Kozmetik :(

bundan 6 ay önce patatesin soğanın kilosunun 6₺ satıldığı ülkemizde bu kadar ürünü 99₺ alıp iyi bir şey olacağını düşünmen sence de komik değil mi? :KK53:
Ilkkez ınternetten alısverıs yapınca beklentim yuksektı acıkcası. Neden olmasın dedim kendı kendıme. En cok alma nedenımde ıcınde loreal paris fontoten vardı o gozumu aldı zaten. Ya benım zaten kullandıgım urunlede pek ucuk rakamlar degıl 25 tl ruj maskara 15 yada 20.lıkıt 10. Aydınlatıcı falan. Genelde makyaj markam ya avon yada farması olur.ben burda bı ruja 100 verenlerede şaşırdım. O ruja okadar para veregıme agzıma cay bardagı dayıyıp cekerım hem morartırım. Zaten rruj rengımde ya mor bordo kahverengı

Ilkkez ınternetten alısverıs yapınca beklentim yuksektı acıkcası. Neden olmasın dedim kendı kendıme. En cok alma nedenımde ıcınde loreal paris fontoten vardı o gozumu aldı zaten. Ya benım zaten kullandıgım urunlede pek ucuk rakamlar degıl 25 tl ruj maskara 15 yada 20.lıkıt 10. Aydınlatıcı falan. Genelde makyaj markam ya avon yada farması olur.ben burda bı ruja 100 verenlerede şaşırdım. O ruja okadar para veregıme agzıma cay bardagı dayıyıp cekerım hem morartırım. Zaten rruj rengımde ya mor bordo kahverengı

Verme kimse sana 100 lira ver demiyor zaten sen niye insanlari elestiriyorsun ki? O setin icinde gelen ne oldugu belirsiz ruju agzina surmeye cesaret edip, 100 lira verilen rujun yerineyse bardak çekme fikrin çok parlak 👍

Asagi yukari 70-80liralik loreal fondotenin icinde oldugu bir suru malzemeli seti 99 liraya alman sorun.
Yoksa bilindik ucuz markalardan oluşan bir set almiş olsan daha mantikli olurdu en azindan.

Verme kimse sana 100 lira ver demiyor zaten sen niye insanlari elestiriyorsun ki? O setin icinde gelen ne oldugu belirsiz ruju agzina surmeye cesaret edip, 100 lira verilen rujun yerineyse bardak çekme fikrin çok parlak 👍

Asagi yukari 70-80liralik loreal fondotenin icinde oldugu bir suru malzemeli seti 99 liraya alman sorun.
Yoksa bilindik ucuz markalardan oluşan bir set almiş olsan daha mantikli olurdu en azindan.
İnsanları elestırmedım. Bnm bu durum size nasıl tuhaf geldıyse sizin durumda bna tuhaf geldı. Ayrıca bardak ironi, 💯 tl sadece bı ruja vermem ben

kozmetıkden ne bekledıgımıze de baglı bu
mesela ben vıtamın ve mınerallı urun kullanırım asla parabenlı sılıkonlu alkollu kullanmam ozellıkle hayvanlar uzerınde deney yapmayanlara bakarım bunlar hep fıyatda artıs yapar
bır ruj sureyım benı gorusecegım kısı 10 dk oyle makyajlı gıbı gorsun sonra rujum alnıma cıkmıs onemlı degıl dersenız 3 tl ye de ruj var semt pazarından da alısverıs yapabılırsınız

ama cılt alt tonuma uysun t bolgemı parlatmasın cıldımde sıvılce komedon yapmasın gozeneklerı sılsın bunları yaparken bakımda yapsın dersenız en ucuz 80 tl den baslar fondoten

ben 3 tl lık ruj alıp 1 sene boyunca 10 tane alacagıma ıcınde alkol ve kımyasal daha cok oldugundan cabuk bıtıyorlar
adam gıbı bır tane alır 2 sene kullanırım dıyenlerdenım

mesela netden paketde fondoten almıssınız cılt alt tonunuz sarı mı pembe mı yanı soguk mu sıcak mı yoksa notr mu
surersınız yuzunuzde tup patlamıs gıbı durabılırsınız :KK70: bunlar onemlı bazen goruyorum kadınlar mor gezıyor boyun sarı yuz lila

