Tesekkur ederim canım benim ama sanırım yarışmaya dahil olamayacagımellerine sağlık, bizim burda keşkek daha katı macunumsu oluyor, bir de et konuyor içine ya tavuk ya dil yada kemikli et. böyle sakız gibi uzayan bir formda oluyor. her yörenin farklı demekki. eminim çok lezzetli olmuştur , ohhh hepsi doğal hem de
Tesekkür ederim canımEllerine,emeğine sağlık canım nefis görünüyorAma sebze yemeği olmadığı için yarışmaya dahil edemiyorum
Yarışmanın konusuna bakmamışım bile keşkeği görünce geldim direk :)Veee yarışmadan şutlandım bileeee
Bende kış yemegi deyince içimiz ısınsın dedim ama meğer sebze hazırlamak gerekiyormuşYarışmanın konusuna bakmamışım bile keşkeği görünce geldim direk :)
Tam olarak bunun tarifini ariyorum paylasirmisinizellerine sağlık, bizim burda keşkek daha katı macunumsu oluyor, bir de et konuyor içine ya tavuk ya dil yada kemikli et. böyle sakız gibi uzayan bir formda oluyor. her yörenin farklı demekki. eminim çok lezzetli olmuştur , ohhh hepsi doğal hem de
Tabi kiTam olarak bunun tarifini ariyorum paylasirmisiniz
Aşure gibi mi oluyorr hic yemedim bundan en ve merk ettim gerçekten teşekkür ederim canım :)
Yok aşure gibi olmuyor. Macun gibi oluyor. Taneleri tamamen eziliyor etle birlikte . Ne kadar ezilirse o kadar lezzetli oluyor , ben büyükçe bir tahta kaşık arkasıyla gücüm yettiğince ezmeye çalışıyorum. Düdüklüde iyi pişince fazla zor olmuyor.Aşure gibi mi oluyorr hic yemedim bundan en ve merk ettim gerçekten teşekkür ederim canım :)
Evet et tadı girince lezetti 5 kat fazla olur :)Yok aşure gibi olmuyor. Macun gibi oluyor. Taneleri tamamen eziliyor etle birlikte . Ne kadar ezilirse o kadar lezzetli oluyor , ben büyükçe bir tahta kaşık arkasıyla gücüm yettiğince ezmeye çalışıyorum. Düdüklüde iyi pişince fazla zor olmuyor.
Ben bayılıyorum keşkeğe ama keşkek = buğday bende sanırım. Çünkü gendime pilavı denir yine buğdayla yapılan bir pilav. Ona da bayılıyorum. Buğday seviyorsan denemelisin
Kıyma ile olur mu bilemedim sanki kıyma taneleri ağza gelebilir pütür pütür. Ama tavuk etiyle de denedim o da çok iyiydi. Kuşbaşı etle de denedim o da çok iyiydi. Attığım tarifte Yok ama kuru fasulye de koyuyorum ben nohutla birlikte. Tam bir protein deposu oluyor tabi üstüne de bol tereyağıEvet et tadı girince lezetti 5 kat fazla olur :)
Bu arada acaba et suyuyla yapıncada aynı lezzeti verir mi?
Yada kıymayla?
Mısırla yapılanı çorba gibi oluyor ve pek lezzetli gelmiyor bana. Damak tadım alışık olmadiğından.
Evet kaynananda koyuyor kuru fasulyeKıyma ile olur mu bilemedim sanki kıyma taneleri ağza gelebilir pütür pütür. Ama tavuk etiyle de denedim o da çok iyiydi. Kuşbaşı etle de denedim o da çok iyiydi. Attığım tarifte Yok ama kuru fasulye de koyuyorum ben nohutla birlikte. Tam bir protein deposu oluyor tabi üstüne de bol tereyağı
Cok tesekkur ederim
Evet kaynananda koyuyor kuru fasulye
Canım sana bisey sorucam ya cok alakasi yok ama konuyla
Simdi besamel sos yapacagim ama sütüm yok yogurt koysam olmaz mı
Yogurt ve yumurta ile yaptım tereyagı da koyunca güzel oldu canımYok canım sanki olmaz yaçok farklı tadlar sütle yoğurt. Suyla yapsan daha iyi diyeceğim de Yok suyla da olmaz. Süt şart bence. Hiç denemedim ama olmaz gibi geliyor
Böyle böyle yeni lezzetler çıkıyor demek, çok merak ettim tadını. Afiyet olsunYogurt ve yumurta ile yaptım tereyagı da koyunca güzel oldu canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?