kotu gunahkar bir insanmisim gibi

Tuuching

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
116
27
98
29
Merhaba bayanlar sene itibariyle 20 yasina girdim gün olarak yaklaşık 1 hafta var namaz kilali yaklaşık 3 sene falan oldu. bu bir kac sene içerisinde biraz beni sarsan seyler yasadim universite sinavina hazirlanirken stresten hasta oldum korkudan evden cikamayacak duruma geldim düşünmemek için hep uyuyup korkudan agliyordum ( olum korkusu ) dershaneyi birakmak zorunda kaldim ilaç tedavisine basladim her şey biraz daha normallesmisken dedemi kaybettik hem de gözümun önünde vefat etti. çok şükür şuan daha iyiyim toparlandim tekrar sinav için hazirlanmaya basladim ama istediğim gibi verim alamadim ama bunu onemsemedim çünkü artik biliyordum ki sagligim önemli olan şuan sinava 5 gün kaldi ve ben 2 gündür hic iyi değilim aglayip durdum odamdan cikmadim neden diye soracak olursaniz sinir bozukluğu öyle bir nedeni yok aslinda mesela ailevi bir kaç sorun var ama çok büyük şeyler değil her ailede olan ufak tefek şeyler ama ben onlari çok düşünüyorum etrafimdakilerin derdi benim derdim haline geliyor moralim bozuluyor ders calisamiyorum ders calismadigim için iyice moralim bozuluyor yani takintili herşeyi stres yapan bir yapim var. Bir kaç hafta önce kuzenime gitmistim o da iyice dine yönelmiş bana bildiklerini falan anlatıyordu mesela artik müzik dinlemiyor günah diye neyse bende onun anlattiklarina söylediklerine kulak verip daha manevi seylere yoğunlaşmak istedim mesela müzik yerine sohbetler veya ayetlerin anlamlarini içeren videolar dinliyorum ama tamamiyle hayatimdan cikarmadim çünkü bir anda boyle bir değişim bana çok agir gelirdi herneyse çok uzattim önceden de kapanmayi düşünmüştüm ama sonradan unutuverdim simdi yine düşünüyorum ama kesin emin hissetmiyordum mesela " ben kapanmak istiyorum o kadar " gibi değil... Namaza basladigimda bu böyleydi şuanda boyle istiyorum gerçekten diğer ibadetlerde de boyle ve bu duygu bir anda benim yuregime inmis olamaz zamanla olmuştur simdi kapanma fikrini düşünüyorum ama dediğim gibi korkuyorum pişman olmaktan ya da erken karar vermekten hal boyle olunca tüm gün ister istemez bunu dusunuyorum bu gündelik hayatimada negatif yansiyor diyorum ki " ya tamamen isteyeceğin zaman gelmeden ölürsen? Allahin isteğini yerine getirmek seni neden bu kadar zorluyor yani demek ki senin isteklerin ondan daha önemli " boyle düşününce çok üzülüyorum benim icin kapanmanin anlami çok büyük eğer Allah nasip ederde kapanirsam hayatimdaki bir çok şeyi değiştirmem gerekecek bunu simdilik kaldıramamaktan cekiniyorum ve dediğim gibi bir de kesin bir kararlilikla istemedigim için bu icimde yeşeren çok yeni ve hoş içimi isitan bir istek ama ben aceleci davranirsam ya da kendime boyle baski yapmaya devam edersem içimdeki yeşeren güzellik yerini zehirli sarmasiklara birakip beni bogacak gibi hissediyorum. Yani sorunum su ki ben şuan kapanmiyorum diye günahkar olduğumu Allahin beni sevmeyecegini hatta cezalandiracagini ona layik bir kul olmadigimi düşünüp çok üzülüyorum sizce ne yapmaliyim kendimi kotu biri gibi hissediyorum boyle davrandigim için

çok şükür hepimiz inançlı insanlarız...kapalılık açıklık konusu kişinin kendisine kalmış bir durum...ama anlamadığım şey ölümden bukadar korkman...herkes korkar tabiki ama seninki daha fazla..sen kalbini iyi tut yeterki...Rabbim her kulunu çok sever...

