• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötülük problemi ?

frzenur3456

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
30
Puanlar
8
Arkadaşlar sizinde çevrenizde kötülük ve ahlaksızlık artı mı kendi ailem haric herkeste midemi bulandıracsk olaylar duyuyorum birden fazla aklım almıyor yazmak istedim.

Bizim kasaba nezih kendi halinde bir yerdi. Son bir kaç yıldır yaşanan olaylar filmleri aratmıyor. Kesinlikle çok arttı

Arkadaşlar sizinde çevrenizde kötülük ve ahlaksızlık artı mı kendi ailem haric herkeste midemi bulandıracsk olaylar duyuyorum birden fazla aklım almıyor yazmak istedim.

Bu ara birçok konuya aynı şeyi yazıyorum ama;

Bize ne, size ne, kime ne???

Kötülükten kasıt tam olarak ne bilmiyorum ama ahlaksızlık kime göre neye göre? Size ahlaksız gelen şeyler bir başkasına normalde gelebilir. Diğer arkadaşların da dediği gibi BİZE NE SİZE NE herkes kendi kapısını süpürsün tabi

yahu kadın kötülükten bahsediyor nasıl bize ne size ne diyebiliyorsunuz? eve gelen usta normalde 10bin tlye yapacağı tadilat işini, yalnız yaşayan kadın hem anlamaz hem de benimle tartışıp sesini çıkaramaz diye 50bin tl istiyor. bu kötülük değil mi, ahlaksızlık değil mi? burada nasıl herkes kendi kapısının önünü süpürsün diyebiliyorsunuz ilginçsiniz cidden.

Bence eskiden konuşmak ayıptı çoğu şeyi şu an herkes çekinmeden konuştuğu için daha net her şeyi duyuyoruz eskiden aman annemin ayıbınu kapatayım komşunun ayıbını örteyim denirdi şimdi site wp grubuna beni uyarmadan yazmış kadın bacım kapımı tıklat rahatsız olduysan söyle dimi illa açık açık ifşalıcak konuda şu kedi kumunu bekletmeden atıyoruz bende tam evden çıkıcaktım hamile olduğum için lavaboya döndüm kapıda kedi kumu kaldı 4 dakika hemen site wp grubuna resim atmış kadın beni

Elalemin yaptıklarını niye bu kadar dert ediyorsun bu 1
Ailende "kötülük ve ahlaksızlık" olmadığını nereden biliyorsun buda 2

Son düzenleme:
Artan bir şey yok sadece çok fazla uyarana maruz kalıyoruz çok şey görüp duyuyoruz
Şiddet yağmacılık, cinsel istismar, gasp vs eskiden çok çok daha fazlaymış, görünürlük arttıkça azaldı, bu azalmış hali yani

Ailene de çok güvenme bence onlar da insanoğlu

yahu kadın kötülükten bahsediyor nasıl bize ne size ne diyebiliyorsunuz? eve gelen usta normalde 10bin tlye yapacağı tadilat işini, yalnız yaşayan kadın hem anlamaz hem de benimle tartışıp sesini çıkaramaz diye 50bin tl istiyor. bu kötülük değil mi, ahlaksızlık değil mi? burada nasıl herkes kendi kapısının önünü süpürsün diyebiliyorsunuz ilginçsiniz cidden.
Dünya oluştuğundan beri kötülükler var ve kıyamete kadar devam edecek bunu dert edip hastalık hastası mı olalım? Şiddet, istismar, aile içi taciz, hırsızlık, arsızlık, dolandırıcılık vb. Bu olaylar hep vardı. Daha çok karşımıza çıkması bizim suçumuz değil. Yetkililer bir zahmet denetlesin, caydırıcı cezalar koysun önlesin.
Artı kendi ailesi dışında herkesi nasıl zan altında bırakıyor? Belki ailesinde de var.

Ucu size dokunuyor mu ?
Dokunmuyorsa boşverin. Ortam kötü maalesef.

Yalnız yaşayan kadın gerizekalı değilse 10 binlik işe 50 bin vermez, vermesin. Yine bize ne? Elin kadınının yalnız yaşamasını mı dert edeyim, uyanıklık yapan ustanın kulağını mı çekeyim. Bana ne? Biz de yalnız yaşadık, başımızın çaresine aslanlar gibi baktık. Hala bakıyoruz.

Yani ne yapabiliriz ki buna? Her insanın içinde bastırdığı bir kötü taraf var. Onu bastırabildiğin kadar iyisin. Yoksa insan sinirlenince bardak da kırar adam da bıçaklar. Herkes kendine göre daha adil daha güvenilir daha doğru. Buna hiçbir şey yapamayız. Şu an herşey daha kolay ortaya çıkıyor hemen duyuluyor. Yoksa cinayetler de vardı tecavüz de vardı dolandırıcı da vardı yani ezelden beri. Önemli olan biziz.

Yalnız yaşayan kadın gerizekalı değilse 10 binlik işe 50 bin vermez, vermesin. Yine bize ne? Elin kadınının yalnız yaşamasını mı dert edeyim, uyanıklık yapan ustanın kulağını mı çekeyim. Bana ne? Biz de yalnız yaşadık, başımızın çaresine aslanlar gibi baktık. Hala bakıyoruz.
yalnız yaşayan kadın evinin yerini öğrenen ustadan çekiniyor. herhangi bir kimsenin derdini dert edinmek ya da birilerinin kulağını çekmek zorunda değilsiniz. buradaki mesele, bana dokunmayan yılandan banane isterse bin yaşasın demek yerine yanlış yanlış, kötüye kötü diyebilmek.

yalnız yaşayan kadın evinin yerini öğrenen ustadan çekiniyor. herhangi bir kimsenin derdini dert edinmek ya da birilerinin kulağını çekmek zorunda değilsiniz. buradaki mesele, bana dokunmayan yılandan banane isterse bin yaşasın demek yerine yanlış yanlış, kötüye kötü diyebilmek.
Usta çok ayıp etmiş.
Dedik, ne oldu?

eşinden miden bulanmıyo da sağa sola mı sardın kafayı en büyük ahlaksız senin ailen olan eşin napıyosun böyle mi unutuyosun derdini

Back
X