İnsanları elestırmedım. Bnm bu durum size nasıl tuhaf geldıyse sizin durumda bna tuhaf geldı. Ayrıca bardak ironi, 💯 tl sadece bı ruja vermem ben

Yalniz kimse sadece fiyatiyla alakali yorum yapmiyor sirf ucuz aldin diye tuhaf karsilamiyor. Sahte urunlerle dolandirilmişsin tek mesele ucuzluk degil ve dahasi saglik sorunlarina bile yol acabilir onlar ve muhattap bulamazsin. İclerinde ne var ne yok belli degil herkesin tuhaf buldugu şey bu. Yoksa uygun fiyatli ve bilindik seyler için "aaa ne ucuz" tuhaf demiyor kimse.

100 liralik ruju en azindan guvenle kullaniyorum ve en ufak sorunda karsimda muhattap buluyorumdur gerisi keyf ve butceye kalmiş birsey, tuhaf bir durum yok. Kimse size mutlaka 100 liraya ruj alin yoksa kanser olursunuz demedi zaten 😁

Yalniz kimse sadece fiyatiyla alakali yorum yapmiyor sirf ucuz aldin diye tuhaf karsilamiyor. Sahte urunlerle dolandirilmişsin tek mesele ucuzluk degil ve dahasi saglik sorunlarina bile yol acabilir onlar ve muhattap bulamazsin. İclerinde ne var ne yok belli degil herkesin tuhaf buldugu şey bu. Yoksa uygun fiyatli ve bilindik seyler için "aaa ne ucuz" tuhaf demiyor kimse.

100 liralik ruju en azindan guvenle kullaniyorum ve en ufak sorunda karsimda muhattap buluyorumdur gerisi keyf ve butceye kalmiş birsey, tuhaf bir durum yok. Kimse size mutlaka 100 liraya ruj alin yoksa kanser olursunuz demedi zaten 😁
CiRiLLA soyle uzanayım gel agzıma sıç. Kafama vura vura tekrarladın bunları tamam haklısın ama yaptım işte kullanıp fotoğraf ta attım demekkı ben senın kadar cıldımı onemsemıyorum napım 🤕

CiRiLLA soyle uzanayım gel agzıma sıç. Kafama vura vura tekrarladın bunları tamam haklısın ama yaptım işte kullanıp fotoğraf ta attım demekkı ben senın kadar cıldımı onemsemıyorum napım 🤕

Ben de bu kadar onemsememeni anlamadigim icin bin kere yaziyorum yani insan neden cildini sagligini onemsemesin ki, henüz problem yaşamadigin için onemsemiyorsun eger yuzune gozune Allah korusun birsey olsa para derdine dusmezsin heralde.
Dışını boyayayim ici nolursa olsun🙄 neyse peki bakalim

kozmetıkden ne bekledıgımıze de baglı bu
mesela ben vıtamın ve mınerallı urun kullanırım asla parabenlı sılıkonlu alkollu kullanmam ozellıkle hayvanlar uzerınde deney yapmayanlara bakarım bunlar hep fıyatda artıs yapar
bır ruj sureyım benı gorusecegım kısı 10 dk oyle makyajlı gıbı gorsun sonra rujum alnıma cıkmıs onemlı degıl dersenız 3 tl ye de ruj var semt pazarından da alısverıs yapabılırsınız

ama cılt alt tonuma uysun t bolgemı parlatmasın cıldımde sıvılce komedon yapmasın gozeneklerı sılsın bunları yaparken bakımda yapsın dersenız en ucuz 80 tl den baslar fondoten

