köyden gelen nohut-midesi bulanan bakmasın-

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
103
merhaba köyden nohut geldi bikaç kilo var ama içinde ölmüş kertenkele var-aslında kertenkelenin biraz küçüğü-
şimdi dökeyim mi ben bu nohutu?
mantığım "marketten de alsak depolama koşullarında kim bilir neler oluyor gözün görmediği için rahatsın kaç elden geçerek geliyor. üstelik kim bilir ne zamanın nohutu oluyor onlar. boş ver güzelce yıka ye gitsin. hem köyden geliyor toprakta yetişen şey . kertenkele kimyasal bir şey değil ya doğanın gereği otu hayvanı bir yerde yaşıyor bişey olmaz" diyor.
ama midem istemiyor eşimde gördü o da yemedi.
şimdi ne yapsam?

Canım ziyan olmasını istemiyorsan,köye geri gönder onu tohum olarak kullanılır ....
Benimde içime sinmez şahsen....

Evet aldigimiz paketlilerde ayni ortamlardan geciyor ama bide goz gormeyince gonul katlanirmis diye bi soz var:)esiniz de yemem demis ustelik.koye geri gondermek ayip olnayacaksa gonderin ziyan olmasin.yada ihtiyaci olan birine verin.

kendi yemediğim şeyi başkasına gönderemem köye gitme ihtimali de yok anneme sorayım bi

göz görmeyince gonul katlanır misali dısardan aldıklarımızında garantisi yok ama gordugum halde bile bile yiyemem ben

Kurutulmuş nohut ise ne sakıncası olabilir ki, kirli yada zehirli birşey değil sonuçta.

Ama turşu tarzı yada haşlanmış işe yenmez zaten o da içinde işlem gördüğü için.

aman ne olacak kerteneleden. ben şahsen çok severim o hayvanları. temiz temiz duvarlarda dolaşır onlar, kime ne zararı var

Hiç sorun etmezdim. Güzelce yıkayıp pişirirdim.
Bu devirde organik nohut bulmuşun sevin bence

kendi yemediğim şeyi başkasına gönderemem köye gitme ihtimali de yok anneme sorayım bi

Başkasına yesin diye göndermeyeceksin ki ekilsin diye tohumluk göndereceksin.
Şahsen ben olsam yemezdim eşim de yemez yedirmezdi.

Bir de nasıl farketmemişler ben onu anlamadım.

nohut kuru baklagil sonuçta kuruturken üzerinde geziyodur ölmüştür hayvancagız:) yemem yedirmem diyenler çok garip geldi ozaman asla kuru baklagil tüketmesin böyle düsünenler çünkü kurutulurken üzerinden nelerin geçtiği bilinemez. zarar gelmez mis gibi köyünüzün nohutu güzelce yıkayın yiyin.

toprakta yetişen her şeyin üzerinden, yanından, sağından, solundan envai çeşit böcek türü geçer...bence hiç bir zararı yok.bu kadar takılırsanız hiç bişey yememeniz gerekiyor...

Valla benim aldıgım tost ekmeğinde kocaman ölü sinek vardı zavallım yapısmıs sıcakta ölmüş belli ki hem de cok bılındık bır markaydı özel bir ekmek..ayrıca kahvelerden cıkan hamam böcekleri de cabası :) ama yıne de gözünüzle gördüğünüz bir sey tabı mıde kaldırmaz..göz görmese yok farzederız mesela yapıcak sey yok ))

benimde gözüm gördüğü için içim almazdı ama

gerçeğini duymak istiyorsan marketten aldıklarımız ondan daha beter buna adım gibi eminim

senin nohutun organik bidee

nohut saatlerce kaynayacak mikrop falan hiç bir şey kalmaz. müsterih olun ve yumulun :)

bence süper fikieler vermişler geri gönder tohum olarak kullnırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…