Kova Burcu 21 Ocak - 19 Şubat Kova Burcu ve Amaçları

Eylul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
6.137
13
44
Bireyligin gelistirilmesi - Kova'nin hedefi budur.

Kova toplumun kendisiyle ilgili beklenti ve planlarini kendi gercek bireyliginden ayirmak, kendi hayatini yasama hakkini savunmak icin hic bir destege ihtiyac duymadan dunyanin onunde durmak ister. Kova'nin kaynagi dehasi ve inatciligidir. Deha yeniyi ogretilmeyen yollarla dusunebilme yetenegidir. Ve Kova bu yetenekle donatilmistir. Farkli dusunur. Ana akim disindaki dusunce alanlari onu miknatis gibi ceker. En olumcul dusmani kabile icgudusudur. Kova pedersahi hiyerarsilere karsi icgudusel bir guvensizlikle dogar.
Tek stratejisi taviz vermeden kisisel ozgurlugunu ve bireyligini Korumaktir. Kova kimse onunla ayni fikirde olmasa bile, secimlerinin dogru oldugundan emindir. Kendisine dogru uzanmis suclayici parmaklara inatciligi ile karsi durur.
Ayni inatciligi onun golgesidir. Kendi hayatini bicimlendirmek konusunda direnecegine, geleneksel rolu izler. Ve mevcut ozgurluk duygularini daha guvenli gorunen arenalarda sergiler. Dahi yok olur. Diger golgesi olan sembolik isyan baslar. Bireyligini ve olagandisi deneyimler yasama hakkini savunacagina, bu enerjiyi anlamsiz tuhaf davranislari savunarak harcar. Bireyligi gelismeyince bu eksantrikliklerin arkasina gittikce daha cok saklanir. Suni oz guvenine karsin, mesafeli, hatta belki soguk gozlerin altinda bosluk ve kayip bir insan bulunur.

Ogrenmesi gereken; gercek gereksinmelerini ve dunyadaki gercek Amacini belirlemek, kabul edilme arzusu ve sosyallesme ugruna bireyliginden taviz vermeden kendini ifade etmektir


alıntı
 
benim de tek hayalim hayata bir 3. dünya ülkesinde ailemden hiç destek almadan yaşamaktı :KK70:... Kendi maaşımı almak,araba taksidimi ödemek için çok beğendim elbiseden vazgeçmek.... Ya da o beğendim elbise yerine bir parça ekmek bulamayan insanlara yardım etmek ve onlara yardım etmek.. uluslar arası ilişkiler okuyup böyle bir ülkeye gitmek istiyorum...trinidad tobaggo olabilir mesela :KK70:
 
X