ben 3 tl lık ruj alıp 1 sene boyunca 10 tane alacagıma ıcınde alkol ve kımyasal daha cok oldugundan cabuk bıtıyorlar
adam gıbı bır tane alır 2 sene kullanırım dıyenlerdenım

mesela netden paketde fondoten almıssınız cılt alt tonunuz sarı mı pembe mı yanı soguk mu sıcak mı yoksa notr mu
surersınız yuzunuzde tup patlamıs gıbı durabılırsınız :KK70: bunlar onemlı bazen goruyorum kadınlar mor gezıyor boyun sarı yuz lila
Cilt alt tonu derken boynum mu. Ben pek ahım şahım makyaj bilmem hele far kontür hıc bilmem. Belirli kullandıklarım var

Ben de bu kadar onemsememeni anlamadigim icin bin kere yaziyorum yani insan neden cildini sagligini onemsemesin ki, henüz problem yaşamadigin için onemsemiyorsun eger yuzune gozune Allah korusun birsey olsa para derdine dusmezsin heralde.
Dışını boyayayim ici nolursa olsun🙄 neyse peki bakalim
Neyse düsündügün için tesekurler 🤕hepınıze iyi geceler

Cilt alt tonu derken boynum mu. Ben pek ahım şahım makyaj bilmem hele far kontür hıc bilmem. Belirli kullandıklarım var
gun ısıgında kolunuzun ıcındekı damarlara baktıgınızda yesıl gorunuyorsa cılt alt tonunuz sıcak alt ton yanı sarıdır alt tondur
fondotenlerın altında w1 w2 yanı warm koduyla tonları bulunur

eger damarlar mavı mor gorunuyorsa soguk yanı pembe alt tondur
onda da fondotenlerde c1 c2 gıbı yanı cool seklınde tonlar bulunur

renge bır turlu karar veremıyorsanız yanı mavı yesıl karısıksa notr dur ozaman her ıkı alt tonuna aıt ne kullansanız olur yakısır demektır

soyle de anlayabılırsınız mesela altın takılar mı daha cok yakısır sıze gumus takılar mı
altın ıse sıcak yanı sarı alt ton, gumus ıse soguk yanı pembe alt tonlusunuz demektır

alt tonların ten rengıyle alakası yok acık tenlı beyaz tenlı bırı sıcak alt tonlu da olabılır cok esmer bırı soguk alt tonlu da olabılır . mesela bazıları beyaz gıyınce rengı solar sararır hasta gıbı durur o kısıler sıcak yanı sarı alt tonludur cunku oyuzden

gıyım sac rengı makyaj tonu fondoten secımı hepsını belırler bu bılgı :)

bu alt ton meselesıde vucudumuzun urettıgı pigmentlerle alakalı derımızın altından derıdekı pıgmentle rengın yansıması mevzusu

undertones tr.webp

51ec81aba3082edf38f49b17b6447515.jpg cilt_alt_tonu-1.png g.jpg bu konuyla bılmeyenlerde tam faydalansın da mor suratlar pembe kafalar gormeyelım:) fondoten secımı ona gore yapılır en azından

mesela fondotenlerde fair ivory(soguk alt ton ıcındır), natural ıvory ( sıcak alt ton ıcındır yanı pembeye dönüktür)sand, soft baige gıbı ıbareler olur onlar bunlar demektır :)

Eki Görüntüle 2564668 Eki Görüntüle 2564669 Eki Görüntüle 2564670 bu konuyla bılmeyenlerde tam faydalansın da mor suratlar pembe kafalar gormeyelım:) fondoten secımı ona gore yapılır en azından

mesela fondotenlerde fair ivory(soguk alt ton ıcındır), natural ıvory ( sıcak alt ton ıcındır yanı pembeye dönüktür)sand, soft baige gıbı ıbareler olur onlar bunlar demektır :)

Damarlarimdan biri mor ama digeri yeşil mi mavi mi bir turlu karar veremedim.
Notr oldugumu dusunuyorum fondoten mac N4 kullaniyorum.
Ama bazi sitelerde mavi mor soguk alt ton diye yaziyor. Bilemedim.
Guneste yanmayan daha çok kizaran bir tipim bu da soguk alt ton alametiymiş...

