Kp canımı sıkıyor

_keskin_

Ya tutarsa...
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2013
85
27
298
Kayınpeder bize geldi sırasıyla cocuklarında kalıyor. Maddi olarak çok dardayız bu sıralar krediler faturalar ödemeler derken cepte para kalmıyor ekmek parası bile yok suan.bu para muhabbetini onun yanindada yapıyoruz acaba sundan mi istesek bundan mi istesek diye napicaz ne edicez felan filan hatta ben kendi babamdan isteyelim dedim istedim de ailem herzaman maddi olarak arkamda zaten onlar olmasa bizde geçim sıfır. Bütün bu konusmalara sahit olan kp elini kesinlikle cebine atmiyor üstelik maaşını yeni aldı ve birikmiside var bankada 4 bin kadar yani insan cikaririr bir 10 lira verir bari ama yok yok . Benim ailem herseyi sınırsız önümüze koyarken kp tık yok. Boyle olunca onunla konusasim da gelmiyor umursamazlığı zoruma gidiyor açıkçası ben mi abartiyorum bilmiyorum ki.

Kayınpederın size para vermek zorunda degıl.
Burda kıstas ailen degıl, ailem veriyor kayınpeder vermiyor diye bisey yok.
Vermek zorunda değilse kalmak zorunda da değil o zaman sonucta belli bir süre aynı evi paylasacklar ortak olması gerekir en azından

Vermek zorunda değilse kalmak zorunda da değil o zaman sonucta belli bir süre aynı evi paylasacklar ortak olması gerekir en azından
Orası kayınpederı baglar. Para vermiyor diye oglunun evine gitmeyecek degıl
Belkı gezmeye gitti konu da bizde kalacak yazmıyor?

Kayınpederın size para vermek zorunda degıl.
Burda kıstas ailen degıl, ailem veriyor kayınpeder vermiyor diye bisey yok.
Maasini bize baglasin demiyoruz ki insan en azindan sorar ihtiyaciniz var mi diye. Kendi ilaclarinin parasini bile vermiyor biz aliyoruz kontörü bitiyor bize söylüyor yuklememiz icin

Maasini bize baglasin demiyoruz ki insan en azindan sorar ihtiyaciniz var mi diye. Kendi ilaclarinin parasini bile vermiyor biz aliyoruz kontörü bitiyor bize söylüyor yuklememiz icin
Almayın hanımefendi durumumuz ortada dıyın almayın

Burda kızılması gereken kayınpeder degıl, evlilik ıcın yeterli olmadan evlenen ve kendisinde yokken hala babasına yagdıran kocanızda

Yanlıs insanlardan nefret ediyorsunuz.

Bu konuyu esinizle konusmanız lazım biz burda ne desek bos. Acıkcası maddi durumunuz hic yoksa, ve kp de cok uzun süre sizde kalacaksa katkıda bulunması lazım. Esiniz ne diyor bu duruma?

O değil de birikmiş 4bini olan insan cikarip 10b nasıl verecek ya ben ona takildim:KK53: 10 liraymis pardon ayıp etmiş ama 10lirada verse bu sefer onu laf edecektiniz 😂
Misal olarak dedim 10 lira . Paradan kastım onun bu kadar umursamazlığı belkide beni sıkan

Misal olarak dedim 10 lira . Paradan kastım onun bu kadar umursamazlığı belkide beni sıkan
Kocanda umursamaz. Dunya kadar borcunuz var ailen size yardım ediyor ama kocan hala babasına kontör yukluyor?
Kocanın umursamadıgını kayınpeder umursamamıs cok mu?