Psikolojin bozulmus
Benim de gozlerim bozuldu yazdiklarini okuyacam diye:)
Inanc kisiye kalmis birseydir,kendini nasil rahat hissediyorsan oyle davran, aciklik kapalilikla inanci bagdastiramiyorum ben kusura bakma o konuda birsey soylemesem daha iyi olacak

Sizin psikolojik sorunlariniz var. Ölüm korkusu ve din takintisi bunlarin birer belirtisi.
Once psikologa gidin tedavi olun sonrasinda kapanip kapanmama durumuna karar verirsiniz.
Bence suan hayatinizdaki en onemli sey sinav. Bu konudada kendinize guvenmeyip bahaneler urettiginizi dikkatinizi baska seylere yonelttiginizi dusundum.

O zamanla olan bir şey once kucuk küçük paranoyakliklar başladı sonra acaba hasta miyim hasta olabilir miyim korkusu ayagim takilip dussem kesin ayagimda bir sorun var ondan düştüm diycek duruma geldim.. Yani zamanla oldu psikolojik hastalik iste Sever dimi inşallah öyledir

Kusura bakma gözlerin için :$ bencede insanin acik veya kapali olması inancinin boyutunu asla göstermez ama bu Allahin bir emri ve ben yerine getirmiyorum diye kotu hissediyorum

yani bence ders çalışmamak için bahane arıyorsun derse odaklanamadıgın için böyle oluyor bence tek sorun bu

Pek sanmiyorum çünkü ben her konuda boyle takintili ve büyük olay haline getiren bir insanim sinav olsun olmasin ve ders calismayi seviyorum ama tabi belli de olmaz olabilir dediğimiz gibi de

Bak bazi arkadaslar cok guzel yorum yapmis, su anda en onemli sey sinavin, sen once sinavinda basarili ol sonrasinda kendini bir kez daha dinlersin gerekiyorsa tedavi olursun ,bana takinti yapiyorsun din konusunu gibi geldi

Sinava bes gun kalmis. Bu saatten sonra calisma zaten.Dinlen sevdigin seyleri yap hicbir seyi dert etme. Insallah guzel gecer sinavin.
Kapanmayida haftaya kadar ertele sinav oncesi seni strese sokacak durumlardan uzak ol. Nasip olursa bende dusunuyorum kapanmayi.hayirlisi olsun hakkinda.

psikolojin baya sarsılmıs senin sen iyi bir insan olmaya bak cevrene dogaya hayvanlara karsı cunku bunların cezasını odetir Allah ibadet eksikligini affedebilir buna kimsede yorum yapamaz karısamaz..boyle dusunerek kendine daha kotuluk ediyorsun aslında

biraz sert olacak belki ama eve kapanıp maneviyata yönelmek ders çalışmamak için bahane ya da sınavı kazanamadığında zaten ben öbür tarafa yönelmek istiyodum gibi bir şey. demek istediğim yaşın küçük allahın izniyle daha önünde koca bir ömür var. önce okulunu kazan sonra zaten dininin gerektirdiklerini yaparsın. ama şuan tek önceliğin sınavın olmalı.

önce okulunu kazan sonra zaten dininin gerektirdiklerini yaparsın. ama şuan tek önceliğin sınavın olmalı.