Eklentiler

• IMG_20191213_024956.webp
    IMG_20191213_024956.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 91
Damarlarimdan biri mor ama digeri yeşil mi mavi mi bir turlu karar veremedim.
Notr oldugumu dusunuyorum fondoten mac N4 kullaniyorum.
Ama bazi sitelerde mavi mor soguk alt ton diye yaziyor. Bilemedim.
Guneste yanmayan daha çok kizaran bir tipim bu da soguk alt ton alametiymiş...
bu damar soguk alt ton , mavı ve mor buram buram duruyor :)

macin genelde soguk alt tonlu fondotenlerı orda sadece w (warm) hıc fondoten gormedım o yuzden tam oturuyordur rengı nudeların yanı bejlerı daha soguk tonlara yatkın oldugundan
rujları da oyle o yuzden kırmızı rujları cok favorı mavı alt tonlu kırmızı yaptıkları ıcın :)

bu damar soguk alt ton , mavı ve mor buram buram duruyor :)

macin genelde soguk alt tonlu fondotenlerı orda sadece w (warm) hıc fondoten gormedım o yuzden tam oturuyordur rengı nudeların yanı bejlerı daha soguk tonlara yatkın oldugundan
rujları da oyle o yuzden kırmızı rujları cok favorı mavı alt tonlu kırmızı yaptıkları ıcın :)

Şu paletteki ojeyle işaret koyduklarimi çok kullaniyorum ben 😂 bunlar uyuyor mudur? Bana yakisiyor gibi geliyor surunce ama sicak tonlu renkleri galiba.
Hayatimda ilk kez far kullaniyorum ve tek bayildigim palet buydu 🥺🥺🥺🥺🥺

Eklentiler

• IMG_20191213_033628.webp
    IMG_20191213_033628.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 74
Şu paletteki ojeyle işaret koyduklarimi çok kullaniyorum ben 😂 bunlar uyuyor mudur? Bana yakisiyor gibi geliyor surunce ama sicak tonlu renkleri galiba.
aynen dogru tonları kullanıyormussunuz zaten :)
kullandıgınızda yuzle bır butun duruyordur otomatıkman ıcgusel elınız ona gıtmıs
kullandıklarınızın alt tonu küllü yanı soguk
kullanmadıklarınız turunculu bakırlı yanı sıcak ton

aynen dogru tonları kullanıyormussunuz zaten :)
kullandıgınızda yuzle bır butun duruyordur otomatıkman ıcgusel elınız ona gıtmıs

Valla pek anlamiyordum ama demek hepsini rastgele dogru secmişim deneyerek yakistirarak aldim hep ama yanlis kullaniyorsam ve bunun bir tek ben farkinda degilsem ve aslinda yakismiyorsa diye dusundum bir an 😂😂😂😂 👍👍 tesekkurler.

çıldırtmışşsınız sonuçta kızı :-)

ınternette gorunen
Cildinizi hic mi dusunmuyosunuz internetten hic ueun getirtilir mi 100 liraya bu kadar sey almak mumkun mu. Bi fondotene 100 lira veriyoruz. Cilt icin zaten makyaj zararli hele bide boyle merdiven alti seyler kullanmak ne kadar zarar verir bi dusunsenize cildinizi dusunmuyo musunuz. Biz cildimiz duzelsin diye neler yapıyoruz siz de mahvetmeyin
Sonra geri donusu olmayabiliyo

Instagram'da ifsadolandiricisayfalar diye bir sayfa var ve eliniz de konuşma ekran görüntüsü vs varsa yardımcı olurlar mağduriyeti gideriyorlar bir irtibata geçin mutlaka alırsınız paranızı geri ♥️

Back
X