- 11 Ocak 2010
- 1.854
- 41
- 358
- Konu Sahibi GnotiSeavton
-
Bir haftadır yüzüme nemlendirici kullanmıyorum. La roche posay ve bioderma kullanıyordum bıraktım ikisini de. Ne kullanacağımı doğrusu şaşırdım. En zararsızı ne acaba, verdiğin bilgiler için teşekkürler GnotiSeavton.
ya bu konuda ben de dikkat etmeye çalışsam da elim neye atsam zararlı bişeyler muhakkak çıkıyo
çözüm ya hep ya hiç.
çünkü bunun sonu yok silikon yok diye sevinirken içinde
silikondan daha zararlı şeyler yani detarjanlarda bulunan
maddelerin olduğunu gördüğüm şampuanlar oldu
tabi doğal sandığımız bi çok şeyde o kadar zararlı katkı maddeleri var ki
kozmatik şaşırtmıyo beni
malesef bu da evdee v yapımı salça ev yapımı tarhana yoğurt yapmaya
benzemiyo hazırlarını tüketiyoruz
Son derece haklısın amon-ra... Neyi neresinden tutsak elimizde kalıyor.
Tabiki kozmetikten tamamen vazgeçemeyiz. Fakat mümkün olduğunca bu içerikleri en az olan (ama paraben ve yukarıda üstüne basa basa söylediğim kimyasal kesinlikle olmamalı) ürünler kullanmalıyız.
Hadi kozmetikte neyse de,cilt bakım ürünlerindeki içerikler tamamen şaşırtıcı.
İnan geçen gün DOVE'un body butter'ları çıkmış. Denemek için almıştım. Onda bile Paraben'i buldum az önce ve afalladım...
Markalar ve ürünler hakkında detaylı araştırma yapmaktayım halen; onlarıda yazımda paylaşacağım.
Eveeet şimdi bir tesbit haberimde SEBAMED'ten...
Bildiğiniz gibi içerisinde kimyasal içerik barındıran özellikle hashas ve alerjik ciltler için uygun olarak bildiğimiz; ve özellikle bebek ürünlerinde güvenerek kullandığımız bir marka...
Şimdi dikkat. Sizin bebekleriniz için kullandığınız Sebamed'in temizleme mendillerinin içeriğinde "Parafinnium Liquidum" var.
Bu madde bir tür petrol türevidir. Düşünebiliyormusunuz; bunu bebekler için kullanmışlar.akannehir
Bende güneşlenirken dudaklarıma Sebamed'in spf 30 faktörlü Lip Defense ürününü kullanıyordum. Az önce inceledim; gariptir ki bebek temizleme mendiline koyulan madde gibi herhangi zararlı bir bulgu yok!
Yani bu demek oluyor ki, Sebamed gibi ürünlerede gözü kapalı güvenmemeliyiz.
sebamed de mi böyle
bazen acaba diyorum sandığımız kadar zararlı değil mi bu maddeler
çünkü büyük marka olmuş kaliteli isimler
ayen beyan yazıyo içeriklerini
madem zararlı bu ürünleri denetleyen bi mekanizma
yok mu demekten alamıyorum kendimi
Kesinlikle araştırdıkça,okudukça korkar oldum kozmetikten bilmiyorumkismile
Tüm jellerimi,peelinglerimi,toniklerimi raftan kaldırdım,tamamen doğal olduğuna inanmak istediğim doğal bir sabun,tonik yerine lavanta suyu kullanıyorum peelinglerimide evde kille,meyve,sebzeyle vb. kendim hazırlıyorum,dalin şampuan kullanıyorum. :1rolleyes:
Doğal olana tercih etmekten başka yapılacak bir şey yok...
şahane bir konu... ve araştırmalarını bizimle paylaştığın çok teşekkür ederim...
sıkı takipçinim. az sonra tüm bakım ürünlerimi toplayıp kontrol edicem...
hay elinize emeğinize sağlık çok güzel bilgiler bunlarrTeşekkür ederim Patiska...
Her marka ve ürünler için araştırmalarımı paylaşacağım. bayanssulusmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?