Ben herseyi dusunerek evlendim. Okuluma devam etmicektim kizlar ama esim devam etmemi istedi tek yanlisim o krediyi cektirmek oldu ama buna engel olamadim evet kacmama ragmen bu durumda cok sansliyim allaha Şükürler olsun ki. Suan tek sorunumuz bu bir cozulse..
Bence senin burdaki kadinlarin aklina ihtiyacin yok. Bak ne guzel cozmussun. 19 yasinda kendi kararlarini alabilecek kadar olgunmussun :)
ne kadar zamandir evlisin bilmiyorum ama sayalim bakalim son donemde aldigin "akillica" kararlari
1. universite okurken asgari ucretle calisan biriyle kacarak evlen (asgari ucretle calisanlarla evlenilmez demiyorum, yanlis anlamayin. Sadece gecinmenin bu sartlarda mumkun olmadigini vurgulamak icin soyledim)
2. halihazirda okudugun okulu birakmaya karar verdin (ne yapacaktin acaba okulu birakip, nasil bir is bulmayi bekliyordun bu halde?)
Bunlari siraladiktan sonra, bu kadar "akillica" kararlar alan birinin gelecekte basina gelecekleri siralayalim:
1. Hamile kalirsin: Dogum olacak para? bebegin masraflari para? Okulun biter ya da bitmez elinizde var 850 lira. Kredi odemeniz olmasa bile kirayi odedikten sonra elde kaliyor 500 lira.
ya da:
2. Kayinbaban 10000 liranin ustune yatar. bu sefer elde var 150 lira
ya da:
3. Kayinbaban evi yapar, kendi evlerinin ustune. Bu sefer de esinin ailesinin ust katinda kayinbabanin size lutfettigi evde yasarsiniz. Olacaklari yazmama gerek yok. Ac "bir derdim var" bolumunun altinda "esimin ailesi" kismina bak.
ya da:
4. boynunu buker kendi ailenin yanina donersiniz esinle beraber. Omur boyu kacarak evlenmenin ezikligini yasarsin. Bunun icin de Ac "bir derdim var" bolumunun altinda "kendi ailem" kismina bak.
ya da:
5. altinlar suyunu cekince borclular kapiniza dayanir iki ailenin birinin eline bakarsiniz.
Ne diyelim, tavsiye dinleyen biri olsaydin zaten en basta ailenin dedigini dinler kocaya kacmazdin.