Köyde öğretmenlik yapmak iki kat zor..

ben atamalarda asla işi şansa bırakmayan bırıyım..5 yıllık okul atama puanlarını ındırdım..okul okul eledım..2 gunumu aldı ama değdi..egede balıkesır denızlı gıbı ıllerın merkezı geldı puanıma ama bn bılerek ılk tercıhe burayı yazdım son gun..doğu hızmetı olması ve tabı o dönem nışanlıma yakın olma nedenı ile:nazar:
nişanlım askerdeyken onun tercıhınıde bn yaptım..şimdi sıvasta..o da doğu hızmetı görunuyor ve aynı puanı olan 6 kişi atandı onunla bırlıkte..ama çoğu doğuyaydı:nazar:

çok ıyı araştırın atama dönemınde..once elınızden gelenı yapın,sonra ALLAHA güvenın..hiçbişey yapmadan tevekkül edılmez..

bu nedenle şanslıyız diyebilirim..ALLAH herkese hayırlı bıryerde ısteğince nasip etsın atanmayı..

atandığınız yerde ilk nereye gıttınız sorusunu anlamadım tam??

ayrı ayrı yerdesnz yani nişanlınızla:( düğün yakındır inşlh..:) evet o atamalrın olduğu döneme bi gelim araştrmalar başlıycak hocam:) hepimizin hakkında hayrlısı olur inşlh...atandığınız yerde ilk nereye gittiniz sorusu:) mesela atansam o köye nereye başvrmam gerekyo,gideceğim yerde kimseyi tanımıyrum sonuçta..eğitim hocamız atandığınızda ilk kime gidersiniz dye bi soru sormuştu da o aklıma geldi..cvplar kimi muhtara kimi imama dye olunca :)) yani ilde ilçede nereye başvrmam gerekyo:? sorarak böle şeyleri öğrenmek istiyorum...:) bilgileriniz içinde teşekkrler..:)

ayrı ayrı yerdesnz yani nişanlınızla:( düğün yakındır inşlh..:) evet o atamalrın olduğu döneme bi gelim araştrmalar başlıycak hocam:) hepimizin hakkında hayrlısı olur inşlh...atandığınız yerde ilk nereye gittiniz sorusu:) mesela atansam o köye nereye başvrmam gerekyo,gideceğim yerde kimseyi tanımıyrum sonuçta..eğitim hocamız atandığınızda ilk kime gidersiniz dye bi soru sormuştu da o aklıma geldi..cvplar kimi muhtara kimi imama dye olunca :)) yani ilde ilçede nereye başvrmam gerekyo:? sorarak böle şeyleri öğrenmek istiyorum...:) bilgileriniz içinde teşekkrler..:)

inşallah herşey güzel olur hepimiz için:nazar:

köye atanırsanız ya da ilçeye netten once okulun tlfonunu bulun..bulamazsanız ilçe memden ısteyın mutlaka mudurle görüşun..kendınızı tanıtın,ne zaman geleceğınızı bıldırın..

koyde lojman var mı,öğretmenler servısle ılçeden gıdıp gelıyor mu? ilçede öğretmen evı var mı bunu öğrenın ilk zamanlr için bu da onemlı..

aslında tercıh lıstenız kesınleştığınde bu bılgılerın bazısını; okulların tel nosunu,ilçeye uzaklığını,ilçe olanaklarını nette olabıldığınce öğrenın..bılgıler guncel olmuyor ççoğunlukla ama olsun..

