• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS 2026 İLE İLGİLİ HERŞEY!

SimoneMary

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2025
6
4
1
37
Merhaba arkadaşlar.
KPSS 2026 için kaynak ve video önerileri, çalışma teknikleri ile ilgili tüm paylaşımları yapıp birbirimizi motive edeceğimiz bir başlık açmak istedim.
Bazı başlıklar gördüm ama bi yerde sanki tıkanmış gibi, isterseniz derli toplu bir şekilde burada tüm tecrübelerimizi paylaşabiliriz.
Öncelikle günler süren araştırmalarım sonucunda YouTube’da hangi hocaların daha çok tercih edildiği ile ilgili bir fikir oluşturdum.

☘️Türkçe;
-Öznur Saat (sıfırdan öğretiyor)
-Kadir Gümüş
☘️Matematik;
-Mehmet Bilge
-İlyas Güneş
☘️Tarih;
-Ramazan Yetgin ( en çok önerilen hocaydı)
-Aydın Yüce
☘️Coprafya;
-Engin Eraydın
-Bayram Meral
☘️Vatandaşlık;
-Esra Özkan
-Erhan Kesekler

Arkadaşlar her dersten 2 hoca, neden?
Çünkü bir tanesi ile dersleri işleyip bitirip ,2.hocalarla tekrar yapacağım.

Şimdi gelelim teknik tavsiyelere;
Mevcutta hem AÖF uluslararası ilişkiler son sınıf öğrencisi hem de KPSS hazırlık öğrencisi olarak benim ders çalışma stilim;
1-Mutlaka not tutarım, not tutmaya vakti olmayanlar için ders notları kitapçıkları mutlaka olmalı.
2-Önemli bulduğum bilgileri kodlarım.
3-Hangi hocayı dinliyorsam onun kaynak kitabından çalışır, vaktim varsa farklı bir kaynak kitabı alırım.
4-Gün içinde çalıştığım tüm konuları yatarken roman okur gibi tekrar okurum.
5-Dersleri A günü ve B günü olarak 2 ye bölerim.
Asla 5 dersi aynı gün çalışmam.
A günü Matematik, Türkçe / B günü Tarih,Coğrafya
gibi..
6-Haftasonu pazar günü asla ders çalışmam.
7- 45+15 dk dan 1 saatlik çalışma periyodu bana en uygun olan stildir. Dikkatim çok dağınık çünkü.
8- Ders çalışırken telefonumu odaya sokmam, sesini duyacağım uzak bir mesafede olur.
9- Planımı bozacak herhangi bir sosyal aktiviteye dahil olmam.
10-Planlamam günlük, haftalık ve aylıktır.

Benim kaba taslak yıllardır çalışma tarzım bu oldu. Sır değil herkesin bildiği şeyler aslında.
Ben henüz KPSS’ye başlamadım, kitaplarım gelince başlayacağım 1-2 güne. Bu benim AÖF okurken uyguladığım maddelerdi.
Bu sayede hep üsten ders alarak okudum okulumu ve kısmetse bu güz dönemi erken mezunum.

Benim 2 çocuğum var, çalışmıyorum şuan tabi ki çalışanlara göre daha avantajlıyım, Allah çalışanlara kolaylık versin.
2 çocuğum okula gidince hızlıca rutin işlerimi yapıp çalışmaya başlıyorum. Şuana kadar sadece tek derdim AÖF’tü o yüzden sabah çalışmak yetiyordu, mezun olana kadar sabah AÖF akşam KPSS çalışacağım. 2 saat AÖF , 2 saat KPSS. Mezun olunca 4-5 saat KPSS şeklinde olacak.

Eğer isterseniz bu süreçte birbirimize destek olabiliriz.
Psikolojik olarak çok zor bir süreçten geçtiğim dönemde 1 günde karar verdim KPSS’ye. Ve ben inanıyorum ki planlı ve düzenli çalışarak basarabilliriz.
Ben buralarda olacağım sevgili arkadaşlarım, selam vermek, katılmak ya da bize başarı dilemek isteyen olursa çok mutlu olurum ❤️

Ohh çok güzel inşallah başarısın 🥰🥰 valla biz 2 hafta önce eşimle bir ders masası yaptık ikimizde ders çalışmaya başlayalım dedik, ben kpss ye eşimde yükselme sınavlarına. İşler, gelen giden, bizim kendi telaşımız derken bir türlü başlayamadık kısmetse bu pazartesi bizde başlayacağız

Merhaba Hayal, tebrik ediyorum şimdiden. Benim başlamam da pazartesiyi bulacak sanırım çünkü kitaplarım hala kargoda. Birlikte ilerleriz ne de güzel olur.

