Kötü hissetmek :(

cowgirll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
3.543
2.435
248
Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık bir senedir çok kötü bir ruh halindeyim. 23 yaşındayım ve geleceği, şimdiyi, önceyi kısacası her şeyi düşünmek beni feci şekilde geriyor. Hayatımda da düzgün giden pek bir şey yok. Okulumda, okuduğum bölümde, ailemde hiçbir şeyde mutlu değilim kısacası. Hayata karşı çok negatifim, yataktan kalkmakta bile zorlanıyorum. Psikologa gitmek istiyorum fakat ücretler beni ürkütüyor. Aranızda daha önce hiç devlet hastanesinde psikologa gitmiş olan var mı? Devlette psikolog var mı onu bile bilmiyorum... Ama bir an önce düzelmem lazım, henüz çok gencim ve bu mutsuzlukla mahvediyorum her şeyi. Nasıl randevu alacağım eğer varsa, ekstra ücret ödeniyor mu ve randevuyu çok geç tarihe verirler mi?

arkadaşlarınla daha fazla zaman geçirsen kafan daha çok boşalır belki.

Devlette psikolog var bilyorum ama hemen görüşebilir misiniz emin değilim. Sigortanız varsa ek ücret alınmaz bence.

arkadaşlarınla daha fazla zaman geçirsen kafan daha çok boşalır belki.

İnanın durum o değil, oldukça sosyal bir insanım aslında. Spora gidiyorum, her gün bir şekilde bi arkadaşımla veya sevgilimle oturur bi kahve içeriz, sinemaya gideriz boş günüm geçmez. Ama sebebini bilemediğim bir şeyler var. Sürekli mutsuzum. İlerde ne olacak, mezun olunca iş bulamazsam, şöyle olursa, böyle olursa... Yani durumum gerçekten psikolojik. İyi gelen herhangi birşey yok bana. Yaptığımın bencillik olduğu da düşünülebilir, sonuçta insanların ne dertleri var. Fakat benim de elimde değil, somut olarak bir problemim olmamasına rağmen ciddi anlamda mutsuzum ve yaşam kalitem yerlerde artık...

Devlette psikolog var bilyorum ama hemen görüşebilir misiniz emin değilim. Sigortanız varsa ek ücret alınmaz bence.

Teşekkür ediyorum cevap için. Ben de çok geç bir tarihe verilmesinden endişeliyim açıkçası. Bir an önce bir şeyler yapmak istiyorum çünkü

Teşekkür ediyorum cevap için. Ben de çok geç bir tarihe verilmesinden endişeliyim açıkçası. Bir an önce bir şeyler yapmak istiyorum çünkü

Rica ederim.. İlk önce netten bulunduğunuz yerdeki devlet hastanesinde online randevu alımı var mı diye bir bakın, yoksa sabah erkenden gitmeniz gerek diye biliyorum sıra için. Umarım halledebilirsiniz sıkıntılarınızı:31:

Rica ederim.. İlk önce netten bulunduğunuz yerdeki devlet hastanesinde online randevu alımı var mı diye bir bakın, yoksa sabah erkenden gitmeniz gerek diye biliyorum sıra için. Umarım halledebilirsiniz sıkıntılarınızı:31:

Hemen bakayım bi o zaman:) Ben de hiç araştırma yapmadım açıkçası. burada deneyimli bayanlar varsa onlar da bilgi verir diye düşündüm, tanıdıklarım hep özel merkezlere gidiyor çünkü. Onların da saati 150 lira falan, bütçemi çok aşıyor bir öğrenci olarak...

Gitmiş ve önerisi olan bayanlar da yardımcı olursa çok sevinirimm. Tekrar yazıyorum ki konum aşağılara düşmesin:1:

psikologa gitme canım pskiyatriye git.
sıkıntılarının nedeni farklı olabilir.

Açıkçası psikiyatride direk ilaç dayamaları korkutuyor beni... Acaba gerekli testleri yapmazlar mı ki zaten gidince? Ben de hiç nereden başlayacağımı bilmiyorum. Daha çok işinden anlayan biriyle konuşmak ve hayatımı daha normal bir şekilde sürdürmek istiyorum. Mutsuzluğum etrafımdakilere de yansıyor ister istemez. Üzücü bir durum:43:

Öncelikle merhaba.benim bir arkadaşım gitmişti sonra bıraktı gerçi ama ücretsiz devlet karşılıyordu yada bulunduğunuz yerin belediye hizmeti de olabilir.tam hatırlamıyorum ama sonuçta ücretsiz bir hizmet.pazartesi sabah 183 ü arayın o hafta içinde boş yer varsa size en yakın yere yönlendireceklerdir.çok geçmiş olsun.umarım düzelir,iyi gelir size.hizmet kalitesini bilemiyorum ama en azından bir kere gitmekte fayda var sonrasına siz karar verirsiniz.

