Kötü hissediyorum, nasıl yaptım

saka misiniz yaa!! neyden emin olunmus onu hic anlamadim zaten 2 kez okudum sesinizini duyduysa kim bu deli diye arkasina bakmis olabilir giderken.sinirlerim bozuldu

Okudum, okudum, okudum. Ve asla anlam veremedim. Hanımefendi sizin kesinlikle psikolojik tedaviye ihtiyacınız var. Bu şekilde en çok çocuklarınıza zarar veriyorsunuz. Hiç sağlıklı bir kafada değilsiniz. Paranoyaklığınızın boyutu şok edici seviyede. Üstelik sadece adres soran bir kadına bağıracak,hakaret edecek kadar çirkefsiniz de. Ayrıca takip etmeniz falan sizin ne kadar tehlikeli bir insan olduğunuzu gösteriyor. Bence çocuklarınızı birazcık da olsa düşünüyorsanız, mutlaka tedavi olmalısınız.

Günümüzde yaşananlar tüm anne babaları paronayak yaptı. Ama biraz daha dikkatli olmakta fayda var. Ben de sokakta kim varsa ona sorarım çocuk mu yaşlı mı bakmam. Bazen çocuklar daha dikkatli oluyor hatta

Dün arkadaşımla biraz yürüyüş yapalım dedik.benim bir oğlum ve bir kızım var.Onun da 2 kızı var.Kızlarımız da arkadaş.11 yaşındalar.Diğer kızı da 8 yaşında onlar bir banka oturdu .ben ,arkadasım ve benim oğlum da,oglumun bisikletinin tekerini şişirecektik şişirme noktası var onu arıyorduk.göz ucuyla da kızları kontrol ediyordum.sonra baktım bir kadın yanlarına geldi,konuşmaya başladı .onu görünce onlara doğru ilerlemeye başladım.sonra kadın yanlarındaki banka oturdu.Niyeyse durum bana şüpheli geldi .Kızım buraya gelin çabuk diye bagırdım .kadın da kalktı ilerlemeye başladı .ne dedi size dedim,saglık ocagını sordu dediler.ben de kadına doğru terbiyesiz,cocuklardan başka yok muydu soracak kişi. ne yapacaktı acaba amacı neydi diye duyurdum sesimi.duymazdan gelip ilerledi arkasından gittik.saglık ocagına girdi 2-3 dk sonra cıktı.ilerledi arkasından baktık arkasını dönüp bize baktı bir kere .neyse kadın gitti.kızlara iyice sorduk.saglık ocagı nerde demiş,benim kızım tarif etmiş ,o da demiş ki sabahtan beri arıyorum dur biraz dinlemeyin deyip banka oturmuş.bunu da söyleyince emin oldum arkadaşım da ben nasıl anlayamadım bravo falan dedi.keşke polise haber verseydin falan dedik.
Gel gelelim eve geldim eşime anlattım.hadi kadının hiçbir suçu yoksa, suçladıysan ne olacak .keşke gidip konuşsaydın suçsuzsa çok kötü olmuş dedi.içim sıkıldı resmen.dünden beri bir de suçlu değilse diyorum.peki ben ona laf saydırırken niye birsey demedi o zaman diyorum,eşim de belki sessiz bir kadındı korktu kavga çıkacak diye uzaklaşmak istedi diyor.ay anlatamam içim içimi kemiriyor .kadını bir daha göreceğimi bilsem gidip bulcam da nerden bulayım.ne yapıcam şimdi ben?
Psikologa randevu alin

11 yaşında çocuğa yol sorup yanındaki banka oturmanın çok kötü bir şey olduğunu burada öğrendim :-)
genelde önüme gelene yol sorarım yaşlı çocuk erkek kadın ayırt etmem, siz bana denk gelseydiniz terbiyesiz dedikten sonra kavgayı görürdünüz
çok abartmışsınız, anlamadan dinlemeden bu şekilde davranmakta kul hakkıdır
yaklaşıp sormadığınız bir şeyde kafanızda paranoyaklaşıp bağırmanız hiç normal değil

Bakın o an çocukların yanına bir kadın yaklaşıp soru sorarken görünce ve yanlarındaki banka oturunca ve ben cocukları çagırınca da hemen kalkıp uzaklaşınca süphelenmem sizce cok mu garip.bir de 30 lu yaşlarda bir kadın.bana emin olmadan nasıl kadına tepki verirsin diye kızanları anlıyorum ki ben de kızıyorum kendime.ama nasıl süphelendin paranoyaksın diyenleri anlamıyorum.ben belki masumdu belki degildi yanlıs yaptım yine de emin olmalıydım diyorum .paranoyak korumacı bir anne tipi degilim ama bunun kötü niyetli bir davranış olduğunu düşününce o an çok canım sıkıldı.herkesin içinde bagırıp çagırmadım yani ama kadına duyurdum sesimi evet.keske emin olmadan yapmasaydım.bu bana ders olsun bir daha emin olmadan asla böyle birşey yapmam

