• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kp size ev yaptiricam dedi :-(

Lisede misin üniversitede mi? Bana üniversite gibi geldi başka şehir deyince. Ve ülkemizde bir üniversite öğrencisi böylesine cahil..
Okumuş cahillik en kötüsü..
Ailen sana güvenip şehir dışına oku diye gönderiyor. Sen onlara koca sunuyorsun..
Allahım ilerde nasip ederse ben de anne olucam. Allahıma en büyük duam çocuğumun aklı başında olsun. Allahım kimseyi böylesine zor bir imtihanla sınamasın...

10 bine nasıl ev yapılıyor ya hu.Sizi kandırmış olmasın :(

ay ben 400 lira bursumla zor getiriyorum ay sonunu siz 150 liraya ev geçindiriyorsunuz helal olsun:50: taktik alsak biraz :)

Ben 19 yasindayim okulum zatn buradaydi ama gecen yaz ailemle yasadigim olaylardan dolayı evlendim kacarak evlendim yani buna ragmen Allaha Şükür hersey cok iyi oldu. Hicbir zaman normal evlilik yapanlardan farkim olmadi esim okumami istedi okuluma devam ediyorum bnde

K.validemle konuştum oda hak veriyo ve eşiyle kavga ettiler adam esine bile hesap vermiyo kimseye soylemiyo. Bu parayla tabikide gecinemiyorz dugunde geln altinlar satildi ailem biraz yardmci oldu bikac yere borcumuzda oldu nereye kdr gidecek bilmiyorum

Bi yerde ailrmle olan olaylardan dolayi kacip evlendim diyorsunuz, biyerde allah ragzi olsun yardimci oldular diyorsunuz... Cok celiskili... Yaniii ailenizle yasadiginiz olay okadarda asilmiycak sey degilmis bence, cünkü cekilmiycek ters bi aile olsa simdi kizlarina ellerinden geldigince yardimci olmazlar... Ailenize üzüldüm acikcasi... Kayinpederinizde size ev yapmak zorunda degil, bunca seyi akil edip yapmissiniz, evlenmissiniz, ozaman o krediyi madem cekme imkaniniz vardi ev icin kullansaydiniz... Yasiniz kucük evet ama evlenmeyi düsünüp hatta kacarak yapan kisi icinde cahildir yaziktir yardima muhtactir diyemiycem ne yazikki...

Son düzenleme:
150tl nasil yetiyor, kolaymi ev gecindirmek. Hicmi eve alışveriş yapmıyorsunuz hicmi faturalarıniz olmuyor, yada herkese borcmu yapip yaşıyorsunuz. Bu yaşta neyin havasindasin sen millet yıllarca çalışıyor zat zor ev sahibi oluyor yada hic olmuyor. Eşin kac yaşında? , hicmi düşünmedi krediyi çekerken maaşının size yetmeyecegini. Anlaşılan siz simdilik düğünde takılani bozdurup bozdurup yediniz. O kp le acik acik konuşun ya paranızı geri versin, yada gerçekten öyle bi ev varsa onu tamamlasin. Anlaşılan kp sizi iyi kandirmiş.

Okurken bir yandan da calisacaksin yapacak birsey yok. Tahmin ediyorum esinin ailesi destek oluyordur size yoksa 150 lirayla gecinmek mumkun degil, turkiyenin hangi sehirinde olursan ol. 150 liranin tamamini gidaya yatirdiginizi varsaysak bile gunde 5 lira eder ki, faturalari, gida disi harcamalari goz onunde bulundurmadim bile.

Eger esinin ailesinden destek goruyorsaniz, maalesef agzini acip tek kelime soylemeye hakkin yok. Esinin ailesi dese ki alin 10000 liranizi ama bizden medet ummayin, o zaman gecinebilecek misiniz? (krediyi kapatsaniz bile elde kalan parayla gecinilmez) Yani bence 10000 lira konusunu gundeme getirmeden once iyi dusun.

Hayir esinin ailesi yardmci olmuyo dedigim gibi dugundeki altinlarla gecindk kacma konusuysa bu bi cahillik degik aslinda neler yasadigimi bilmediginiz icin böyle geliyor. Kacarak evlenmeye çok karsi bi insandim amacm okuyup kndi ceyizmi kendm almak ve snra evlnmekti ama byle olmadi cnku evden kovuldm hmde durdk yere. Artk sevilmedigmi dusunerek kactm ama inanin cok düşündüm ve asla pisman olmadm anlatamadgm daha ck sey var kacarak evlenmeme hcbir akrabm kzmadi cnku ailemn suclu oldklarni biliyor lardi. Sadece k.pederimin ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum

Ben herseyi dusunerek evlendim. Okuluma devam etmicektim kizlar ama esim devam etmemi istedi tek yanlisim o krediyi cektirmek oldu ama buna engel olamadim evet kacmama ragmen bu durumda cok sansliyim allaha Şükürler olsun ki. Suan tek sorunumuz bu bir cozulse..

