• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS girsem yapabilirmiyi ki

Ya canım adalet bölümünü önermişler ama adalet okuyanların çoğu bildiğim kadarıyla çok dertli. Ve inan açıköğretimden adalet bölümü okuyan çok fazla insan var.
Bence bölüm olayını çok iyi araştır. Tek bir yere bağlı kalma. Misal gümrük ya da kütüphanecilik gibi bölümlerin açık öğretimi var mı bilmiyorum ama bunlara bakabilirsin.

kızlar ailem beni ortaokuldan sonra yollamadı hatta ebelik bölümü vardı saglık meslek lisesi kazanmıstım yollamadılar.ben satıs elemanı olarak calıstım esimi tanıdım evlendik 4 sene oldu evleneli ve esim beni dısardan liseyi okuttu simdi bitirdim ve kpss yi denemek istiyorum gecmş soruları cözüyorum genel kültür 40 soruda 4yanlıs genel yetenek 38 soruda 7 yanlıs falan cıkıo iyi yaptıgımı düşünüyorum ve kpss ye girmek istiyorum sizce bi calısacagım yer gelirmi biraz zekiyim ama bilemiyorum.....

75 nete karşılık geliyor tahmini hesabıma göre ben de liseden sonra kpssye girmiştim benimde netim o kadar puanımda 85ti yerleşemedim. 90 altı zor yerleşiyor düz lise çıkışlıysan ekstra zor bir durum ben meslek çıkışlıyım güya.

Ama kpss den 70 aldığınızda adliyelerde katiplik sınavına girmeye hak kazanıyorsunuz klavyenizi hızlandırıp kursunada gidebilirsiniz bu sınavı deneyebilirsiniz sevgilerr

Son düzenleme:
Bence sosyal hizmet okuyabilirsiniz iki yıllık güzel bir bölüm önlisanstan kpss ile yerleşmek daha kolay orta öğretimdense. Zor zamanlar yaşamışsınız Allah yardımcınız olsun

Bence sosyal hizmet okuyabilirsiniz iki yıllık güzel bir bölüm önlisanstan kpss ile yerleşmek daha kolay orta öğretimdense. Zor zamanlar yaşamışsınız Allah yardımcınız olsun

ama arastırdım kpss bu bölümde hiç önlisans atamamış.öyle okudum:40:

kızlar birde aöf de kac ayda bir sınav var.sınav dısında gitmek gerekirmi :40:

Bu netlerle 90 alınamaz tahminimce. Ama 5 ay var denersen yaparsın
Olmadı 70 zaten alırsın denersin açıktan alımları o sıra da da 2 yıllık bi bölüm bitmiş olur
Yaparım dersen bilgisayar oku kesinlikle :34:

sagolun yaa kızlar.allahın izniyle yapacagım insalah.cocuklarım için, kendim için, esimin bu cabası için,gelecegim için yapacagım elimden geleni.önce kpss ortaögretime girecem olmasada nasılmıs sınav sistemi görmüş olurum. sonra kesinlikle insallah ygs girecem yine tarihi kacırmazsam tabi birde kızlar ygs girdinmi lys de girilecek demii :1: bu konuda hiç bilgim yokta olsa kacırmazdım zaten bu sene cok hevesliydim.birde kızlar hiç cözmedigim soruları mantıgıma en uygun sekilde cözüyorum cevaplıyorum ve sonra bi cevap anahtarına bakıyorum:27: sok nerdeyse bütün cevaplar dogru cıkıyo ve bu beni daha bi heveslendirio daha azimli oluyorum destekleriniz için saolun.