çok ilginç bi yaklaşımınız var. ve bence çok yanlış

önce okul sonra dinin gerekleri filan

normal mentalitede olan bi insan ikisini bi arada çok rahat götürür hatta böyle bir cumle kurmak bile garip.ama konu sahibinin ağır psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum

dine baglı dinini anlayabilen insanın ölümden bu denli korması kocaman bi tezatlık

hayır bi de her şeyi yaptın da muziğe mi taktın kardeşim

muzik gunah mı da dinlemeyi bırakıyosun hayır nerden kimden öğreniyosunuz böyle garip şeyleri ??

gunah diye muzik dinlemiyosan dinlediğin muziklerin hepsi cinsellik kötü şeyler hakkında mı ??

bu kadar uçlarda yaşamanın sebebi ne ?

bugün bende aynı hislere kapıldım. .. ölüm den çok korkuyorum çünkü benim allahın huzuruna çıkmaya yüzüm yok. ..
başım açık zaman buldukça namaz kılıyorum allah affetsin. . bizimde cenazemiz vardı ve bu beni çok etkilemiş ti. ..lütfen sakin ol tabiki ölümü hatırla ama bütün gün de düşünme...
Allah hepimize iman kuran nasip etsin inşallah. ..

benim demek istediğim şuan amacından şaşmaması ve sınavına odaklanması. bu şekilde kafası da rahatlamış olur. bence konu sahibi arkadaşından etkileniyor. insanlar dini istedikleri gibi şekillendirip korkunç hale getiriyorlar. dinimizin güzelliklerinden iç huzurunda bahsetseler arkadaşımız zaten ölümden de hiç biseyden korkmaz.

din konusunda bir sey yazmak istemiyorum ne yazsak baska taraflara cekilebilir. kendını sıkma sınav stresi bende de var sadece sende degil cogu insan stresli ve bu dönemde benimde calısasım yok kısacası ygsye hazırlanan herkes seninle aynı ders konusunda garip hissetme insallah kazanıcaz

Ya boş bir kafayla yorum yapmak ne kadar dogru olur bilmiyorun cok uzatmayayim bazen boyle miladi kararlar karsisinda nefsiyle cebellesiyo insan yok yaparmiyim yapabilirmiyim ya hakkini veremesswm gibi seylerle

Cok dindar kapali dort dörtluk biri degilim ama bazen boyle bahanelere takilip sonra amacini unutuyor bak cevremde insanlar vardi ortunmek istiyorum ama okula gidince ac gelince kapa oyuncak gibi falan okul bitince kapatmayibdusunuyorum falan derdiler kimisi daha okuldayken kilik kiyafet serbestligi cikti kimisi mezun olfu hala ortunmedi kimide dedigim nedenlerden acildi

Bak acik oldugun icin Rabbin senden nefret ediyor degil kildigin namazinda tuttugun orucunda sevabini aliyorsun ama basortside onlar kadar farz

Bende yazdiklarini okuyunca burda bir kac arkadas gibi acaba sinav oncesi sınav stresi bahanesi mi buluyorsun diye dusunmustum ama yazdigin yorumlara dusuncelerine baktikca oyle olmadigini anladım
Bu arada ibadetler konusunda bi kerede kendine yuklenme( yani gun icinde cok nafille namaz kilayim saatlerce kaza namazi kilayim gunde 5 cuz okuyayim hergun oruc tutayim her aksam teheccude kalkayim) gibi bir kerede kendine yuklenme yoksa kendini cabuk yipratir Allah korusun yaptiklarinida birr birer birakirsin

Sunu unutma ibadetlerin az dahi olsa devamli olani makbuldur hepsini yap ama yavas yavas yap

Örtünmek konusundada insallah tez zamanda dogru karari verirsin

Sinavdada basarilar dilerim

Universite sinavina calisirken pencereler genelde beyaz olur, neden apartmanlari ikiz yapmislar diye bile dusunuyodum. Sinav bitince geciyo, hepsi ders calismamaya bahane. Bide net olman lazim. Yani bugun kapanayim, yarin yok bana gore degil demekte sacma. Biseyi ya istersin ya istemezsin. Bence sen kapanmak istemiyosun. Muzik dinlememekte cok sacma kimse kusura bakmasin. O zaman erkek kasiyer olunca alisveri yapmayalim, otobuse binmeyelim, erkek hocalarin dersine girmeyelim hepsi gunah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…