• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kp vefat etti kv bizimle yaşamak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok haklısınız, acısı taze olsa yine bir nebze olsun anlardım ama 8 ay olmuş. Aynı binada yaşıyorsunuz, üstelik hayatını tek başına idame ettirebilecek durumda. Ne münasebet sizinle yaşıyor? Tatlı dille “Artık evini güzelce temizleyip, market alışverişi yapalım. İkimiz hallederiz, sana yardım ederim.” diyebilirsiniz. Hala istenmediğini anlamıyorsa kırmaktan çekinmeyin. Onunla evlenmediniz sonuçta.

Bir tanıdığım 30 seneden fazla kv desi ile yaşadı, gelin en sonunda akıl sağlığını yitirdi bunun üzerine kv deyi diğer çocukları yanına aldı. Birkaç yıl sonra kv de vefat etti sonuç olarak gelin niye biraz daha sabretmedi dediler, kv de ölene kadar beddua etti (hakkı varmış gibi) kadının bunca yıllık hizmeti çöp oldu muhtemelen böyle olacağını bilseydi baştan kabul etmezdi birlik oturmayı

Merhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Aynı bınadasınızkı
Ne yapıcak evın ıcınde kendode rahat edemez

Bir tanıdığım 30 seneden fazla kv desi ile yaşadı, gelin en sonunda akıl sağlığını yitirdi bunun üzerine kv deyi diğer çocukları yanına aldı. Birkaç yıl sonra kv de vefat etti sonuç olarak gelin niye biraz daha sabretmedi dediler, kv de ölene kadar beddua etti (hakkı varmış gibi) kadının bunca yıllık hizmeti çöp oldu muhtemelen böyle olacağını bilseydi baştan kabul etmezdi birlik oturmayı
Ya kadının daıresı var

Ac degıl acık degıl otursun evınde
Hastalık desen elı ayaga tutuyo
Ozel hayat dıye bısey var
Hayret bısey bu ne sımarıklık

Bizim çevrede de mahalle baskısı var arkadaslar.Yazik kadin tek mi kalsın vicdansızlar bi kap yemek bi yatak veremediler falan.Oldukca cahil bir çevredeyim.Buradan taşınmayı düşünüyorduk.Hala düşünüyoruz.Bakalim uygulamaya ne zaman koyabiliriz.

kayınvalideniz evinde eşinin hatıraları olduğu için ve kendini daha kötü hissedeceğini düşündüğü için gitmek istemiyordur. İnsanlar bu durumlarda yanlız kalmak istemezler eşini daha yeni kaybetmiş biraz daha toparlanınca evini özleyip dönmek isteyecektir. bir süre daha idare edebilirseniz bu durum kendiliğinden çözülebilir.

Merhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
9 ay alışmak için yeterli bir süre artık o da kendi düzenine geçmeli. o kendi hayatını yaşamış kocasıyla şimdi siz kendi hayatınızı yasayacaksiniz. Bi devri kapatmış bi de sizin devri mi yaşayacak. Müsade etmeyin . Evine gidin bi kaç gece alışması için gerekirse siz orda yatın . Sonra herkes kendi yoluna baksin .

kayınvalideniz evinde eşinin hatıraları olduğu için ve kendini daha kötü hissedeceğini düşündüğü için gitmek istemiyordur. İnsanlar bu durumlarda yanlız kalmak istemezler eşini daha yeni kaybetmiş biraz daha toparlanınca evini özleyip dönmek isteyecektir. bir süre daha idare edebilirseniz bu durum kendiliğinden çözülebilir.
8 ay olmuş. evinden bu kadar süre ayrı kalınca alışması daha da zor olur diye düşünüyorum.

Aynı apartmanda dızde kalmak ıstemesi aşırı sacma .Karsınıza alıo konuşun

Benim kayınvalidem de kayınvalidesiyle 30 yıl birlikte yaşamış. Boşanma noktasına gelince kayınvalideyi evden göndertmiş. Tek konuştuğu şey kayınvalidesinin yaptığı kötülüklerdir. Ama gel gelelim kendisi de aynı şeyleri bana yaşattı. Ve eşim müsade etseydi devam da edecekti. Kayınvalidesi hala hayatta 90 yaşında çok yaşlı ve hasta ve tek başına başka bir şehirde yaşıyor. İnsanlar öyle tuhaf ki. İnanın çevremde problem yaratan kız anneleri bi elin parmağını geçmemiştir. Ama erkek anneleri hep problemli. Gelinle bir yarış bir savaş içindeler. Ve bu savaşın hiç bir zaman kazananı da olmuyor. Üstelik evlatlarını ömür boyu mutsuzluğa mahkum ediyorlar.

Bizim çevrede de mahalle baskısı var arkadaslar.Yazik kadin tek mi kalsın vicdansızlar bi kap yemek bi yatak veremediler falan.Oldukca cahil bir çevredeyim.Buradan taşınmayı düşünüyorduk.Hala düşünüyoruz.Bakalim uygulamaya ne zaman koyabiliriz.
Eşinizde düşünüyor mu , yoksa siz tek başınıza.ki düşünüyorsunuz?

Kayinvalideniz daha aynı binada ki evine gidip kalmıyorken sizin başka bir yere taşınmanizda yanlız bırakır diye düşünüyorsaniz, yanılıyorsunuz bence.

