• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köyde öğretmenlik yapmak iki kat zor..

Hocam merhaba,
konunu yeni gördüm,Allah yardımcın olsun.şartların oldukça zormuş.
ben de küçük bir ilçede 4. yılımı bitirdim,tayinim çıktı diye umuyorum şu an.
bu ilçede 2 yıl yalnız yaşadım,evlendikten sonra il merkezine taşındım.
yalnızlık çok zor gerçekten,benim bulunduğum yer iyi görünmesine rağmen çok tuhaf bir yerdi.
ramazan günü 20 gün su kesilir,kimsenin de gıkı çıkmazdı,evim 4. kat,yalnızım ve başımdan işe başlar başlamaz bir ameliyat geçti.evde bir damla su yok,o kadar kata çıkarsam dikişlerim patlar...Allah komşularımdan razı olsun,çok yardım ettiler.
yalnızsın ,bekarsın,gençsin...küçük yerde zor.çoğu gece oturma odamın ışığı kapalı otururdum,2 tane sapık dadandı peşime,evde olduğumu görüp telefonla rahatsız etmesinler diye.dedikodu çıkar korkusu bir yandan,başıma bir şey gelir korkusu bir yandan..off zor günlerdi.
Allah yardımcın olsun,bekarsın anladığım kadarıyla.ben evlendikten sonra rahatladım,en azından bir şey olduğunda eşim yanımda oldu hep.
küçük okulda çalıştım,şimdi de büyük okul korkusu sardı.tayin istediğim okul oldukça büyük,ve veli yönünden sabıkalı.nerdeyse okulun kapısında yatıyorlar.hayırlısı...

sizinkı bndende betermiş hocam..hepimiz ne zorluklara gebe yerlere atandık..şükredıyorum yınede ALLAHA..

siz iliçi ıstedınız sanırım.. bnde nasipse ildışı ısteyeceğim.. sonrada inşallah nişanlım yanıma eş durumu ısteyecek.. yenı gıttığım yerde ıyı bı düzen kurmak ıstıyorum..

ALLAH herkesin gönlune göre olanın en guzelını nasıp etsın:nazar:

Son düzenleme:
Ben de köyde çalıştım 3 yıl il merkezinde de yüksek lisans yaptım sonra da doktora.
maaşımı hep yollar aldı. asla maaşımdır şöyle bir para harcayayım olmadı.
sonra evlendim adı büyük kendi küçük bir şehre geldik. burada da veli terörü yaşıyorum.
sadece ben değil bütün öğretmenler. ödev verirsin ertesi gün veli kapıda, kitap verirsin
oksunlar diye veli kapıda, öğrenciye kızma falan hiç karıştırmıyorum.
147'yi en çok kullananlar bizim veliler. resmen meslkten soğudum bu veliler yüzünden.

mrhb hocam nerede çalışıyorsunuz siz ? Allah yardımcınız olsun..

Kızlar ben normalde öğretmenim ama bi devlet kurumunda sözleşmeli çalışıyorum.nitelikli memurluk gibi pozisyonum o yüzden maaşım öğretmenlikten biraz daha yüksek..memleketimdeyim bir de..bu atamada bölümümde alım çok,ve ben tercih yapsam gelecek..ama çok kararsızım,eşim geçme öğretmenlik zor,sen şu an çok rahatsın,pişman olursun diyo (kendisi öğretmen)..bende emin değilim sonuçta sözleşmeliyim korkuyorum ilerde birşey olursa diye..öyle kararsızım ki..öğretmenliğide şu an ki mesleğimi de seviyorum...ne yapayım kızlar? :(:(:18::18:

Kızlar ben normalde öğretmenim ama bi devlet kurumunda sözleşmeli çalışıyorum.nitelikli memurluk gibi pozisyonum o yüzden maaşım öğretmenlikten biraz daha yüksek..memleketimdeyim bir de..bu atamada bölümümde alım çok,ve ben tercih yapsam gelecek..ama çok kararsızım,eşim geçme öğretmenlik zor,sen şu an çok rahatsın,pişman olursun diyo (kendisi öğretmen)..bende emin değilim sonuçta sözleşmeliyim korkuyorum ilerde birşey olursa diye..öyle kararsızım ki..öğretmenliğide şu an ki mesleğimi de seviyorum...ne yapayım kızlar? :(:(:18::18:

mesleğinde kal arkadaşım bizi de sözleşmeliye geçirecek nasılsa vakti gelince.

sonuç nedir?
inşallah olmuştur tayinin..

yok hocam 5 puanla kaçtı ege..

hayırlısı olsun..kendıme bi parça ıyılık yapıp köyden küçük bı beldeye taşındım..koyde kalacak ev yok..ev sahıbı çık dedı kaldık ortada..