Bu konuları okuyunca insan çocuk yapmaktan korkuyor valla ya
Adam büyütmus evlendirmis hala para bekleniyor
Adamın birikmiş 4b i varmış bı serveti yok farkında misiniz

Almayın hanımefendi durumumuz ortada dıyın almayın

Burda kızılması gereken kayınpeder degıl, evlilik ıcın yeterli olmadan evlenen ve kendisinde yokken hala babasına yagdıran kocanızda

Yanlıs insanlardan nefret ediyorsunuz.
Alamayiz diyemiyoruz kırmamak icin sonucta o da biliyor ilaclarinin para tuttugunu. Esimede canım cicim degilim zaten

Benzer durumda ben de bozulurdum çünkü ihtiyaç halini görüp, hiçbir şeye dokunmadan yeyip içip oturmaya devam etmek beni acayip rahatsız ederdi (Kontörü de dahil size yüklettiğini okudum şimdi); yani kpinizin yerinde olsaydım tüm bu ibarelere bakıp yayılmamı sürdüremezdim; görünen köy kılavuz istemez. Eh, aynı vicdanı herkesten beklememek gerektiğini de bir süre sonra öğreniyor insan, bu konu ayrı ama kendim olsam yapamayacağım durumda olduğum birinin yaptığını görüp onu misafir etmeye de pek gönüllü olmazdım açıkçası.

Tamamen empati ile yazıyorum (Maddiyatınızı, kpin sizden taleplerini azaltması yönünde mesajı alması için biraz açıktan konuştuğunuzu var sayıyorum); siz nasıl bir yol izlersiniz bilemem; ben biraz yırtığımdır ve eşimin de bana laf etmeyeceğini bildiğimden (Ve babasıyla da bu konuşmayı gerçekleştiremeyeceğini bildiğimden), şu halde kpe söylerdim.

"Baba, görüyorsun, faturaları-kahvaltıyı yemeği ucu ucuna döndürdük döndüremedik. Fazladan bir tabağın lafı olmaz ama, bunu görüp sende varken hiçbir tepki vermemen ve kontörüne kadar talep etmen bana batar oldu. Kendi babamda görmediğimden garip geliyor. Yerimde olsaydın ne yapardın?" diye ağız yoklardım.

Alacağım cevaba/tepkiye göre de, ya yerin dibi ya göğün üstü.
Ya da hiç konuşmadan akşam yemeğine bir somun ekmek alıp üçe böler, ortaya da bir tas su koyar buyur ederim gerekirse. Hiç gelemem.
Benim analık-babalık anlayışımda evlat sırtına binmek yok çünkü.

Siz yine de önce bir eşinizle durumu istişare edin derim.

Bu konuyu esinizle konusmanız lazım biz burda ne desek bos. Acıkcası maddi durumunuz hic yoksa, ve kp de cok uzun süre sizde kalacaksa katkıda bulunması lazım. Esiniz ne diyor bu duruma?
Esim babasının huyunu bildiği icin istemiyor çünkü basina kakacagini biliyor sonra . Insan babasini tanir demi.

Kayınpeder bize geldi sırasıyla cocuklarında kalıyor. Maddi olarak çok dardayız bu sıralar krediler faturalar ödemeler derken cepte para kalmıyor ekmek parası bile yok suan.bu para muhabbetini onun yanindada yapıyoruz acaba sundan mi istesek bundan mi istesek diye napicaz ne edicez felan filan hatta ben kendi babamdan isteyelim dedim istedim de ailem herzaman maddi olarak arkamda zaten onlar olmasa bizde geçim sıfır. Bütün bu konusmalara sahit olan kp elini kesinlikle cebine atmiyor üstelik maaşını yeni aldı ve birikmiside var bankada 4 bin kadar yani insan cikaririr bir 10 lira verir bari ama yok yok . Benim ailem herseyi sınırsız önümüze koyarken kp tık yok. Boyle olunca onunla konusasim da gelmiyor umursamazlığı zoruma gidiyor açıkçası ben mi abartiyorum bilmiyorum ki.
Sirayla kaldigi her cocuga para verse adamin ne parasi kalir ne biseyi . Sürekli sizde kalsa beraber yaşasanız haklisiniz ama bu durumda hiç bir haklı tarafınız yok . Hep neden veren taraf onlar olmak zorunda . O bu durumda olsa sen eşine verdirmezdin degilmi benim param kedime anca yeter diye 😏

Back
X