Kp

Dün akşam kayinvalidemlere oturmaya çıktık.altli üstlü oturuyoruz.bu aralar fazla çıkmıyorum biraz tavırlı gibiler.neyse ben kollarımi bağlayarak oturmuştum.kayinpederim bana bakıyormuş o anda ben de baktığını fark edip ona döndüm.kollarini indir diyerek işaret etti .ne oldu neden dedim sen indir dedi.daha sonra eve indiğimde eşime sordum o da fark etmiş öyle söylediğini bizim orda öyle yapana yetim derler dedi veya kısmetin kapalı derler diye.bende boyle bile olsa bunlar inanış hurafe şeyler her kolunu bağlayama karıştığını sanmıyorum.bana kasıtlı gibi geldi ne olduğunu da anlamayınca birsey de söylemedi ben de toplum içinde rahatsız oldum.her yaptığım harekete karışmaya hakkı yok.bende rahat edemeyince gitmek bile istemiyorum.yanlis mi düşünüyorum.siz söyleyin hanımlar.

AA yenge sen misin ?:KK53:
Konu sahibi babamdan bahsediyor olabilir :sus:
Babamın da tiki var ,kötü niyeti yok :KK48:

Kalıplaşmış düşünceleri ne yazık ki değiştiremezsiniz.
Çok takılmayın.
Beden diline göre kolları bağlamak çevreyle iletişim kurmaya kendini kapatmaktır. Sadece o an için tabi.

Dün akşam kayinvalidemlere oturmaya çıktık.altli üstlü oturuyoruz.bu aralar fazla çıkmıyorum biraz tavırlı gibiler.neyse ben kollarımi bağlayarak oturmuştum.kayinpederim bana bakıyormuş o anda ben de baktığını fark edip ona döndüm.kollarini indir diyerek işaret etti .ne oldu neden dedim sen indir dedi.daha sonra eve indiğimde eşime sordum o da fark etmiş öyle söylediğini bizim orda öyle yapana yetim derler dedi veya kısmetin kapalı derler diye.bende boyle bile olsa bunlar inanış hurafe şeyler her kolunu bağlayama karıştığını sanmıyorum.bana kasıtlı gibi geldi ne olduğunu da anlamayınca birsey de söylemedi ben de toplum içinde rahatsız oldum.her yaptığım harekete karışmaya hakkı yok.bende rahat edemeyince gitmek bile istemiyorum.yanlis mi düşünüyorum.siz söyleyin hanımlar.
Ben küçükken Annem Babamda ben kollarımı bağladığımda öyle yapma bilmem şöyle olur derlerdi. Ne olacağını hatırlamıyorum. Sizin KP de aynı şeyi düşünmüş, bir art niyet yok bence, fazla takılmayın

Büyükler bize de kizar kol bağladığımız zaman . Ben yetimin hele ben yapınca daha cok kizarlar ... kötü niyet degil aslinda ... ortamdan uzak kalmak kendini yabanci gibi hissetmek gibi birşeydir oyle algilanir.
Bir gun masayı sildim elime doğru. Babam kizdi burası senin evin ama baska yerde yapma masayi eline silmek yemek yiyene ayıptır demişti ... bos tabak al oyle sil dedi ... ve yine teyzeme yemege gittik yedik ictik teyzem temizlik hastası.. çay icerken elektrik süpürgesu getirdi süpürüyor babam yine devreye girdi .. baldiz biz misafiriz yaptığın ayıp misafire kalk git demek dedi .. dökülen bisey varsa ki masada yemek yedik gırgırla sonra süpür demişti ... aslinda babam gayet acik yenilikçi şehir de buyumus ama bu konularda hassasdır ... kotu niyetle demez bunu hepimiz bildiğimiz icin kimse de küsmez darılmaz

Anlam veremediğim tutumlardan birtanesi,
Yaşlılıklarına verin onlarda yaşadıkları göreneklere göre hareket ediyorlar..
Karışması yersiz, ama çok da kafaya takılacak birşey değil

Beden dili olarak kollarını bağlayarak oturmak negatiftir. Karşındakine kendisini sevmediğini, orada olmak istemediğini anlatmanın en açık yollarından biri. Birisi de benim karşımda o şekilde otursa rahatsız olurum ama tabi indir kollarını da Demem.

bence yanlış düşünüyorsunuz. niyet kasıtlı söylenmiş olsun. evet hurafe olabilir belki ama öyle bir uyarmıştır sizi. ne var bunda, ben peki baba derim çözerim kollarımı ne var yani zor birşey değil :)

benim kayınvalidem de der , kollarını bağlama kısmetin kapanır falan hurafe anne derim ama uzatılacak bir şey değil

Benim annemde kayınvalidem de bağlatmazdı kollarımı.
Ben inanmam ama gönlü olsun diye bağlamazdım.

Çok takılacak birşey yok bunda siz onların her davranışını kişisel algıladığınız için öyle düşünüyorsunuz. Benim annemde hiç hoşlanmaz ne zaman elimi kolumu bağlasam bağlama der bana misal büyükler dayım teyzem varsa ayak ayak üstüne atsam hemen uyarır beni var büyüklerde böyle şeyler belki hurafe ama öyle inanmışlar işte onların yanında bağlamasanız sorun da kalmaz tek size değil başkalarına da söylüyordur

Boyle inanclara inananlar cok. Benim kv de aksam camasirlari topladirdi. Kizimin kiyafetini disari serdirmezdi. Bi suru şeye inaniyodu. Boş inanc olduguna inandiramiyodum.
Ben kp-nizin soylediyinde art-niyet goremedim ...

Bazı insanların inanışları öyle kısmeti bağlanır derler. Benim annem de çok hassastır bu konuda hatta o kadar ki bazen ciddi ciddi kızar olmadı kendi ceker:KK67::KK70::KK70: çok da art niyetli düşünmeyin bence o ona inandığı için aklınca size iyilik yapmış.

Kasitli mi yapti bilmiyorum ama buyukler hep oyle soyler :) ama enerji akisi acisindan da meditasyon ve telkin dinlerken kollarinizi baglamayin diye uyaririlar. Bi iliskisi var demek ki hakikaten. Tavri biraz itici olmus ama bosverin takmayin