Kp.in 60 bin lira borcunu ben ödemek zorunda mıyım?

veronika_nika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
1.088
953
Kizlar biz nisanliyken kp. Cesitli yerlere borclanmis şans oyunlari filan oynamis resmen batirmis hicbir banka da kredi vermeyince oğluna yani esime demiski sen kendi adina kredi cek ben odeyecem. Esim bir miktar kredi cekip bir kurusuna bile dokunmadan babasina vermis, daha sonra 3 ay sonra esime bir telefon geliyor kredi borcunuzu odemediginiz icin avukata verildi vs. Megerse babasi bir kurus bile odememis. Daha sonra biz evlendik (evlenirken de butun masrafimizi kari koca biz yaptik her iki ailedende birsey istemedik, bu konuyu da asla sorun etmem cunku her ailenin dugun yapmaya vs gucu olmaya bilir)
Neyse iste bu borc faiziyle birlikte 60 bin civarinda bir borc ve ben bu yil calistigim icin dedim ki kredi cekeyim ben kendi adims her ay bin lira odeyelim bir sekilde bu borc bitsin. Bu zamana kadarda esimin maasindan cok az bir miktar kesiliyordu ama faizi bile etmiyor.
Kizlar ben bu parayi hicc isteyerek odemiyorum helal de etmiyorum cok icime batiyor. Birakin kp. Kendi babam bile olsa gidip sans oyunlarinda kumarda para kaybetse onu bile vermek istemem. Kp i de bir gorseniz bir havali artis adam ancak giyinip suslenip gezmeyi bilir ucan kuşa borcu var. Her gordugumde daha bir nefret ediyorum o kadar icime batiyorki o parayi vermek ama napicam esimin borcu resmiyette. (Bu arada bir onceki konuda ev almaktan bahsetmistim o evi benim babam bize aliyor)
Size sorum şu kizlar bu durum normal mi ben mi abartiyorum.

Sonuna kadar Haklısın tatlım, hayır kocaman adam utanmıyormu size borç yüklemeye? Hadi destek olmadın köstek olma be adam, böyle düşüncesiz insanlar anne baba Olmasın ya :KK12: ödemesi icin baskı yapıtınızmı?
Kendi maasinin bile yarisi baska borcundan dolayi hacizde. Baski yapsak da odeyemezki. Adam da hic mahcubiyet de yok

Kendi maasinin bile yarisi baska borcundan dolayi hacizde. Baski yapsak da odeyemezki. Adam da hic mahcubiyet de yok
Yuh ya, afedersinde. Adamdaki genişliğe bak, hayır iş kursa batırsa, nasip dersin, hatta parayı caldırsa veya dolandırılsa onada kader dersin ama bunun yaptıgı resmen aptallıktan baska bişey değil. İşte buluyorlar bedava oksijeni solu Allah solu. Hayır bi işede yaramıyor böylelerinde, acaip sinir oldum valla. Allah yardımcınız olsun

Sen niye borca giriyorsun ki seni ilgilendiren bir durum yok.babanda ev alsın ama senin üzerine falan yapmasın kendi üzerine alsın ne olur ne olmaz .hemen kredi cekiyim falan diye atlamayın
Yok babam kendi uzerine alicak. Biz kira odemeden oturucaz. Allah razi olsun. Ama krediyi nasil cekmeyeyim borç resmiyette esimin uzerinde Allah korusun haciz gelse yada hapse atsalar yine olan bana olacak

Yuh ya, afedersinde. Adamdaki genişliğe bak, hayır iş kursa batırsa, nasip dersin, hatta parayı caldırsa veya dolandırılsa onada kader dersin ama bunun yaptıgı resmen aptallıktan baska bişey değil. İşte buluyorlar bedava oksijeni solu Allah solu. Hayır bi işede yaramıyor böylelerinde, acaip sinir oldum valla. Allah yardımcınız olsun
Aynen oyle bir hastalik olur borclanilir anlarim ama adamin keyfiyetine biz borc oduyoruz ve bu ilk vukuati da degil

cok sıkıntılı zor bı durum sonuna kadar haklısın
ınsallah bu sorunu esınızle atlatabılırsınız

