• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS girsem yapabilirmiyi ki

sevyeter

3 Aslan anası🧿🧿🥰
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2012
2.340
2.790
133
kızlar ailem beni ortaokuldan sonra yollamadı hatta ebelik bölümü vardı saglık meslek lisesi kazanmıstım yollamadılar.ben satıs elemanı olarak calıstım esimi tanıdım evlendik 4 sene oldu evleneli ve esim beni dısardan liseyi okuttu simdi bitirdim ve kpss yi denemek istiyorum gecmş soruları cözüyorum genel kültür 40 soruda 4yanlıs genel yetenek 38 soruda 7 yanlıs falan cıkıo iyi yaptıgımı düşünüyorum ve kpss ye girmek istiyorum sizce bi calısacagım yer gelirmi biraz zekiyim ama bilemiyorum.....

neden yapamayasın ki netlerinde cok iyi bence kesinlikle denemelisin

kızlar ailem beni ortaokuldan sonra yollamadı hatta ebelik bölümü vardı saglık meslek lisesi kazanmıstım yollamadılar.ben satıs elemanı olarak calıstım esimi tanıdım evlendik 4 sene oldu evleneli ve esim beni dısardan liseyi okuttu simdi bitirdim ve kpss yi denemek istiyorum gecmş soruları cözüyorum genel kültür 40 soruda 4yanlıs genel yetenek 38 soruda 7 yanlıs falan cıkıo iyi yaptıgımı düşünüyorum ve kpss ye girmek istiyorum sizce bi calısacagım yer gelirmi biraz zekiyim ama bilemiyorum.....

netlerin gayet güzel, şimdi netler düşük olsaydı, ihtimal az diycektim, çünkü insanda birden net anlamında fırlamalar olmuyor. en fazal ful gayretle bir insan 5 puan fazla alabiliyor(genelde)..
olursun olur calış canım. Bir arkadaşım liseden sonra 4 yıl tamircilik yaptı, 4 yıl sonra bi dersaneyle öğretmenliği kazanmıştı..

genel yetek 60 soru
36doğru 4yanlış 20 boş..

genel kültür
60 soru
31doğru 6 yanlış..

googleden "ortaöğretim kpss max puanlar"diye arattır. ösym sayfasına gireblirsin.
burada max ve minumum puanları görebilirsin.

sen muhtemelen düz lise mezunusun.. memur olanlara bakabilirsin..
90 ve üstü alman lazım..

yapalamayacak bişi değil.. çalışırsan yaparsan.. buna birazn önce karar vermelisin. sınav eylülde. 4 5 ayın var:34::34: bence denemeye değer..

bide bence, açıköğretimden iki yıllık bir bölüm oku.. mesela adalet, sosyal hizmetler.. hem yüksek okul mezunu olursun.. kpssye önlisans(2yıllık) bir bölüm okursan girme şansın daha yüksek olur. hem puan bakımından hemde kadro bakımından.
mesela 85 alırsan adalet bölümünden rahat yerleşirsin..

şunuda unutmamak lazım, ortaöğretimin soruları önlisanstan daha kolay:16:

netlerin gayet güzel, şimdi netler düşük olsaydı, ihtimal az diycektim, çünkü insanda birden net anlamında fırlamalar olmuyor. en fazal ful gayretle bir insan 5 puan fazla alabiliyor(genelde)..
olursun olur calış canım. Bir arkadaşım liseden sonra 4 yıl tamircilik yaptı, 4 yıl sonra bi dersaneyle öğretmenliği kazanmıştı..

ben ilk defa cözmek istedim yani tamamını cözmedim bos bırakmadım cözdügüm yere kadar olan dogru ve yanlıslarımı yazdım size 2 cocuk var ve 25 yasındayım acık ögretim fakültesinde 2 yılık da okumak istiyorum esimde sagolsun hep destek verio calıssan hepsini yaparsın sen diyor ama yol gösterecek kimse yok işte mesele bu sene ygs girmek istedim kacırdım nasıl gircem nasıl tercih yapacam yerlessem nasıl anlıcam hiçbirsey bilmiyorum cok iyi cözüyorum ama yol gösteren lazım bana yardımcı olun lütfen

ebeliği okusan 18 yaşında memurdun ve şimdi çok rahattın keşke ailen engellemeseydi seni ah bu anne babalar..

