Cevabım net: Tayini isteyin.
Aslında size üzülerek yazıyorum bu cevabı, normalde boşanmayla çocuktan da boşanılmıyor, anne baba birbirine saygı çerçevesinde davransın, çocuk iki tarafı da görsün derim.
Ancak sizin durumunuz da normal değil. Çocuğun herşeyden öte sağlıklı bir ev ortamına ihtiyacı var, bunun için sizin sağlam kalmanız lazım.
Memuriyetten atılma şartları belli, iftira dolu ihbarlar yapıyorsa siz ne yapabilirsiniz ki?
Bir de kimden akıl alıyor bu eş? “Hesaplar görülecek” ne demek? Türkiyede ortak velayet yok, çocuk genelde de anneye kalıyor. Anne uzaklaşırsa geçmiş olsun.
Hadi siz eş nafakası isteseniz anlayacağım da ortada paylaşılamayan zaten çocuğun nafakası ve ortak paranız. Buzdolabını kazanıp da çocuktan uzaklaşmak büyük başarı, evet.
Yine üzülerek diyorum, başka pek seçeneğiniz yok şu anda.
Bu arada çocuğu asla babadan kaçırmayın. Kaçırmayından kastım göstermeyin değil, görüşebileceğini adresle birlikte mesaj atın. Mesaj diyorum zira konuşma içerikleri mahkemede çıkmıyor, iki gün sonra çocuğu göstermiyor diye iftira atarsa o mesajları kanıt olarak gösterirsiniz. Sağlam ilerleyin.