canım sosyal hizmet için kac puan gerekio ve zormu.ve nerelerde iş imkanı saglar

kızlar adalet bölümünü de arastırdım galiba adalet bölünün 2 yıllagınıda okursam baya bi yerlere gelebilirim icra müdürü bile olunuyormus. bana bu fikri verenlerden allah razı olsun .hatta anadolu üniv.aöf adalet bölümü kontenjanı 25.000 yazıo puan da 191.küsür yani kac net yaparsak bu puan elde edilir sizce basını agrıttım ama bana yardım edebilecek aydınlatacak kimse yok :43: ygs girdikten sonra bu konuya tekrar girip cevap yazacagım sizlere ve insallah sayenizde basardımda yazarım dua edin lütfen halimden memnunum ama bende esime katkıda bulunmak istiyorum kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum bu saatten sonra kafan basmaz diyor ailem benim ailem kocana paramı kazanacan diyor sanki kocam benim yabancım onları utandrmak istiyorum.tabi esiminde vay bee demesini istiyorum okadar laf yediki annemden abimden niye lise gidiyoki yollama ne gerek var ögretmenmi olcak dedile r

Üniversiteyi açıktan okuyacaksan lys girme zorunlulugun yok,eğer açık meslek lisesi mezunu ise 2 yıllık aöf ve 2 yıllık örgünlere direk geçme hakkın var sınavsız olarak,2 yıllık sosyal hizmetlerde staj var diyorlar 2 yıllıklar için 140 barajını aşman yeterli.Arkadaşım ben 27 yaşındayım evli değilim liseden mezun olalı 9 yıl oldu haziranda 10 yıl olacak ve bu yıl sınava girdim bazı özel nedenlerden ötürü üniversiteye gidememiştim.Son 6 ay kala çalıştım dershaneye gitmedim 230 puan çektim.Bende aöf den tercih vereceğim. 2 yıllık sosyal hizmetlerin ataması yok diyorlar.

Son düzenleme:
ama arastırdım kpss bu bölümde hiç önlisans atamamış.öyle okudum:40:

canım atandı ama 1 kişi oda 85 le konyaya atandı.. evet malesef 2 yıllıkların ünvanı yok o yuzden atanamıyoruz daha yasa çıkmadı 2 yıl okuyanlar sosyal hizmet uzmanının yanında yardımcı olarak çalışcak şimdi daha yei bu bölüm anca anca çalışmaları yapılıyor sonrasında eminim çok büyük atama olcak çok kıymetli bir bölüm onuda diyim yanii....

bende 2 yıl okudum kpssden 87 aldım istesem yine atanırdım çunku 3001 ler var ortak kadro herkes başvurabiliyor genelde 82 lerde kapatıyo ama ben dgs ye girdim lisansa tamamladım sosyal hizmeti hemde çok kolay geçtim dgs den çok çok ihtiyaç var bu bölüm mezunlarına zaten lisans mezunları havada kapılıyo daha şimdiden iş teklifleri aldım.. devlette zaten 50 lerle atanıyosun kpss de.... okul biter bitmez gel başla 3000 tl maaşla diye... açıkcası özelde mi çalışsam maaşı fala diye düşünmedim değil...devlette zaten 50 lerle atanıyosun kpss de..

ama ben eminim sen önlisans okusan zaten netlerin çok çok iyi 85 şi geçersin önlisanta yaptıgın net sayısı 85 denk gelir ama lisans kpssde 75 denk gelir önlisans kpssde çok avantajlı... hakkında hayırlısı iyi düşün karar ver canım

kızlar birde aöf de kac ayda bir sınav var.sınav dısında gitmek gerekirmi :40:

vize ve final olmak üzere 2 kez gidiliyor 2 vize 2 final çünkü cumartesi pazara bölünüyo dersler bulundugun ilden sınava giriyorsun ne diploma almada vs. gitmen gerekmiyo bulundugun ilin aöf subesine geliyo hersey sana sadece evde oturup çalışmak kalıyo

Son düzenleme:
Üniversiteyi açıktan okuyacaksan lys girme zorunlulugun yok,eğer açık meslek lisesi mezunu ise 2 yıllık aöf ve 2 yıllık örgünlere direk geçme hakkın var sınavsız olarak,2 yıllık sosyal hizmetlerde staj var diyorlar 2 yıllıklar için 140 barajını aşman yeterli.Arkadaşım ben 27 yaşındayım evli değilim liseden mezun olalı 9 yıl oldu haziranda 10 yıl olacak ve bu yıl sınava girdim bazı özel nedenlerden ötürü üniversiteye gidememiştim.Son 6 ay kala çalıştım dershaneye gitmedim 230 puan çektim.Bende aöf den tercih vereceğim. 2 yıllık sosyal hizmetlerin ataması yok diyorlar.