ebeliği okusan 18 yaşında memurdun ve şimdi çok rahattın keşke ailen engellemeseydi seni ah bu anne babalar..

evet ailem yüzünden okulada baslamıstım ama "1 hafta gittim neymiş benim pesimdemi kosacakmıs abilerim.arkadaslar biz 5 kardesiz ben daha dogmadan babam vefat etmiş .1.5 ay sonra dünyaya gelmişim.cok zorluk yasadık eskiden devlet destekde cıkmıodu zaten,bi sekilde büyüdük ama maddi ve cahillik den dolayı devamı gelmedi.hep okul birincisiydim ortaokulda.neyse yani ozaman yapamadıgımı simdi aklı basımda yapmak istiyorum 24 yasını yeni bitirdim yani bi 2 yıllık aöf okusam gec olmaz diye düsünüyorum.ve sonra tekrar kpss ye girerim enazından kendimi geliştiririm.esim sagolsun evlendigimde acıklise yazdırdı ve evleneli 4 yıl oldu ben bitirdim cok sükür.tabi bazı sınavlara gebelik dogum vs denk geldi giremedim, ona ragmen cabuk bitirdim.ben sınavları hallederim iyi not alırım fakat sonrası nasıl halledecem secme yerlestirme tercih vs oyüzden sizden fikir istiyorum bi arkadas sosyal hizmet okuyabilirsin demiş evet bende öle bişi istiyorum.bu hayatta cok zorluk cektim en önemlisi babasız olmaktı insalah bundan sonra birseyler basarabilirim:43:

evet ailem yüzünden okulada baslamıstım ama "1 hafta gittim neymiş benim pesimdemi kosacakmıs abilerim.arkadaslar biz 5 kardesiz ben daha dogmadan babam vefat etmiş .1.5 ay sonra dünyaya gelmişim.cok zorluk yasadık eskiden devlet destekde cıkmıodu zaten,bi sekilde büyüdük ama maddi ve cahillik den dolayı devamı gelmedi.hep okul birincisiydim ortaokulda.neyse yani ozaman yapamadıgımı simdi aklı basımda yapmak istiyorum 24 yasını yeni bitirdim yani bi 2 yıllık aöf okusam gec olmaz diye düsünüyorum.ve sonra tekrar kpss ye girerim enazından kendimi geliştiririm.esim sagolsun evlendigimde acıklise yazdırdı ve evleneli 4 yıl oldu ben bitirdim cok sükür.tabi bazı sınavlara gebelik dogum vs denk geldi giremedim, ona ragmen cabuk bitirdim.ben sınavları hallederim iyi not alırım fakat sonrası nasıl halledecem secme yerlestirme tercih vs oyüzden sizden fikir istiyorum bi arkadas sosyal hizmet okuyabilirsin demiş evet bende öle bişi istiyorum.bu hayatta cok zorluk cektim en önemlisi babasız olmaktı insalah bundan sonra birseyler basarabilirim:43:

adalet de okuyabilirsin bence :54:

Önceliklte tebrik ederim sizi,bitirmiş oldugunuz açık lise düz mü meslek mi,eğer düz lise 90-95 leri garantilemen gerek atanmak için eğer meslek lisesi mezunu isen düşük puanla atanırsın ama şöyle yapabilirsin bu sene geçti seneye sadece ygs sınava gir 2 yıllık adalet bölümü var açıktan onu tercih ver oku önlisans mezunu olarak atanırsın 2 yıllık bölümler için 140 barajını 4 yıllık bölümler için 180 barajını aşman gerek.Hem açıktan 4 yıllık bölümlerde var onlarda düşük puanlı bitirirsen lisans mezunu olarak girersin memurluk sınavına,ama sen yinede gir bu sene sınava şansını dene.