Aklınıza gelen kötü niyet ne

Yani kadın siz gitmeseydiniz 11 yaşında iki kıza ne yapacaktı

Adlarını dahi sormamış

Bank halk malıdır.
Isteyen istediği banka oturur. Ne görüp ne duymuş ki şüphelenip terbiyesiz diye bagrinip durmuş. Yanina gidip kibarca buyrun yardıma mi ihtiyacınız var diye de sorabilirdi.
Ama o ınsanlık herkesin harcı değil.
Asıl terbiyesiz kendisi ve onun gibi insanlar..
Ok siz şüphelendiginiz bi durum oldugunda böyle yaparsınız. Ayrıca sizde o zaman kimseyi tanımadan terbiyeli , terbiyesiz diye hüküm süremezsiniz.. Terbiyeli hanfendicigim..

Tamam arkadaşlar.yaptığım için kötü hissettigimden yazmıştım buraya .zaten ben de yaptığımın yanlış olduğunun farkındaydım.zaten ben böyle ona buna saldıran bir tip olsaydım yaptığıma pişmanlık duymaz,rahatsız olmazdım tabiki.sizler benim normal biri olmadığımı düşündünüz sonuçta kimse kimseyi tanımıyor böyle düşündünüz diye de kızacak degilim.sizin dediğiniz gibi öfke kontrolü olmayan biri olsam zaten burda yazılanlara da tahammül edemezdim herhalde .neyse daha fazla uzatmayalım çünkü tartışmaya döndü olay .bir de birbiriyle de tartışanlar oldu hiç gerek yok.o yuzden yazmanın da bir anlamı kalmadı .ben olur da kadını görürsem yine de umutluyum konuşmayı deniycem .teşekkür ediyorum herkese

Kötü hissetmekte haklısınız. Yol sorduğu çocuk 5 6 yaşında kandirabildcegi biri değil ki ayrıca madem suphelendiniz yakın markajda tutun. Terbiyesiz diye bağırmak nedir ya çok ayıp etmişsiniz. Bı de dinleneyim dedi diye iyice emin olduk demişsiniz neyden emin oldunuz pardon anlamadım ben

Allahtan beni sağlık ocağına kadar götürün dememiş kadın.Biliyorum ülkece paranoyak olduk bu konuda ama bu da abartılı olmamış mı sizce??

Dün arkadaşımla biraz yürüyüş yapalım dedik.benim bir oğlum ve bir kızım var.Onun da 2 kızı var.Kızlarımız da arkadaş.11 yaşındalar.Diğer kızı da 8 yaşında onlar bir banka oturdu .ben ,arkadasım ve benim oğlum da,oglumun bisikletinin tekerini şişirecektik şişirme noktası var onu arıyorduk.göz ucuyla da kızları kontrol ediyordum.sonra baktım bir kadın yanlarına geldi,konuşmaya başladı .onu görünce onlara doğru ilerlemeye başladım.sonra kadın yanlarındaki banka oturdu.Niyeyse durum bana şüpheli geldi .Kızım buraya gelin çabuk diye bagırdım .kadın da kalktı ilerlemeye başladı .ne dedi size dedim,saglık ocagını sordu dediler.ben de kadına doğru terbiyesiz,cocuklardan başka yok muydu soracak kişi. ne yapacaktı acaba amacı neydi diye duyurdum sesimi.duymazdan gelip ilerledi arkasından gittik.saglık ocagına girdi 2-3 dk sonra cıktı.ilerledi arkasından baktık arkasını dönüp bize baktı bir kere .neyse kadın gitti.kızlara iyice sorduk.saglık ocagı nerde demiş,benim kızım tarif etmiş ,o da demiş ki sabahtan beri arıyorum dur biraz dinlemeyin deyip banka oturmuş.bunu da söyleyince emin oldum arkadaşım da ben nasıl anlayamadım bravo falan dedi.keşke polise haber verseydin falan dedik.
Gel gelelim eve geldim eşime anlattım.hadi kadının hiçbir suçu yoksa, suçladıysan ne olacak .keşke gidip konuşsaydın suçsuzsa çok kötü olmuş dedi.içim sıkıldı resmen.dünden beri bir de suçlu değilse diyorum.peki ben ona laf saydırırken niye birsey demedi o zaman diyorum,eşim de belki sessiz bir kadındı korktu kavga çıkacak diye uzaklaşmak istedi diyor.ay anlatamam içim içimi kemiriyor .kadını bir daha göreceğimi bilsem gidip bulcam da nerden bulayım.ne yapıcam şimdi ben?
Çok çok üzüldüm kadın için.
İnanılmaz üzüldüm hatta