İnsanlar bir söyler iki söyler. Ama böyle pasif kalırsanız daha çok sinirlerinizin bozulur.

Evine istedigi zaman girip cikiyor.Beraber de giriyoruz oturuyoruz.Ama aksam yemeğinden itibaren hep bizde.Tam da eşimle çocuklarımla ilgileneceğim vakitlerde gece zaten bizim özel hayat bitti gibi birsey ev kucuk.Ve gece uyuyamadığıni söylüyor.

Aaa ne garip. Hani ilk zamanlar olsa anlarım evde bir anda yalnız kalmak istemeyebilir de. Altlı üstlü 8 aydır sizde abartı olmuş buda. Eşinizin bir şekilde söylemesi lazım bunu

Bunu sadece eşiniz cozerse cozer..sz denerseniz kotu olcksnz her halukarda..ama bu kadar skntdaysanz kotu olmyi da goze alin gerekirse..sonunda kotu olmktansa başından kotu olun bnce..insallah hallolur..

Benim kayınvalidem de kayınvalidesiyle 30 yıl birlikte yaşamış. Boşanma noktasına gelince kayınvalideyi evden göndertmiş. Tek konuştuğu şey kayınvalidesinin yaptığı kötülüklerdir. Ama gel gelelim kendisi de aynı şeyleri bana yaşattı. Ve eşim müsade etseydi devam da edecekti. Kayınvalidesi hala hayatta 90 yaşında çok yaşlı ve hasta ve tek başına başka bir şehirde yaşıyor. İnsanlar öyle tuhaf ki. İnanın çevremde problem yaratan kız anneleri bi elin parmağını geçmemiştir. Ama erkek anneleri hep problemli. Gelinle bir yarış bir savaş içindeler. Ve bu savaşın hiç bir zaman kazananı da olmuyor. Üstelik evlatlarını ömür boyu mutsuzluğa mahkum ediyorlar.
ayni anneler kiz annesi olunca damada ve ailesine karsi kuzu gibi olup, geline ve gelinin annesine panter oluyorlar.

Eşinizde düşünüyor mu , yoksa siz tek başınıza.ki düşünüyorsunuz?

Kayinvalideniz daha aynı binada ki evine gidip kalmıyorken sizin başka bir yere taşınmanizda yanlız bırakır diye düşünüyorsaniz, yanılıyorsunuz bence.

İnsanlar bir söyler iki söyler. Ama böyle pasif kalırsanız daha çok sinirlerinizin bozulur.
Tabiki eşimle beraber düşünüyoruz.Evet taşınirsak bizimle gelmek ister.Afedersiniz iki ucu b... değnek dedikleri galiba bu.

Evine istedigi zaman girip cikiyor.Beraber de giriyoruz oturuyoruz.Ama aksam yemeğinden itibaren hep bizde.Tam da eşimle çocuklarımla ilgileneceğim vakitlerde gece zaten bizim özel hayat bitti gibi birsey ev kucuk.Ve gece uyuyamadığıni söylüyor.
esiniz gitsin annesiyle kalsin, zaten erkekler evde cok ise yaramiyor :) ciddiyim, siz de basinizda gardiyan olmayinca islerinizi daha rahat yaparsiniz. sizde aksam yemegini yiyin, aksam adam annesiyle diger daireye gecsin

Çocuklar konusunda çok hassasım ben.Meslegim gereği de oldukça dikkat ederim her anne böyledir zaten kurallarımiz uyku duzenimiz saglikli beslenme vs.Bütun hersey 8 ayda çöp oldu.Çocuklarin davranışları düzenleri alt üst oldu.Yedigimiz yiyeceklere,mutfaktaki eşyalara kadar değişti.Bir insana açıkça biz bunu yemiyoruz biz buna dikkat ediyoruz bu eşya burada durmali vs dediğiniz halde anlamıyorsa ne yapılır bilmiyorum çıldırma noktasına geldim.
Valla bakın benm annem oğlunun lafına uyup gelinini dinleyip evinden çıkıp memleketten abimn aldığı eve taşındılar 2 çocukları var 3+1 aldılar çocuklara ve yatak odası annem ve halam (bekar abimlerle kalıyo)salonda yatıyor dusunn annem o kdr rahatsız ki bu durumda yaz gelse de yasak bitse de köye gitsek kızım diyor bana gel diyorum olmaz diyo herkesin kendi hayatı fln diyo keşke evi kapatmasaydık diyo annem bende 2 ay kaldı eşime bana kendi anlattı insanın evi givi olmuyo kızınn evi oğlunn evi eşim kendi görüyor. Bende şey dedim herkesin kendi düzeni dedim bir şey dersin kv üstüne alınır fln annem de öyle oluyor zaten dedi çocuklara bağırıyorlar ama ben alınıyorum dedi . Eşim de benm babama bir şey olsa (hasta biraz) düzen bozulmaz annem rahat edemez fln dedi yani dedim elin kolun üstünde olur ama dedim düzen bozmamak en iyisi dedim..

Söylenmeye başlayın o zaman gelin söyleniyor desin yapacak bir şey yok anne benm bi düzenim var değiştirme diye çıldırın. Bazen çıldırmak gerekiyor eğer eşiniz konusmuyor ise yapacak bir şey yok maalesef ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X