evet ama yapabilirmiyim üniversite sonucta hiç görmedigim konular.ama cok isterim inanın .bana olamazsın evlendin ne işin var okulla diyenler için.evinde otur diyenler için

Tabi ki yapabilirsin hem yaşın genç hem belli bi kapasiten var, azimli bi insan olduğunu görebiliyoruz bitir de utandır onları :16:

ortaögreimden deneyin ama çok yüksek bölüm ve kadro da zaten çok az olmazsa mutlaka açıktann 2 yıllık okuyun önlisanstan kesin yaparsınız bişeyler... valla bende açıktan suan sosyal hizmet okuyorum lisans.... gurubumuzda evli çoluklu kadınlar okadar varki hatta benim gibi gençlerin sayısı az onlar fazla..

sagolun yaa kızlar.allahın izniyle yapacagım insalah.cocuklarım için, kendim için, esimin bu cabası için,gelecegim için yapacagım elimden geleni.önce kpss ortaögretime girecem olmasada nasılmıs sınav sistemi görmüş olurum. sonra kesinlikle insallah ygs girecem yine tarihi kacırmazsam tabi birde kızlar ygs girdinmi lys de girilecek demii :1: bu konuda hiç bilgim yokta olsa kacırmazdım zaten bu sene cok hevesliydim.birde kızlar hiç cözmedigim soruları mantıgıma en uygun sekilde cözüyorum cevaplıyorum ve sonra bi cevap anahtarına bakıyorum:27: sok nerdeyse bütün cevaplar dogru cıkıyo ve bu beni daha bi heveslendirio daha azimli oluyorum destekleriniz için saolun.

ortaögreimden deneyin ama çok yüksek bölüm ve kadro da zaten çok az olmazsa mutlaka açıktann 2 yıllık okuyun önlisanstan kesin yaparsınız bişeyler... valla bende açıktan suan sosyal hizmet okuyorum lisans.... gurubumuzda evli çoluklu kadınlar okadar varki hatta benim gibi gençlerin sayısı az onlar fazla..

canım sosyal hizmet için kac puan gerekio ve zormu.ve nerelerde iş imkanı saglar

Bence girmelisin , maşaALLAH(C.C) netlerin gayet güzel :34:

canım sosyal hizmet için kac puan gerekio ve zormu.ve nerelerde iş imkanı saglar

canım netten baktımda önlisans devlet memurlugu alınmıyormus kpss girip yerlesiliyormus.ve bugüne kadar hiç kpss de bu bölüme kontenjan acılmamıs ve atananda olmamıs kafam karıstı neden bu bölümün acıldıgıda bilinmemekteymiş kafam karıstı.aa bu arada derlerinin hepsi tam benlik kafamın yatacagı kolaylıkla gecebilecegim derlerdi.bana acıklarmısın bunu yaa bu bölümü okuyormussun zaten....:43: tam benlik bi bölümdü atama olmayacaksa nasıl yaparım bittikten sonra ve 2 yıllık olanın bişi ifade etmedigi gibi seylerde yazıyordu

kızlar adalet bölümünü de arastırdım galiba adalet bölünün 2 yıllagınıda okursam baya bi yerlere gelebilirim icra müdürü bile olunuyormus. bana bu fikri verenlerden allah razı olsun .hatta anadolu üniv.aöf adalet bölümü kontenjanı 25.000 yazıo puan da 191.küsür yani kac net yaparsak bu puan elde edilir sizce basını agrıttım ama bana yardım edebilecek aydınlatacak kimse yok :43: ygs girdikten sonra bu konuya tekrar girip cevap yazacagım sizlere ve insallah sayenizde basardımda yazarım dua edin lütfen halimden memnunum ama bende esime katkıda bulunmak istiyorum kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum bu saatten sonra kafan basmaz diyor ailem benim ailem kocana paramı kazanacan diyor sanki kocam benim yabancım onları utandrmak istiyorum.tabi esiminde vay bee demesini istiyorum okadar laf yediki annemden abimden niye lise gidiyoki yollama ne gerek var ögretmenmi olcak dedile r

Back
X