Tamam arkadaşlar.yaptığım için kötü hissettigimden yazmıştım buraya .zaten ben de yaptığımın yanlış olduğunun farkındaydım.zaten ben böyle ona buna saldıran bir tip olsaydım yaptığıma pişmanlık duymaz,rahatsız olmazdım tabiki.sizler benim normal biri olmadığımı düşündünüz sonuçta kimse kimseyi tanımıyor böyle düşündünüz diye de kızacak degilim.sizin dediğiniz gibi öfke kontrolü olmayan biri olsam zaten burda yazılanlara da tahammül edemezdim herhalde .neyse daha fazla uzatmayalım çünkü tartışmaya döndü olay .bir de birbiriyle de tartışanlar oldu hiç gerek yok.o yuzden yazmanın da bir anlamı kalmadı .ben olur da kadını görürsem yine de umutluyum konuşmayı deniycem .teşekkür ediyorum herkese

Arkadaşım konu esasen sizin tepkiniz de değil

Kadının ne yapabileceğini düşündünüz

Olay yaşandı bitti de iki tane genç kız bu konuda ne hissetti ne düşündü

Bence kızınızla konuşun ne hissetti ne düşündü bundan sonra birisi soru sorarsa ne yapacak

Tabii ki çocukları koruyalım ama yaşına uygun şekilde

11 yaşındaki kızlara tanımadığın Kişiler çağırırlarsa gitme, özel bilgileri verme, kimseye telefonunu kullandırma vs tembih edilir ama yolda bildikleri bir yeri soran kişiden kaç, aman asla cevap verme denmez

Küçücük çocukların gün ortası kaçırılıp, tecavüze uğradığı hatta öldürüldüğü bir devirde yaşıyoruz. Hele ki park gibi yerlerde pedofil insanların çok gezdiği bir gerçek, hep okuyoruz bunları. O yüzden ben de yabancı birinin çocuğum ile muhabbet etmesinden rahatsız olurdum. Bu tarz çirkin olaylar "falanca yer nerede, beni oraya götürür müsün?" diye başlayabilir. O yüzden rahatsız olmakta haklısınız ancak olay çıkarmadan çocuklarınızı kenara çekmeli, yabancılarla konuşmamayı tembihlemelisiniz. Ancak kadına hakaret edip, nereye girip çıktığını takip etmenize anlam veremedim.

tedirgin olmuş olabilirsiniz de durumla başa çıkma yönteminiz çocuklarınız için hiç iyi bir örnek değil.
evet bir sürü art niyetli insan var ama o zaman yaş 11 yada 41 demeden hepimiz bağırıp çağıralım.
eninde sonunda bu çocuklar tek başlarına bir yerlere gidecekler, o zaman ne yapacaksınız ? yada asla tek başlarına markete, okula, vs gitmelerine izin vermeyecek misiniz ?

ha ben o kadının yerinde olsam ben de o laflara dönüp bakmazdım. kalkıp beni sağlık ocağına kadar takip etmiş, arkamdan bağırmış birinden normal biri olmadığını düşünerek kaçardım. asla laf dalaşına girmezdim. belli ki asıl kadın sizden korkmuş.

Küçücük çocukların gün ortası kaçırılıp, tecavüze uğradığı hatta öldürüldüğü bir devirde yaşıyoruz. Hele ki park gibi yerlerde pedofil insanların çok gezdiği bir gerçek, hep okuyoruz bunları. O yüzden ben de yabancı birinin çocuğum ile muhabbet etmesinden rahatsız olurdum. Bu tarz çirkin olaylar "falanca yer nerede, beni oraya götürür müsün?" diye başlayabilir. O yüzden rahatsız olmakta haklısınız ancak olay çıkarmadan çocuklarınızı kenara çekmeli, yabancılarla konuşmamayı tembihlemelisiniz. Ancak kadına hakaret edip, nereye girip çıktığını takip etmenize anlam veremedim.

Peki bu yabancı ile konuşma yaş sınırı kaç

Yani 3 yaşındaki çocuğa kimseden çikolata alma dersin ama 11 yaşında yeni 6. sınıfa giden iki kız bankta otururken sağlık ocağı nerede diye soran kadına yabancılarla konuşmamız yasak mı desinler kalkıp koşarak uzaklaşsınlar mı

Gel ya da götür derse gitmesinler de sadece sormuş konuşmamak nasıl olacak cidden siz sorsanız ve cevap alamasanız ne düşünürsünüz

Sitemizin alt tarafında özel okul var ama yukarıdan görünmüyor herkes buraya geliyor yanlış geldiler sanıyor

Sitenin içinde oynayan çocuklara soruyorlar burada okul varmış nerede diye 3-4 yaşındaki bile gösteriyor

Yani çocuğa neden sorulmasın en iyi çocuk bilir çevreyi, dikkatlidir

Ne okudum ben 🤦🏼‍♀️ Gerçekten çok terbiyesizsiniz çocuk demiş sağlık ocağını sordu diye niye kadının arkasından bağırıyorsunuz. Hiç insanlık kalmadı artık ya

Back
X