daha sonra sıze verılen bılgılerle karşılaştırırsınız ; ıyı araştırıp geldığınızı anlarlar hemde sohbet konusu çıkar ordan burdan..ilk karşılaşma onemlıdır dıyenlerdenım:40:

sıkıldım..tatilimı ıstıyorum.. sosyal hayata katılmayı ıstıyorum.. tayınle ılgılı sorulara,evlilik sorularına net cvp verebılmeyı ıstıyorum:14:

bende doğuda değil ama bir köyde çalışıyorum ve ilçede oturuyorum hergün gidip geldim 6 yıl boyunca. ve bu yıl zahmet edip açarlarsa şehir merkezine tayin isticem. köy çocuklarının saflığına (temizlik anlamında), velilerin "hoca hanım sen bilirsin" tarzı konuşmalarına alıştım, büyük şehre gitmekten korkuyorum. velilerin çok bilmiş olmasından, öğrencilerin tavırlarından ve kalabalık sınıflardan çok korkuyorum.

bende doğuda değil ama bir köyde çalışıyorum ve ilçede oturuyorum hergün gidip geldim 6 yıl boyunca. ve bu yıl zahmet edip açarlarsa şehir merkezine tayin isticem. köy çocuklarının saflığına (temizlik anlamında), velilerin "hoca hanım sen bilirsin" tarzı konuşmalarına alıştım, büyük şehre gitmekten korkuyorum. velilerin çok bilmiş olmasından, öğrencilerin tavırlarından ve kalabalık sınıflardan çok korkuyorum.

bndede bnzer bır tereddut var gıbı ama ben 3 yıldır köyde kalıyorum..öncekı 3 yıldada gıt gel yapıyordum 1 saat uzaklıkta köye..

sosyal hayattan uzak kalmaya değmez dıyorum bu tereddutum için bu genç yaşta..bn sırf bu yzden gıdeceğim..

köyden bunaldım..tek bayansın ve müdürsün.. sızın bahsettığınız gıbı bır köy ınsanıda burada çk çk az buda buraya yetmıyor..

inşallah hepimizin gönlundekı hakkında hayırlı olandır:nazar: nerde olursa olsun yapacağız işimizi..

Bende ilkokul öğretmeniyim, zamanında köyde çalıştım
gerçekten şehirden çıkıp köy hayatını yaşamak çok zor ama katlanıyor insan; zaten öğretmenliği bu kadar kutsal kılan bu bence...

Bende ilkokul öğretmeniyim, zamanında köyde çalıştım
gerçekten şehirden çıkıp köy hayatını yaşamak çok zor ama katlanıyor insan; zaten öğretmenliği bu kadar kutsal kılan bu bence...

gerçekten kıymet bılen ınsanların çoğalması lazım hocam..

ben en basıtı vıtrınlere baka baka dolaşmayı ıstıyorum..

rahatsızlandığımda yarım saat uzaklıkta ılçeye gıtmek için araba bulamadım dıye geceyarısı kımseyı rahatsız etmek ıstemıyorum..

sınemaya gıtmek ıstıyorum,arkadaş edınmek..

evımdekı güğümü kışın sadece dekor olarak kullnmak ıstıyorum:31:

şükür halimize tabi..bin defa şükür:nazar: ama hakıkaten herkesın dayanabıleceği şey değil biziim meslek..

merhaba hocam bende okulöncesi son sınıf öğrencisiyim seneye kpss ye gireceğim yalnız erkek arkadaşım bilgisayar programcısı seneye evlilik düsünüyoruz özel sektörde çalışacak ve ben seni doğulara nasıl göndereyim evlenınce diyor haklıda eş durumu nasıl oluyor bilmiyorum ama sanırım 4 yıl doğu zorunlu imiş inanın o kadar üzülüyorum ki keske devlet memuru bir eşim olsaydı diyorum o kadar takıyorum ki bunu kafama eş durumu hakkında bilginiz var mı lütfen yardım edin bana benim gibi olup eşi özel sektörde çalışan yok mu

merhaba hocam bende okulöncesi son sınıf öğrencisiyim seneye kpss ye gireceğim yalnız erkek arkadaşım bilgisayar programcısı seneye evlilik düsünüyoruz özel sektörde çalışacak ve ben seni doğulara nasıl göndereyim evlenınce diyor haklıda eş durumu nasıl oluyor bilmiyorum ama sanırım 4 yıl doğu zorunlu imiş inanın o kadar üzülüyorum ki keske devlet memuru bir eşim olsaydı diyorum o kadar takıyorum ki bunu kafama eş durumu hakkında bilginiz var mı lütfen yardım edin bana benim gibi olup eşi özel sektörde çalışan yok mu

eşinin devlet memuru olmasıyla 4 yılın ne alakası var ?