Kızlar bende çok istiyorum ama bebegim ufak henüz nasıl yaparım bilemiyorum yemek bile zar zor yapıyorum ama çalışmak istiyorum sizi takipte kalayım bende belki fırsat bulur ve baslarim

Aslında bende günlük 1 saat ders çalışmak gibi bir plan düşündüm tek ders mesela Türkçe paragraf ertesi gün matematik problem ertesingun tarih diye cumartesi Pazar tekrar gibi kendimi zorlamadann ama minikte olsa ilerleyerek sınava kadar bebebgim de büyümüş olur biraz

Merhaba arkadaşlar.
KPSS 2026 için kaynak ve video önerileri, çalışma teknikleri ile ilgili tüm paylaşımları yapıp birbirimizi motive edeceğimiz bir başlık açmak istedim.
Bazı başlıklar gördüm ama bi yerde sanki tıkanmış gibi, isterseniz derli toplu bir şekilde burada tüm tecrübelerimizi paylaşabiliriz.
Öncelikle günler süren araştırmalarım sonucunda YouTube’da hangi hocaların daha çok tercih edildiği ile ilgili bir fikir oluşturdum.

☘️Türkçe;
-Öznur Saat (sıfırdan öğretiyor)
-Kadir Gümüş
☘️Matematik;
-Mehmet Bilge
-İlyas Güneş
☘️Tarih;
-Ramazan Yetgin ( en çok önerilen hocaydı)
-Aydın Yüce
☘️Coprafya;
-Engin Eraydın
-Bayram Meral
☘️Vatandaşlık;
-Esra Özkan
-Erhan Kesekler

Arkadaşlar her dersten 2 hoca, neden?
Çünkü bir tanesi ile dersleri işleyip bitirip ,2.hocalarla tekrar yapacağım.

Şimdi gelelim teknik tavsiyelere;
Mevcutta hem AÖF uluslararası ilişkiler son sınıf öğrencisi hem de KPSS hazırlık öğrencisi olarak benim ders çalışma stilim;
1-Mutlaka not tutarım, not tutmaya vakti olmayanlar için ders notları kitapçıkları mutlaka olmalı.
2-Önemli bulduğum bilgileri kodlarım.
3-Hangi hocayı dinliyorsam onun kaynak kitabından çalışır, vaktim varsa farklı bir kaynak kitabı alırım.
4-Gün içinde çalıştığım tüm konuları yatarken roman okur gibi tekrar okurum.
5-Dersleri A günü ve B günü olarak 2 ye bölerim.
Asla 5 dersi aynı gün çalışmam.
A günü Matematik, Türkçe / B günü Tarih,Coğrafya
gibi..
6-Haftasonu pazar günü asla ders çalışmam.
7- 45+15 dk dan 1 saatlik çalışma periyodu bana en uygun olan stildir. Dikkatim çok dağınık çünkü.
8- Ders çalışırken telefonumu odaya sokmam, sesini duyacağım uzak bir mesafede olur.
9- Planımı bozacak herhangi bir sosyal aktiviteye dahil olmam.
10-Planlamam günlük, haftalık ve aylıktır.

Benim kaba taslak yıllardır çalışma tarzım bu oldu. Sır değil herkesin bildiği şeyler aslında.
Ben henüz KPSS’ye başlamadım, kitaplarım gelince başlayacağım 1-2 güne. Bu benim AÖF okurken uyguladığım maddelerdi.
Bu sayede hep üsten ders alarak okudum okulumu ve kısmetse bu güz dönemi erken mezunum.

Benim 2 çocuğum var, çalışmıyorum şuan tabi ki çalışanlara göre daha avantajlıyım, Allah çalışanlara kolaylık versin.
2 çocuğum okula gidince hızlıca rutin işlerimi yapıp çalışmaya başlıyorum. Şuana kadar sadece tek derdim AÖF’tü o yüzden sabah çalışmak yetiyordu, mezun olana kadar sabah AÖF akşam KPSS çalışacağım. 2 saat AÖF , 2 saat KPSS. Mezun olunca 4-5 saat KPSS şeklinde olacak.