Bence senin burdaki kadinlarin aklina ihtiyacin yok. Bak ne guzel cozmussun. 19 yasinda kendi kararlarini alabilecek kadar olgunmussun :)

ne kadar zamandir evlisin bilmiyorum ama sayalim bakalim son donemde aldigin "akillica" kararlari

1. universite okurken asgari ucretle calisan biriyle kacarak evlen (asgari ucretle calisanlarla evlenilmez demiyorum, yanlis anlamayin. Sadece gecinmenin bu sartlarda mumkun olmadigini vurgulamak icin soyledim)

2. halihazirda okudugun okulu birakmaya karar verdin (ne yapacaktin acaba okulu birakip, nasil bir is bulmayi bekliyordun bu halde?)

Bunlari siraladiktan sonra, bu kadar "akillica" kararlar alan birinin gelecekte basina gelecekleri siralayalim:

1. Hamile kalirsin: Dogum olacak para? bebegin masraflari para? Okulun biter ya da bitmez elinizde var 850 lira. Kredi odemeniz olmasa bile kirayi odedikten sonra elde kaliyor 500 lira.

ya da:

2. Kayinbaban 10000 liranin ustune yatar. bu sefer elde var 150 lira

ya da:

3. Kayinbaban evi yapar, kendi evlerinin ustune. Bu sefer de esinin ailesinin ust katinda kayinbabanin size lutfettigi evde yasarsiniz. Olacaklari yazmama gerek yok. Ac "bir derdim var" bolumunun altinda "esimin ailesi" kismina bak.

ya da:

4. boynunu buker kendi ailenin yanina donersiniz esinle beraber. Omur boyu kacarak evlenmenin ezikligini yasarsin. Bunun icin de Ac "bir derdim var" bolumunun altinda "kendi ailem" kismina bak.

ya da:

5. altinlar suyunu cekince borclular kapiniza dayanir iki ailenin birinin eline bakarsiniz.

Ne diyelim, tavsiye dinleyen biri olsaydin zaten en basta ailenin dedigini dinler kocaya kacmazdin.

_citygirl_;33374426[COLOR="#FF0000" .!.:
]Ailemle küs degilim fakat evim yakin degil onlar baska şehirde oturuyor. Ve her gittigimde yardimci oluyorlar sagolsunlar [/COLOR]esimse uzulmemi istemedigi icin bna yansitmiyo her istediğimi aliyo ben napar eder para bulurum diyo oda kötü. Gecen babasina kizdi bagirdi fln ama ise yaramıyor adam kmseye bişey soylemiyo dinliyo susuyo

Hayir esinin ailesi yardmci olmuyo dedigim gibi dugundeki altinlarla gecindk kacma konusuysa bu bi cahillik degik aslinda neler yasadigimi bilmediginiz icin böyle geliyor. Kacarak evlenmeye çok karsi bi insandim amacm okuyup kndi ceyizmi kendm almak ve snra evlnmekti ama byle olmadi cnku evden kovuldm hmde durdk yere. Artk sevilmedigmi dusunerek kactm ama inanin cok düşündüm ve asla pisman olmadm anlatamadgm daha ck sey var kacarak evlenmeme hcbir akrabm kzmadi cnku ailemn suclu oldklarni biliyor lardi. Sadece k.pederimin ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum

madem seni kovan kaçarak evlenmene çanak tutan üstelik akrabalarının bile haklı görmediği bi ailen varsa şimdi neden yardım ediyolar ya da sen seni kovan ailenden nasıl yardım kabul ediyosun ben anlamadım 28 yaşındayım böyle mantık görmedim

Ailen seni kovuyor ama br yandanda para yardımı yapıyor.çelişkili değilmi bu.

madem seni kovan kaçarak evlenmene çanak tutan üstelik akrabalarının bile haklı görmediği bi ailen varsa şimdi neden yardım ediyolar ya da sen seni kovan ailenden nasıl yardım kabul ediyosun ben anlamadım 28 yaşındayım böyle mantık görmedim
inanmıyorum. aynı şeyi düşünmüşüz:)

Okulunu bitirip meslek sahibi olmadan çocuk yapma bari, daha kendin çocuksun...

Son düzenleme:
Bn kendimi anlatamıyorum galiba yaa ailem uzakta bayramda yanlarina gittikve biraz para verdiler yardim dedigim bu. Birdahada boyle bisey olmadi kmsenin yardimini iistemem zatn tek istedigm k.pederm bizi krediye nasl soktuysa oyle cikarmasi

Şu Durumdayken Başımıza Çocuk Çıkarma Bari Tamam mı :37::27: Ailen de Tuhaf Sen Ayrı Tuhaf :6: Bence Ailenle Aranda Çok Büyük Bi Sorun Olmadı Sen Abartıyosun Gibi Geldi Sıkıntıya Gelemedin Gibi Bizim Yapabilecek Bişiyimiz Yok Bu Tuhaflığa Napalım Yani Kayınpederine Bi Kaysak da Paranızımı Verseki :25:

Back
X