemiyorum hep düşünüyorum acaba emdirecek bir yer varmıdır uyutacak bir yer varmıdır falan hep böyleyim hele şu son birkaç gündür hiç iyi değilim eşim bir an önce gelsin işten diye bekliyorum öyle arayıp duruyorum ne zaman geleceksin diye o gelince içim biraz rahatlıyor kendimi çok yanlız çaresiz hissediyorum bu günler hiç geçmeyecekmiş gibi hissediyorum çok karışık oldu ana duygularımı paylaşacağım kimsede yok öyle buraya yazmak istedim belki yanlız değilimdir bunlar geçecek mi kızlar ne yapmalıyım nasıl geçecek hiç iyi değilim annelik çok zormuş

Öncelikle yalniz degilsiniz . Lohusalik herkese zor sicagin ortasinda kaynanam bebegim kaka yapinca bak usuttu diye su gibi bu diyip sarmaya çalisiyordu sicakta bebegimi tepkimi hemen gosterdim.
Anne sutu alan bebek kakasi normal bu sicakta sarilmayacak bebegim diye tepkimi gosterdim duruldu biraz bi iki kere denedi ifadem degismeyince kesildi bu durum. Esimin annesi yurtdisindan geldi 28 gun tahminimden gec oldu dogumum ve dogum yaptiktan bi gun sonra geldi . 28 gun boyunca esimi mahvettim sanirim ben ne onun annesini nekendi annemi istemedim ve ikisi kombo geldiler. Evde hergun olay cikardim tuvalete gidip agladim yemek yemdim esim zorla yedrdi bi suru salak hareket yaptim suan keske yapmasaydım gecici surec iste herkes annelik yapmaya calisiyo dedm neyse. Kaynananizin yaptigi sacmalik o
Sizn bebeginiz bebek bu agzina verince emer ya da oynar . Siz bilmediginiz icin etkilenmissiniz. Ne guzel 3 aylik olmus bebeginiz bosverin takmayin bebeginiz ac olsa aglar o zaman veririsiniz. Belki ac degil ondan reddediyor. Sakin olun en guzel zamanlarinizin tadini cikarin. Ben ilk gunlerden beri hep disari cikarttim kendimi onnedenle bebegim cok seviyo avm park vs. Yavas yavas olur sizde de

Gerçekten çok etkilenmişim yeni yeni fark ediyorum korkuyorum hala bebeğim aç kalacak falan diye bu arada benimde kaynanam kundak yapar sarardı temmuzda oldu bebeğim alışmış 3 aylık oldu sarmadan yatmıyor çok sinir oluyorum başkasından gelen alışkanlığın üzerimize sakız gibi yapışılmasından

Aynen bu sekilde kundak kavgalari cok oldu sadece gece cok hareket ediyo diye kendim istedigim icin yaptim ama o gunduzde yapiyodu hemen aciyodum. Bu ders olsun bize bundan sonra deneyimli olduk artik. Kimse kimsenin isine karismasin yardim istenirse yapilir olur biter

Merhaba. Öncelikle bebeğinizi Allah bağışlasın. Lohusalık dönemi gerçekten çok zor bunun üstüne bir de zorbalanmışsınız. Bebeğinizin kilo alımı normal ise,çişli bez sayısı iyi ise doyuyordur bu yüzden şüpheye gerek yok. Ama elimde değil diyorsanız ve bununla tek başınıza mücadele edemiyorsanız destek almanızı tavsiye ederim. Çünkü yolun daha çok başındasınız hem mentalinizin sağlam olması lazım hem de bebeğinizin en güzel anlarını kendinize bu sebeple zehir etmeyin sonra daha çok üzülürsünüz. Kayınvalidenizle görüşmeyi kesmişsiniz ama kabus gibi çökmüş üstünüze bir kere. Lütfen destek alın. Bir de bebeğe dışarı sevdirmek için avm gibi kalabalık yerlerden ziyade açık havada,sakin yürüyüşleri tavsiye ederim. Önce kısa mesafelerle başlayıp sonra mesafeyi uzatabilirsiniz. Bu şekilde yavaş yavaş alışacağını düşünüyorum. Hem süt hem mama veriyorsanız dışarı çıkarken termos ile sıcak su ve mamayı yanınıza alıp acaba emzirebileceğim bir yer bulabilir miyim stresi yaşamadan bebeğiniz acıktığında istediğimiz an karnını doyurabilirsiniz. Ben de ilk zamanlar uyku düzenine göre hareket etmeye çalışırdım ama sonra (bazı günler) aman bugünde düzenli uyumasın diyip çıkardım dışarı. 3.aydan sonra bebeklerin algısı iyice açılıyor,etrafı çok merak ediyorlar dışardayken uyumasa da olur yani keşif de önemli :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…