Eğer isterseniz bu süreçte birbirimize destek olabiliriz.
Psikolojik olarak çok zor bir süreçten geçtiğim dönemde 1 günde karar verdim KPSS’ye. Ve ben inanıyorum ki planlı ve düzenli çalışarak basarabilliriz.
Ben buralarda olacağım sevgili arkadaşlarım, selam vermek, katılmak ya da bize başarı dilemek isteyen olursa çok mutlu olurum ❤️
Öncelikle başarılar dilerim umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız. Çalışırken telefonu oda dışına koyabildiğinize göre telefon bağımlılığı yok sanırım. Bunu nasıl yapıyorsunuz?

Öncelikle başarılar dilerim umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız. Çalışırken telefonu oda dışına koyabildiğinize göre telefon bağımlılığı yok sanırım. Bunu nasıl yapıyorsunuz?
Merhaba. Çok tesekkür ediyorum. Aslında bir miktar olduğu için koyuyorum. Ama şöyle bir durum var, derse dalınca unutuyorum varlığını bir süre sonra.

Kızlar bende çok istiyorum ama bebegim ufak henüz nasıl yaparım bilemiyorum yemek bile zar zor yapıyorum ama çalışmak istiyorum sizi takipte kalayım bende belki fırsat bulur ve baslarim
Kolaylıklar diliyorum şimdiden.
Eğer vaktiniz kısıtlı ise mutlaka ders programı yapmanız gerekiyor. Günde 1-2 saatte olsa başlayın zamanla artırarak devam edin. Beyniniz sisteme alışacaktır.

Arkadaşlar tekrar merhaba.
Ben kaynak kitaplarımın şimdilik bana lazım olanları edindim ve çalışmaya başladım. Şuan için herşey yolunda. Hedef 95+!
Hedefi yüksek tutuyorum ki ona göre bir ritmi oluşturabileyim. Umarım hepimiz gönlümüze göre bir puan alıp atanırız.

Mutlaka kendinizi motive edecek ince nüanslar buluyoruz …

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    41 KB · Görüntüleme: 51
Bende 2 çocuk annesi olarak kpss çalışıyorum uzun zamandır size verebileceğim en güzel tavsiye çalıatıgınızdan kimseye bahsetmeyin çevrenizde. En büyük darbeyi çevreden alıyor insan cünkü. Ufak ufak dalga gecmeler, bu yaştan sonra napacaksın diyenler, çocukları perişan ediyosun diyenler, kpss kolay değil sen mi yapacaksın diyenler yani bu ve nice saçma laflar duyarsınız ve motivasyonunuz düşer üzülürsünüz konsantre olamazsınız bunuda bir paylaşayım. Sonrasında bende gün gün her güne hemen hemen iki ders koyarak bulduğum her boş vakti değerlendirerek çalışıyorum günlük 20 paragraf çözüp aradan çıkarmaya çalışıyorum antremanlarda mat 2 yi önce çözüp daha sonra ilyas hocanın taktikler serisini daha sonrasında soru bankasını elden geçirmeye çalışıyorum yani bazen çocuklardan vakit olmuyor ama hiç bakmadım da demiyorum gün içinde. Tükcede öznur hocanın kitapları akıyor ve bana yardımcı oluyor ayrıca yusuf bayraktar soru bankası da takviye. Coğrafyada hakan topcan tercih ettim güzel sade uzatmadan konuşarı anlatıyorhatta çocuklar lâ seyrediyoruz bazen TV'den onlarda seviyor :) tarihte celal özuıldız hocamızın videolarını kesinlikle tavsiye ederim film izliyor gibi akıyor videolar sırf merakımdan arka arkaya izlediğim oluyor ve kendime ödül olarak tarih koyuyorum gün sonuna vatandaslıga henüz başlayamadım ezberim kötü korkuyorum acıkcası onun içinde tavsiye verirseniz sevinirim biraz uzun oldu ama benim gibi olan anneleri n yazısını okumak bana iyi geldi bende paylaşmak istedim 😍

Bu topiği yeni gördüm bende bi ay önce çalışmaya basladım. Cocuklar okulda oldugu sürede calısıyorum 9 ve 2 aralıgında bazen tam 5 saat calıstıgımda oluyo bazen bir saatte.
İnsallah basarabilirim

Back
X