• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü hissetmek :(

En büyük sorun da bu; benim annem babam hayatta değil, gerisi de bırak mutlu etmeyi, olan huzurumu da kaçırmazlarsa ne ala... Şu hayatta gidip ağlayabileceğim kimse olmadığını düşünüyorum. En sevdiğin insan yeri gelip en zayıf noktandan yakalayıp, en sevdiğin insanken en çok üzen insan olabiliyor, bu da senin dediğin "gerisi seni hep yanıltır" kanısına çıkıyor.
Ben de isterim öyle kendimle barışık, hayattan zevk alan biri olmayı da olmayınca olmuyor.
Bari onca yaşanmışlık beni çok güçlü kılaydı neyse ama artık kendimde doğru dürüst güç bile bulamaz oldum.
Canim inan herkesin kendine göre derdi var,Allah dermansiz dert vermesin,insallah sıkıntıların hallolur,umutlarin yeniden yeserir,hayat bu nezaman neyi getirecegi belli olmaz,iyilerle karsilastirsin ins hepimizi..

Açıkçası psikiyatride direk ilaç dayamaları korkutuyor beni... Acaba gerekli testleri yapmazlar mı ki zaten gidince? Ben de hiç nereden başlayacağımı bilmiyorum. Daha çok işinden anlayan biriyle konuşmak ve hayatımı daha normal bir şekilde sürdürmek istiyorum. Mutsuzluğum etrafımdakilere de yansıyor ister istemez. Üzücü bir durum:43:

bi kere psikiyatra gitmekten ya da ilaç kullanmaktan çekinme tabi eğer gerekiyorsa. bu noktada çok iyi araştırman gerekir gideceğin doktoru illaki devlet hastanesindekiler ilaç yazıp yolluyor diye düşünme öyle olmayanları da var ama bulman lazım. bence çok vakit geçirmekten çaresini bulmaya bak, giden vaktin geri gelmiyor, sonradan çok yanıyorsun kaybettiğin zamana.

bi kere psikiyatra gitmekten ya da ilaç kullanmaktan çekinme tabi eğer gerekiyorsa. bu noktada çok iyi araştırman gerekir gideceğin doktoru illaki devlet hastanesindekiler ilaç yazıp yolluyor diye düşünme öyle olmayanları da var ama bulman lazım. bence çok vakit geçirmekten çaresini bulmaya bak, giden vaktin geri gelmiyor, sonradan çok yanıyorsun kaybettiğin zamana.

Hallettim, psikolog buldum, kan testi falan da yapacaklar her şeye bakılacak ayrıntılı. Zaten iyi hissediyorum şu sıralar, ama yine de gideceğim ki hep böyle olayım:16:

Hallettim, psikolog buldum, kan testi falan da yapacaklar her şeye bakılacak ayrıntılı. Zaten iyi hissediyorum şu sıralar, ama yine de gideceğim ki hep böyle olayım:16:

Nasıl bir şey buldun?Kan testine nedne bakacaklar?

Önerileri benle paylaşır mısın?Ben de bir türlü düzelemedim.Arkadaş olarak ekliyorum kabul edersen..

Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık bir senedir çok kötü bir ruh halindeyim. 23 yaşındayım ve geleceği, şimdiyi, önceyi kısacası her şeyi düşünmek beni feci şekilde geriyor. Hayatımda da düzgün giden pek bir şey yok. Okulumda, okuduğum bölümde, ailemde hiçbir şeyde mutlu değilim kısacası. Hayata karşı çok negatifim, yataktan kalkmakta bile zorlanıyorum. Psikologa gitmek istiyorum fakat ücretler beni ürkütüyor. Aranızda daha önce hiç devlet hastanesinde psikologa gitmiş olan var mı? Devlette psikolog var mı onu bile bilmiyorum... Ama bir an önce düzelmem lazım, henüz çok gencim ve bu mutsuzlukla mahvediyorum her şeyi. Nasıl randevu alacağım eğer varsa, ekstra ücret ödeniyor mu ve randevuyu çok geç tarihe verirler mi?