Aynen oyle bir hastalik olur borclanilir anlarim ama adamin keyfiyetine biz borc oduyoruz ve bu ilk vukuati da degil
Sizde yüz vermeyin tatlım, bulmuş tabi Sırtını yaslayacagı birilerini. Kumar hayatta en nefret ettigim şeydir, kumar oynayanlar benim gözümde aptaldır, aptallarada verecek bi kuruşum yok. Ben olsam bende helal etmezdim ama zaten ödemezdim. Evine erzak alırım, evini gecindiririm gücüm yettiğince ama o borcu ödemem

Yok babam kendi uzerine alicak. Biz kira odemeden oturucaz. Allah razi olsun. Ama krediyi nasil cekmeyeyim borç resmiyette esimin uzerinde Allah korusun haciz gelse yada hapse atsalar yine olan bana olacak
Eşine isyan bayrağını çek o halde.nasıl çekmeyim diye düşünme bir söz var kusura bakmayın özür dileyerek söylüyorum eşşek olunca semer vuran çok olur diye.kimsenin arkasını toplamak zorunda değilsiniz bu eşiniz bile olsa.bu devirde babana bile güvenme demişler o da guvenmeseydi aklı yok mu başkasına borca giriyor.neyin ne olduğu hiç belli olmaz Allah korusun ama kendini düşün onca borçla kalirsin olan sana olur

Bu kadarinada pes artik yani .. fazla samimi olmadigimiz bir adami hatirlatti bu konu bana.. bir baba dusunun kahveden cikmaz calismaz sorumsuz .. cocuklarim calissin kredi ceksinler bana ben harcayim.. bu adamin kizlari gecindiriyodu evi ve kredi cekerlerdi yuklu miktar..ve sonunda olan oldu kizlar evlendi tabikide zengin koca pesinden kosalardi hep ve kocalarinin uzerine yuklemeye calistilar borclari akila bak.. sonuc ikiside bosanmayla bitti .. ne insanlar var ya

Kp emekli mi? Kendi maasi var mi?
Maasi varsa bir yere kesiliyor mu? Yoksa yiyip icip geziyor mu?

Bunlara gore bir seyler solicem.
Ayrica senin kv yasiyor muydu? Ay hatirlayamadim onceki konularini o_O

Beni yanlış anlamayın ama sizin bu işten çıkarınız nedir ? Kimse kimsenin altmış bin borcunu ödemez
Eşinizin borcu olsa ödemeyi kabul etmenizi anlarım ama kayınpederinizden dolayı bu borcun yapıldığını bilmenizden ötürü ödeyeceğinize inanamadım .
Siz bu borcu ödeyin size şurayı burayı vereceğiz veya size geri ödeyeceğiz dediler mi .
Size borcu ödetiyorlar ve sizde gayet güzel karşılaşıyorsunuz ses etmiyorsunuz yani tuhaf geldi açıkçası.Sabır taşı olsa çatlar insan.

Son düzenleme:
Borçtan dolayı esin hapse girmez, hacize gelirler demissin, artik eve hacze gelselerde haciz islemi yapamıyorlar, sen kredi çekip birde neden fazladan faiz odeyesin, madem.ödemek istiyorsun, esinin maaşından kesilene ek yapip ödeyin, gidip taahhut verirseniz faizin işlemesi de durur, onu kurtarayım derken kendinde batacaksin

Allahından bulsun böyleleri.. Çok üzüldüm durumuna , şeref yoksunu adi adam birde kasım kasım kasılıyor utanmadan hala .. Kocan yatıp kalkıp şükretsin senin gibi karısı var. Bu devirde kimse kimseye böyle iyilik yapmaz.

Haklısın. Hatta fazla iyisin. Yokluk vs gibi sebepleri anlarım ama ben böyle sebepten borçlanan birine kuruş veremezdim. Adam resmen kendi oğlunu ödeyeceğim diye kandırmış. Nitelikli dolandırıcı.

X