Açıkçası psikiyatride direk ilaç dayamaları korkutuyor beni... Acaba gerekli testleri yapmazlar mı ki zaten gidince? Ben de hiç nereden başlayacağımı bilmiyorum. Daha çok işinden anlayan biriyle konuşmak ve hayatımı daha normal bir şekilde sürdürmek istiyorum. Mutsuzluğum etrafımdakilere de yansıyor ister istemez. Üzücü bir durum:43:

psikiyatride kan tahlili yapılır mutlaka..
mutsuzluğunun sebebi vitamin eksikliği vs. gibi şeyler de olabilir.
ilaç kullanmaktan korkma önemli olan doğru ilacı kullanmak.

Öncelikle merhaba.benim bir arkadaşım gitmişti sonra bıraktı gerçi ama ücretsiz devlet karşılıyordu yada bulunduğunuz yerin belediye hizmeti de olabilir.tam hatırlamıyorum ama sonuçta ücretsiz bir hizmet.pazartesi sabah 183 ü arayın o hafta içinde boş yer varsa size en yakın yere yönlendireceklerdir.çok geçmiş olsun.umarım düzelir,iyi gelir size.hizmet kalitesini bilemiyorum ama en azından bir kere gitmekte fayda var sonrasına siz karar verirsiniz.[/
düzeltme 183 değil internetten baktım 182 imiş.aklımda yanlış kalmış.doğrusu 182.

Öncelikle merhaba.benim bir arkadaşım gitmişti sonra bıraktı gerçi ama ücretsiz devlet karşılıyordu yada bulunduğunuz yerin belediye hizmeti de olabilir.tam hatırlamıyorum ama sonuçta ücretsiz bir hizmet.pazartesi sabah 183 ü arayın o hafta içinde boş yer varsa size en yakın yere yönlendireceklerdir.çok geçmiş olsun.umarım düzelir,iyi gelir size.hizmet kalitesini bilemiyorum ama en azından bir kere gitmekte fayda var sonrasına siz karar verirsiniz.

Merhaba, teşekkür ediyorum öncelikle:) 183ü hiç bilmiyordum sabah arayayım yarın. Evet gittikten sonra karar vermek daha mantıklı gibi, umuyorum halledebilirim

psikiyatride kan tahlili yapılır mutlaka..
mutsuzluğunun sebebi vitamin eksikliği vs. gibi şeyler de olabilir.
ilaç kullanmaktan korkma önemli olan doğru ilacı kullanmak.

Bir arkadaşım antidepresan tedavisi sırasında önceki halinden beter olduğu için korkuyorum biraz. Ama dediğiniz gibi işinde iyi biri doğru ilacı bulacaktır ilaç tedavisi gerkeliyse, teşekkür ediyorum:)

cogu devlette psikiyatrı var ama o doktor seni hastanede psikolaga yönlendirebliyomus durumuna göre canım bizim burda öyle önce psikiyatrı grcek sonra sevk ederse gidiyosun

Bir arkadaşım antidepresan tedavisi sırasında önceki halinden beter olduğu için korkuyorum biraz. Ama dediğiniz gibi işinde iyi biri doğru ilacı bulacaktır ilaç tedavisi gerkeliyse, teşekkür ediyorum:)

ben de ilaç tedavisi görüyorum gayet iyileşme var bende.
dediğim gibi doktorunuza kendinizi iyi ifade edebilmek ve doğru ilacı kullanmak çok önemli
ve ilaçları da belirlenen dozda ve vakitte alırsanız umarım çok daha iyi hissedersiniz.
psikolog tavsiye etmem, zira pek bir faydaları yok

rica ederim umarım faydası olur.yarın sabah 182 ve 153 nolu telefonu aramakla başlayabilirsin.aradığında seni yönlendirirler gerekli bilgileri verirler zaten.182 yi araken birde bunu buldum bakmak istersen :) biri sağlık bakanlığının hizmeti diğeri belediyenin psikolojik destek hizmeti sanırım
http://www.bilgisaglik.net/psikoloji-danisma-hatti-ucretsiz.html

cogu devlette psikiyatrı var ama o doktor seni hastanede psikolaga yönlendirebliyomus durumuna göre canım bizim burda öyle önce psikiyatrı grcek sonra sevk ederse gidiyosun

Tamam ben sabah arayıp sorayım o zaman. Prosedüre göre bir şeyler yapılır artık, geç olsun güç olmasın:1: Teşekkür ederim

rica ederim umarım faydası olur.yarın sabah 182 ve 153 nolu telefonu aramakla başlayabilirsin.aradığında seni yönlendirirler gerekli bilgileri verirler zaten.182 yi araken birde bunu buldum bakmak istersen :) biri sağlık bakanlığının hizmeti diğeri belediyenin psikolojik destek hizmeti sanırım
http://www.bilgisaglik.net/psikoloji-danisma-hatti-ucretsiz.html

Çok çok teşekkür ederim ilginiz için, şimdiden mutlu oldum bi aşama kaydettim diye:)

Back
X