Devlette psikolog var ama direk ona randevu alıp gidemiyorsun bizim burada canım diğer bölümler sevk verirlerse gidebiliyorsun

Nasıl bir şey buldun?Kan testine nedne bakacaklar?

Önerileri benle paylaşır mısın?Ben de bir türlü düzelemedim.Arkadaş olarak ekliyorum kabul edersen..

Kabul ettim sanırım pek anlamıyorum bu işlerden:/ Arkadaşım daha önce gitmişti benim gideceğim yere. Kan testinde bazı hormonlara bakılıyormuş hangileri bilmiyorum. Nörolojik bi takım testler de yapılıyor. Bunlar tamamen sağlıklıysa da direk psikologa geçiyorsunuz. Bunlarda problem varsa da psikolog artı psikiyatrist bakıyor sanırım. Duruma göre nörolog vs.

Benimki hiç kan testi yaptırmadı..psikoloji danışmanlık merkezi adı altında mı geçiyor.Yani demek istediğim merkez mi muayenehane mi?Psikoterapi dahi yapmıyor benimki.sadece dinliyor.:(para tuzağı gibi oldu bana.

benimde sana çok benzer bir durumum var 2 yıldır son bir yıl artık ağırlaştı ve ciddi bir sorun olmaya başladı aynen bende sosyalimdir o konuda sıkıntı çekmedim şuana kadar derslerimde süper değildir ortadır yani ama bu yıl kimseyle görüşmek istemiyorum belli bir nedende yok bunda sadece istemiyorum hiçbirşeyden zevk almıyorum sadece yalnızlıktan ve hiçbir şey yapmamaktan zevk alıyorum sanki bu durum beni kötü etkiledi okul ve arkadaşlık konusunda bana kızıyorlar doğal olarak hem ailem hem arkadaşlarım nankörlük yaptığımı düşünüyorlar çünkü ciddi hiç bir sıkıntım yok görünürde bölümüm okulum çevrem ailem mükemmel olmasada iyi maddi durum iyi ve bende nankörlük ettiğimi düşünüyorum ama elimde olan bir şey değil yani bende böyle olsun istemiyorum neyse sınav bitsin bende gidicem psikologa ama devlete değil çünkü orda zaman kısıtlı olduğu için hemen ilaç veriyorlar sanırım ve dehb için ilaç kullandığımdan biliyorum kesin çözüm değil önemli olan kendi çaban ilaç ve psikoterapi sadece yardımcı.birde bu tarz ilaçların çok yan etkisi var hayat kaliteni düşürcek tarzda bu nedenle alırken dikkat etmeni öneririm umarım her şey düzelir tekrar mutlu oluruz:ssz:

Benimki hiç kan testi yaptırmadı..psikoloji danışmanlık merkezi adı altında mı geçiyor.Yani demek istediğim merkez mi muayenehane mi?Psikoterapi dahi yapmıyor benimki.sadece dinliyor.:(para tuzağı gibi oldu bana.

kan testi mutlaka yapılmalı sadece hormonlar bile depresyon nedeni olabilir belki boşuna bu kadar zaman kaybediyorsunuz belkide gerçekten ilaç ve psikoterapiye ihtiyacınız var bir sorununuz olup olmadığına kesin olarak inanmadan önce lütfen en az iki farklı doktorun teşhis koymasını bekleyin.psikolojide zaten kesin bir netlik yok sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak teşhis koyuluyor genelde çok şüpheci olmayın ama işi sağlam tutmakta fayda var.

Bu yaşlarda oluyor gelecek kaygısı,mutsuzluk normal aslında geçecek bu ruh Halim diye düşün psikoloğa gitmeden önce kişisel gelişim kitapları var oku bi araştır belki ruhun açtır dua et örneğin bende bu yaşlarda böyleydim İnan ki normal pozitif olmaya çalış gelecek planları yap kendine hayatın tadını çıkar daha çok gençsin Allah dermansız dert vermesin elinde avcunda ne varsa kıymetini bil derim

Back
X