eşi devlet memuru olanlara 4 yılda indirim mi oluyor :1:

Ben de köyde çalıştım 3 yıl il merkezinde de yüksek lisans yaptım sonra da doktora.
maaşımı hep yollar aldı. asla maaşımdır şöyle bir para harcayayım olmadı.
sonra evlendim adı büyük kendi küçük bir şehre geldik. burada da veli terörü yaşıyorum.
sadece ben değil bütün öğretmenler. ödev verirsin ertesi gün veli kapıda, kitap verirsin
oksunlar diye veli kapıda, öğrenciye kızma falan hiç karıştırmıyorum.
147'yi en çok kullananlar bizim veliler. resmen meslkten soğudum bu veliler yüzünden.

hayırlısı olsun hocam.. doğudakı koşulların ağırlığı bır başka olduğundan hak verıyorum bn arkadaşınıza..

özel sektörde çalışan eşin o ılde son ıkı yılda sıgortasının 360 gun olması gerek.. prım gunu bu sayıdan azsa tayın ısteyemezsınız yanına..

yakında özur durumu yer değiştırme kılavuzu yenılenecek..bu kılavuzu takıp etmenızı tavsıye ederım..

eşinin devlet memuru olmasıyla 4 yılın ne alakası var ?

eşi devlet memuru olanlara 4 yılda indirim mi oluyor :1:

yanlış anlamışsınız arkadaşı..

yanı atananlara bu sene ; "4 yıl tayın ıstemeyeceğim" ıbaresı yazılı mukavele ımzalattılar ..

bnce bunu kastedmiştir kendısı..

Son düzenleme:
Ben de köyde çalıştım 3 yıl il merkezinde de yüksek lisans yaptım sonra da doktora.
maaşımı hep yollar aldı. asla maaşımdır şöyle bir para harcayayım olmadı.
sonra evlendim adı büyük kendi küçük bir şehre geldik. burada da veli terörü yaşıyorum.
sadece ben değil bütün öğretmenler. ödev verirsin ertesi gün veli kapıda, kitap verirsin
oksunlar diye veli kapıda, öğrenciye kızma falan hiç karıştırmıyorum.
147'yi en çok kullananlar bizim veliler. resmen meslkten soğudum bu veliler yüzünden.

beslenme lıstesını haftalık verıyorum.. çocuğu bademcık amelıyatı olmuş..bslenmeyı unutmuşlar...aç kaldı çocuklar.. okula ertesı gun adam gelıyor,bana nıye hatırlatmadın.. bn mecburmuyum dıye tartıştık..yok yere ders saatı gıttı..

bırı geldı tahdıt ettı..bır veli çocuğuna bişey demiş..çocuk alınmış..bn bışey dememişim.. dıyorum haberım yok..sen görursun bılmem ne..

bırı dıyo benım çocuk öğlen eve gelmedı sen yollamadın..

zor hocam ınsanlarla mesleki etkıleşimlı olmak..ALLAH SABIR VERSIN HEPİMİZE:nazar:

Son düzenleme:
hayırlısı olsun hocam.. doğudakı koşulların ağırlığı bır başka olduğundan hak verıyorum bn arkadaşınıza..