şu an ne yapmayı düşünüyosunuz peki? aöf mi okuyorsunuz?

vize ve final olmak üzere 2 kez gidiliyor 2 vize 2 final çünkü cumartesi pazara bölünüyo dersler bulundugun ilden sınava giriyorsun ne diploma almada vs. gitmen gerekmiyo bulundugun ilin aöf subesine geliyo hersey sana sadece evde oturup çalışmak kalıyo
Sen staj gördün mü bu sene staj var diyorlar.

şu an ne yapmayı düşünüyosunuz peki? aöf mi okuyorsunuz?

Yok canım bu sene girdim henüz aöf den tercih vermeyi düşünüyorum.Temmuz ayını bekliyorum.Sözelciyim hangi bölümleri tercih versem diye araştırma yapıyorum bende.

Yok canım bu sene girdim henüz aöf den tercih vermeyi düşünüyorum.Temmuz ayını bekliyorum.Sözelciyim hangi bölümleri tercih versem diye araştırma yapıyorum bende.

anladım. hayırlısı olsun hakkında. kendimi sana benzettiğim için sormak istedim. zamanında farklı sebeplerden dolayı bende erteledim ama şu an istediğim halde bi çaba da yok bende. neyime güveniyorum bilmiyorum :20:

anladım. hayırlısı olsun hakkında. kendimi sana benzettiğim için sormak istedim. zamanında farklı sebeplerden dolayı bende erteledim ama şu an istediğim halde bi çaba da yok bende. neyime güveniyorum bilmiyorum :20:
Öyle deme canım eğer seninde içinde kaldıysa gir sınava,ben sınava dediğim gibi son 6 ay kala çalıştım bazı kişiler anneme diyormuş senin kız mezun olalı neredeyse 10 yıl oldu bırak barajı geçmeyi 130 puan bile çekemez demişler tabi annem onlara paylarını vermiş bana bunları sınavdan sonra söyledi annem.Sen kaç yaşındasın düz lise mi yoksa meslek lisesinimi bitirdin.Eğer meslek mezunu isen geçiş hakkını kullanabilirsin.

eskisehir ve erzurumda var adalet bölümü sınava orda girmicezmi yani vize nedir canım ya kayıtmı

eskisehir ve erzurumda var adalet bölümü sınava orda girmicezmi yani vize nedir canım ya kayıtmı
Vize ve final üniversiteye kayıt olduktan sonra belirli aralıklarla girilen sınavdır.Önce vize sınavları olur,daha sonra final sınavları olur.Eğer derslerden kalırsan bütünleme sınavları olur.

Eskişehir anadolu üniv.sınavları bulundugun şehirdeki okullarda yapılıyor sınavlar hafta sonu yapılıyor anadolu üniv.de bütünleme yok diyorlar ama bu sene tek dersten sınıfta kalanlar için sınav yapılacakmış.Eskişehire kayıt olursan onlar sana ders kitaplarını gönderiyorlar.

Erzurum atatürk.vizeler internet üzerinden yapılıyor,finalleri ise belirlenen merkezlerde yapılıyor yani okullarda eğer bulundugun şehirde merkezi varsa büyük ihtimal var diye düşünüyorum erzuruma gitmene gerek yok. erzurumda her sene bütünleme oluyor kaldıgın dersten ama onlar eve kitap göndermiyor internet üzerinden veriyorlar e-kitap olarak düşün.

İstanbul üniversitesinde açık ögretim bölümleri var onun sınavlarıda aynı erzurumdaki gibi yapılıyor.

Back
X