şimdide yol için bnden gunluk 60 tl ıstıyor adamlar..yol 12 km.. bn nasıl vereym 20 gunde 1200tl eder.. hayırlısı bakalım..

köyun çilesi bitmez.. öğretmenliğınki hiç bitmez:47:

aman arkadaşım ne öğretmenliği ya..otur oturduğun yerde bnce..

dertsız başına dert alma.. ne sen ol,ne de çoluk çocuğun öğretmen olsun..

guzelliklerle dolu bır meslek ancak zorluğuda düşmanıda bol..bozma rahatını..

yok hocam 5 puanla kaçtı ege..

hayırlısı olsun..kendıme bi parça ıyılık yapıp köyden küçük bı beldeye taşındım..koyde kalacak ev yok..ev sahıbı çık dedı kaldık ortada..

şimdide yol için bnden gunluk 60 tl ıstıyor adamlar..yol 12 km.. bn nasıl vereym 20 gunde 1200tl eder.. hayırlısı bakalım..

köyun çilesi bitmez.. öğretmenliğınki hiç bitmez:47:

Nasıl insanlarmış onlar öyle!
İlk okuduğumda aylık 60tl zannettim ama günlükmüş :53:
En iyisi bir araba alın siz, daha ucuza gelir bari.

Nasıl insanlarmış onlar öyle!
İlk okuduğumda aylık 60tl zannettim ama günlükmüş :53:
En iyisi bir araba alın siz, daha ucuza gelir bari.

7 yıldır bu meslekteyım her yıl başka türlüsü çıkıyor işte..
ehliyet kursuna yenı yazıldım..
korkuyorum ama bu durumda ehlıyet sahıbı olmak zorunda hıssettım kendımı..
görev yaptığım köyde ise aylık 800 e göturelım dıyen oldu.. 12 km yol için gunluk 35-40 tl.. bn oraya hızmet edıyorum ama ustune para vermek vaala zoruma gıdıyor..milli eğitim müdürüne gıttım okula lojman yapın bu boyle olmaz dedım ama güldüler..5 öğretmen olacak okulda bn dahıl..ben kadrolu dığerlerı ucretli görevlendırme yapılacak haftaya..sankı lojman lükse giriyor:50:

benım çile bıtmez bu öğretmenlikte..ALLAH yardımcımız olsun..

Halledebildin mi yol problemini ?Yol sıkıntısı nedir o kadar iyi biliyorum ki..
2 sene köyde kaldıktan sonra ilçeye taşındım bende.37 km ama karadenizde bu 2 katı yol oluyor.
Aylık 460 lira yol parası veriyorum.Kira desen ona yakın...İnsan bunalıyor resmen.

Halledebildin mi yol problemini ?Yol sıkıntısı nedir o kadar iyi biliyorum ki..
2 sene köyde kaldıktan sonra ilçeye taşındım bende.37 km ama karadenizde bu 2 katı yol oluyor.
Aylık 460 lira yol parası veriyorum.Kira desen ona yakın...İnsan bunalıyor resmen.

sağolasın vefalı arkadaşım:nazar:

hallettım bır bakıma..20 gunluk 600e anlaştım..2 öğretmen gıdeceğiz 300e ındı masrafım..ama okuldan sonra yazışmalar vb ıdarı ışler için ılçeye gıdınce bu para 400u buluyor.. öğretmen arkadaşta gidici:53:

ALLAH herpimize yardımcı olsun:31:

kızlar nerde öğretmensiniz bıktım ya yoldan bu yıl servis almadı taksi tutup gitmek zorunda kaldım taa 70 km gidiyorum bi de okulun saati değişti sabah servis yok ne kadar zormuş köyde öğretmen olmak

kızlar nerde öğretmensiniz bıktım ya yoldan bu yıl servis almadı taksi tutup gitmek zorunda kaldım taa 70 km gidiyorum bi de okulun saati değişti sabah servis yok ne kadar zormuş köyde öğretmen olmak

doğu hızmetı sayılan bır yerdeyız..

zorluklar hep aynı..ha bır eksık oluyor kişide ha bır fazla..

sosyallik yok..arkadaşlarla görüşmek taksıye paran kalırsa oluyor..karda yollar kapanacak yakında..hayırlısı..

ALLAH yardım edıyor şükür..

hepimize sabır dilerım..

ilk görev yılımda 50 km gıttım 2 yıl..şimdi 12 km..vırajdan uzuyor tabı..

sizinkı daha beter..ALLAH yardımcınız olsun..

doğu hızmetı sayılan bır yerdeyız..

zorluklar hep aynı..ha bır eksık oluyor kişide ha bır fazla..

sosyallik yok..arkadaşlarla görüşmek taksıye paran kalırsa oluyor..karda yollar kapanacak yakında..hayırlısı..

ALLAH yardım edıyor şükür..

hepimize sabır dilerım..

ilk görev yılımda 50 km gıttım 2 yıl..şimdi 12 km..vırajdan uzuyor tabı..

sizinkı daha beter..ALLAH yardımcınız olsun..

kaç yıl daha dayanabilirim bilmiyorum Allah yardımcımız olsun

Back
X