• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kötülerin hep kazanması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

pepperony

Nirvana
Pro Üye
9 Eylül 2013
12.055
27.764
798
demin bir haber okudum bunun üstüne düşündüm
kendi hayatımda da bile isteye iftira atan yalan söyleyen yuva yıkan dedikodu çıkaran insanların hayatlarına hiç bir şey olmadan senelerce devam ettiğini görüyorum
ayakları taşa değmiyor güle oynaya devam ediyorlar
ama haksızlığa uğrayanlar bunu söyledikçe sen de böyle yapmasaydın diye eleştiriye uğruyorlar
örneğin kadın aldatılıyor adam metresiyle evleniyor karısından olan çocuğu bir kenara atıyor
iki üç çocuk da metresten yapılıyor
diğer kadın senelerce tek kalırken metres 25 yıldır evli mutlu ve çocuklu

biri iş yerinde iftira atıyor şikayet ediliyor iftira atana hiç bir şey olmuyor diğeri işinden oluyor
iftira atan işinde yükseliyor
hadi yasal adaletten geçtim bu ilahi adalet nerede
yada öyle bir şey var mı?

Bu dünyada ilahi adalet çabucak işleseydi sabretmesi gereken imtihan olan kişi nasıl cenneti kazanacaktı? İnancınızdan bişey kaybetmeyin. Allah intikam alanların en hayırlısıdır ve intikamını almakta acele etmez. Çünkü bilemeyiz bu dünyadaki cezası belki yaptıklarının karşılığı değildir ve onu en ağırı bekliyordur.

Bilmiyorum bana da dünya çok adaletsiz geliyor.

Sanırım biz çok hızlı bir adalet istiyoruz ama ilahi adalet daha yavaş işliyor. Ya da insanların başına tesadüfen kötü bir şey geliyor biz de “ooo ilahi adalet işte böyle olursuun” diyoruz. Kim bilir :eek:

Bilmiyorum bana da dünya çok adaletsiz geliyor.

Sanırım biz çok hızlı bir adalet istiyoruz ama ilahi adalet daha yavaş işliyor. Ya da insanların başına tesadüfen kötü bir şey geliyor biz de “ooo ilahi adalet işte böyle olursuun” diyoruz. Kim bilir :eek:
belki de

Mutlu bir evliliği olduğunu bilmiyoruz dışarıdan öyle görüyoruz
Ben tepeden bakan insanların düşüp gittiğini de gördüm genelleme yapılamaz ama eden bulur sözüne inanıyorum
Sonuçta ektiler biçecekler

Siz bazı şeylere şahit oluyorsunuz, bazı kısınlarını görüp, bir kısmını duyuyorsunuz.
Bütünü görmeniz mümkün değil (öncesini şimdisini sonrasını göremeyiz insan olarak)

O yüzden hak hukuk konuşurken biraz daha yavaş davranmak lazım.

Adalet mevzusu özellikle Allah katında çok ince bir olaydır. O neyin doğru neyin yanlış olduğunu görüyor zaten.
Kalpleri biliyor.

Bu konuyu okuyunca cocukluk arkadasim geldi aklima. Babasi annesini sekreteriyle aldatti. Annesini tehditle dove dove bosadi cocuklari kendisi aldi metresini eve getirdi nikah kiydi bir cocuk da ondan yapti. Annesiyle cocuklarin gorusmesine izin vermezdi annesi cocuklari okulda gizli gizli gormeye gelirdi. Sonra babasi bunu öğrenince daha buyuk olay cikardi. O metrese ne mi oldu hicbir sey :issiz:
Kendi cocuguna yagdirdi da yagdirdi arkadasim ve abisini her firsatta dövdü asagiladi bir lokmalarinin hesabi yapti. 20 yil oldu kari koca hala cok mutlular :issiz:

Ilahi adalet gerceklesiyor ama sen birsey yapmayip olayi kabullenerek kendi hayatina devam edince ve yasadiklarini sikayet etmeyince kotuyle kotu olmadikca gerceklesiyor.

Ama insan yasadiklarini sindiremeyince olayi kendi eline alarak karsi koyunca vsvs o ilahi adalet gerceklesmiyor iste. Sanirim tamamiyle rahat olmak lazim. Belki iftira atildi isten cikarildi ama sabir edince daha iyi is bulacak hem o kotu insanlardan uzaklasmis olacak. Herseyin hayirlisina gelistigini dusunerek ofke, intikam ve kinden uzak durmak lazim sanirim. Belki kaybettigimizi dusunurken kazaniyoruz ama goremiyoruz veya sonra gorecegiz.

Boyle seyler insani yipratinca insan olaylarin icine kapilinca boyle kotu olan kazaniyor saniyor iste... Haksizliga haksizlikla karsilik vermemek gerekir.

Bu konuyu okuyunca cocukluk arkadasim geldi aklima. Babasi annesini sekreteriyle aldatti. Annesini tehditle dove dove bosadi cocuklari kendisi aldi metresini eve getirdi nikah kiydi bir cocuk da ondan yapti. Annesiyle cocuklarin gorusmesine izin vermezdi annesi cocuklari okulda gizli gizli gormeye gelirdi. Sonra babasi bunu öğrenince daha buyuk olay cikardi. O metrese ne mi oldu hicbir sey :işsiz:
Kendi cocuguna yagdirdi da yagdirdi arkadasim ve abisini her firsatta dövdü asagiladi bir lokmalarinin hesabi yapti. 20 yil oldu kari koca hala cok mutlular :işsiz:
yani aslında sadece metresler için yazmadım konuyu
ama daha çok örneğim var
mesela birine iftira atıp bir de üste çıkan aileler
kardeşleri mirastan pay alamasın diye binbir fırıldak çeviren kardeşler
dünya kadar insanın ekmeğiyle oynayanlar
her işi torpille adam kayırmayla halledenler
hiç mi birine bir şey olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X