özel sektörde çalışan eşin o ılde son ıkı yılda sıgortasının 360 gun olması gerek.. prım gunu bu sayıdan azsa tayın ısteyemezsınız yanına..

yakında özur durumu yer değiştırme kılavuzu yenılenecek..bu kılavuzu takıp etmenızı tavsıye ederım..

hocam ben istanbulda yaşıyorum

1,5 yıl doğuda kalıp stajyerlik kalktığı zaman eş durumundan tayin istenilip emekli olana kadar istanbulda kalabilir miyim hiç tayinim çıkmadan? Doğu hizmetini 1,5 yılda tamamlayabilir miyim eş durumundan? bildiğim kadarıyla bekarlara doğu 4 yıl evlilere 2 yılmış doğru mu hocam?

hocam ben istanbulda yaşıyorum

1,5 yıl doğuda kalıp stajyerlik kalktığı zaman eş durumundan tayin istenilip emekli olana kadar istanbulda kalabilir miyim hiç tayinim çıkmadan? Doğu hizmetini 1,5 yılda tamamlayabilir miyim eş durumundan? bildiğim kadarıyla bekarlara doğu 4 yıl evlilere 2 yılmış doğru mu hocam?

adaylık kalktığında eş durumundan tayın ısteyıp gıdersınız hocam..hayırlısı olsun..

doğu hızmetını yapmamışsanız zorunlu hızmet kapsamı dışındakı okulları tercıh edemezsınız dıye bılıyorum..

ben doğu hızmetı olan bır ıldeyım..o nedenle kesın bışey soyleyemem..

bahsettığınız evlilere 2 bekara 4 yılı hıç duymadım..sanmıyorum kılavuzda böyle bır madde mevcut değil..

yer değiştırme kılavuzu iliçi için dün açıklandı..ağustos ılk hafta ildışı için yayınlanacak klavuz..sonrasında ıse yenı yönetmelik eş durumu için yetiştırılecek denılıyor.. bu sorularınızın en net cvbı orada yer alacak..

beslenme lıstesını haftalık verıyorum.. çocuğu bademcık amelıyatı olmuş..bslenmeyı unutmuşlar...aç kaldı çocuklar.. okula ertesı gun adam gelıyor,bana nıye hatırlatmadın.. bn mecburmuyum dıye tartıştık..yok yere ders saatı gıttı..

bırı geldı tahdıt ettı..bır veli çocuğuna bişey demiş..çocuk alınmış..bn bışey dememişim.. dıyorum haberım yok..sen görursun bılmem ne..

bırı dıyo benım çocuk öğlen eve gelmedı sen yollamadın..

zor hocam ınsanlarla mesleki etkıleşimlı olmak..ALLAH SABIR VERSIN HEPİMİZE:nazar:

Allah yardımcınız olsun.

Aslında mesleki etkileşimde olmasanız da, çocuklar yani biraz klişe olacak ama gelecek nesiller sözkonusu olduğunda bu yazdığınız şeylere veya pek çok hususta insan davranışlarının daha pek çoğuna üzülmek için bire bir yaşayan olmanız gerekmiyor ki sevgili öğretmenim.

Eminim ki şu çektiğiniz ve yaşadığınız sıkıntıyı ne kadar empati kurmaya çalışsam da sizdeki halinin belki yüzde birine bile ulaşamam evet. Yine de, branşınız dışında sizin de duyduğunuzda, okuduğunuzda veya gördüğünüzde yani mesleki etkileşimde olmadığınız bir dolu hususta karşılaştığınız pek çok şeyde, benim şu an hissettiğim gibi hissettiğiniz durumlar oluyordur. İşte benimkini de öyle bir şeyler olarak düşünebilirsiniz.

Görev yeriniz neresi bilmiyorum ama kolaylıklar ve sabırlar diliyorum.

Velilerle ilgili bir madde belirterek yazan sevgili öğretmenime ve bu kapsamdaki herkese sabırlar, kolaylıklar, tahammül gücü ve düşüncesizlerin karşısında hoşgörülemeyecek şeylere karşı sağduyulu olabilme gücü diliyorum.

