Mezeler - Ordövrler Közlenmiş Patlıcanla Yapılan Meze ve Salatalar........(KÖZ SULTAN)...

oyapapatya

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2006
449
1
641
Közpatlıcanlı lezzetlerimizi paylaşalım mı kızlar

Patlıcanlar közlenir ince kıyılır

5patlıcan-1soğan-3yeşilbiber-2-3 domates

Soğan pembeleştirilir,doğranmış biber eklenir çevrilir,köz patlıcan eklenir 3-4dakika o da kavrulup küpdomates eklenir 5-10 dakika tıkırtatılır ve soğuyunca afiyetle yenir.Benim çok sevdiğim bir lezzet.

bende patlıcanları közleyip soyuyorum ince ince doğrayıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve hafif baharat döküyorum lezettli oluyo

Gecen gun buradan bu tarifi aldim ve yaptim misafirlerime tek kelime ile mükemmel oldu..Ramazan dolayisiyla bol bol misafirlerimiz oluyor malum KK sagolsun degisik salatalar mezeler yapiyorum.Elline saglik canim tarif süperrrrr

bende bu malzemelern hepsini közleyip doğrayıp salatasını yapıyorum eminim buda çok güzeldir ellerine sağlık alkisalkisalkis

Edirne de Adı mamzanadır bu lezzetin ve harika bir mezedir. Uzun zaman olmuş unutmuştum hatırlattığınız için sağolun.Gerçii tarif ekleneli çok olmuş ama

közlenmıs patlıcanlar borcama konur ırı ırı dogranarak.uzerıne karnıyarık ıcı hazırlanır ve pişirilir patlıcanların uzerıne dokulur dogru fırına bence cok hafıf ve muhtesem olyo tavsıye edılır.dun bırsürü kozleyıp dıfrıze attım kıs ıçın

közlenmıs patlıcanlar borcama konur ırı ırı dogranarak.uzerıne karnıyarık ıcı hazırlanır ve pişirilir patlıcanların uzerıne dokulur dogru fırına bence cok hafıf ve muhtesem olyo tavsıye edılır.dun bırsürü kozleyıp dıfrıze attım kıs ıçın

üzerine kaşar rende koyacak mıyız acaba:nazar:

Back
X