Herkese sevgilerimle

Allah yardımcınız olsun.

Aslında mesleki etkileşimde olmasanız da, çocuklar yani biraz klişe olacak ama gelecek nesiller sözkonusu olduğunda bu yazdığınız şeylere veya pek çok hususta insan davranışlarının daha pek çoğuna üzülmek için bire bir yaşayan olmanız gerekmiyor ki sevgili öğretmenim.

Eminim ki şu çektiğiniz ve yaşadığınız sıkıntıyı ne kadar empati kurmaya çalışsam da sizdeki halinin belki yüzde birine bile ulaşamam evet. Yine de, branşınız dışında sizin de duyduğunuzda, okuduğunuzda veya gördüğünüzde yani mesleki etkileşimde olmadığınız bir dolu hususta karşılaştığınız pek çok şeyde, benim şu an hissettiğim gibi hissettiğiniz durumlar oluyordur. İşte benimkini de öyle bir şeyler olarak düşünebilirsiniz.

Görev yeriniz neresi bilmiyorum ama kolaylıklar ve sabırlar diliyorum.

Velilerle ilgili bir madde belirterek yazan sevgili öğretmenime ve bu kapsamdaki herkese sabırlar, kolaylıklar, tahammül gücü ve düşüncesizlerin karşısında hoşgörülemeyecek şeylere karşı sağduyulu olabilme gücü diliyorum.

Herkese sevgilerimle

bırebır yaşamak,deneyımlemek ve bu zorluklara dayanmaya çalışmak empatı kurmaktan çk daha zor.. olumlu olanı olumsuza bı sure sonra çevırıorsunuz çünku takdır edılmıyorsunuz..ne bakanlık ne de çevre eğer sızı tatmın etmıyorsa yaşadığınız zorluk sıze sadece stres olarak yansıyor,oyle kalıyor..

doğu hızmetı çk zor hocam..ilk gunku gıbı olmuyorsunuz hıç..ALLAH herkese kolaylık versın..

bırebır yaşamak,deneyımlemek ve bu zorluklara dayanmaya çalışmak empatı kurmaktan çk daha zor.. olumlu olanı olumsuza bı sure sonra çevırıorsunuz çünku takdır edılmıyorsunuz..ne bakanlık ne de çevre eğer sızı tatmın etmıyorsa yaşadığınız zorluk sıze sadece stres olarak yansıyor,oyle kalıyor..

doğu hızmetı çk zor hocam..ilk gunku gıbı olmuyorsunuz hıç..ALLAH herkese kolaylık versın..

Evet. Aslında, hadi diyelim ki taktir edilme konusunu aşabilir insan. Mutlaka ki hepimiz başarımızın veya emeklerimizin veya özenle ihtimamla ortaya çıkarmaya çalıştığımız şeylerin farkedilmesinden, taktir edilip beğenilmesinden mutlu oluruz.

Ancak, kişi kendi adına, olabileceğin en iyisini ve elinden geleni yaptığından eminse bunu bir şekilde bertaraf edebilir, çünkü sonuçta o kendi payesini kendine verir zaten.

Ancak, şu "ne çevre ne de Bakanlık eğer sizi tatmin etmiyorsa" ifadenizle başlayan cümleye gelince, sonuna kadar katılıyorum ve bunun hayatın her alanında geçerli olan muhteşem bir tespit olarak ele alıyorum aynı zamanda.

Evet, eğer tatmin etmeyen birşeyler varsa, yaşadığı zorluk insana sadece stres olarak geri dönüyor veya yansıyor... Bence özlü bir söz olarak çerçevelenecek kadar çok şeye uyarlanabilecek oldukça önemli ve çok içerikli olarak da geçerli bir ifade.

Birtakım şartlarda ilk günkü olmanızı beklemek de zaten büyük haksızlık olmaz mı? İdealleriniz, hedefleriniz veya kendinizce ortaya çıkarmaya çalıştığınız sonuçlarla, kendinizden öte dopdolukyen, bir müddet sonra sadece kendinizi düşünecek bir durum içine düştüğünüzde nasıl değişmeden ilk günkü gibi olabilirsiniz ki?

"Eğer insanlar değişiyorsa, ya çok şey öğrenmişlerdir, ya da çok fazla canları yanmıştır." Sevgi ve selamlarımla. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Hocam merhaba,
konunu yeni gördüm,Allah yardımcın olsun.şartların oldukça zormuş.
ben de küçük bir ilçede 4. yılımı bitirdim,tayinim çıktı diye umuyorum şu an.
bu ilçede 2 yıl yalnız yaşadım,evlendikten sonra il merkezine taşındım.
yalnızlık çok zor gerçekten,benim bulunduğum yer iyi görünmesine rağmen çok tuhaf bir yerdi.
ramazan günü 20 gün su kesilir,kimsenin de gıkı çıkmazdı,evim 4. kat,yalnızım ve başımdan işe başlar başlamaz bir ameliyat geçti.evde bir damla su yok,o kadar kata çıkarsam dikişlerim patlar...Allah komşularımdan razı olsun,çok yardım ettiler.
yalnızsın ,bekarsın,gençsin...küçük yerde zor.çoğu gece oturma odamın ışığı kapalı otururdum,2 tane sapık dadandı peşime,evde olduğumu görüp telefonla rahatsız etmesinler diye.dedikodu çıkar korkusu bir yandan,başıma bir şey gelir korkusu bir yandan..off zor günlerdi.
Allah yardımcın olsun,bekarsın anladığım kadarıyla.ben evlendikten sonra rahatladım,en azından bir şey olduğunda eşim yanımda oldu hep.
küçük okulda çalıştım,şimdi de büyük okul korkusu sardı.tayin istediğim okul oldukça büyük,ve veli yönünden sabıkalı.nerdeyse okulun kapısında yatıyorlar.hayırlısı...

Evet. Aslında, hadi diyelim ki taktir edilme konusunu aşabilir insan. Mutlaka ki hepimiz başarımızın veya emeklerimizin veya özenle ihtimamla ortaya çıkarmaya çalıştığımız şeylerin farkedilmesinden, taktir edilip beğenilmesinden mutlu oluruz.

Ancak, kişi kendi adına, olabileceğin en iyisini ve elinden geleni yaptığından eminse bunu bir şekilde bertaraf edebilir, çünkü sonuçta o kendi payesini kendine verir zaten.

Ancak, şu "ne çevre ne de Bakanlık eğer sizi tatmin etmiyorsa" ifadenizle başlayan cümleye gelince, sonuna kadar katılıyorum ve bunun hayatın her alanında geçerli olan muhteşem bir tespit olarak ele alıyorum aynı zamanda.

Evet, eğer tatmin etmeyen birşeyler varsa, yaşadığı zorluk insana sadece stres olarak geri dönüyor veya yansıyor... Bence özlü bir söz olarak çerçevelenecek kadar çok şeye uyarlanabilecek oldukça önemli ve çok içerikli olarak da geçerli bir ifade.

Birtakım şartlarda ilk günkü olmanızı beklemek de zaten büyük haksızlık olmaz mı? İdealleriniz, hedefleriniz veya kendinizce ortaya çıkarmaya çalıştığınız sonuçlarla, kendinizden öte dopdolukyen, bir müddet sonra sadece kendinizi düşünecek bir durum içine düştüğünüzde nasıl değişmeden ilk günkü gibi olabilirsiniz ki?

"Eğer insanlar değişiyorsa, ya çok şey öğrenmişlerdir, ya da çok fazla canları yanmıştır." Sevgi ve selamlarımla. Allah herkesin yardımcısı olsun.

amin ALLAH HEPİMİZE yardımcı olsun..

Back
X